Hoek 2 had er afgelopen week nog steeds de spreekwoordelijke 'pee' in na de verloren wedstrijd tegen Oranje Wit 2 vorige week. Oke de Dortenaren waren voetballend beter, maar de kansen die Hoek 2 om zeep hielp en verkeerde keuzes van de scheidsrechter met gevolg een onverdiende nederlaag hakten er toch wel in. Maar zoals altijd nieuwe ronde nieuwe kansen al stond er wel een zware kluif met nr 2 in de stand Vvgz 2 op het menu. In de heenwedstrijd leed Hoek 2 eind september een dik verdiende nederlaag van 4-0, gelukkig pakte het vandaag voor Hoek 2 allemaal beter uit.

In de Hoek 2 opstelling de nodige wijzigingen,men had weer de beschikking over een doelman, zo stond Kevin Wissel op doel ipv Sander van Langevelde en was Daniel Akindayine opgeroepen voor Hoek 1. Gelukkig kwamen Marijn Wijkhuijs en Sidy Seesay de gelederen van Hoek 2 versterken, zij toonden zaterdagmiddag onomstotelijk aan dat zij net de meerwaarde zijn die Hoek 2 dan nodig heeft.

Hoek 2 startte prima aan de wedstrijd en na een dikke 5 minuten was daar de 1e mogelijkheid met een kopkans van Sander de Haas die rakelings overging.

Gedurende het eerste kwartier pakte de bezoekers wel wat meer het overwicht wat resulteerde in wat slappe rollertjes richting het doel wat uiteraard door doelman Wissel simpel werd opgelost. Toch was Hoek 2 zo af en toe ook snedig, een prima steekpass van Gert Jan Hamelink werd door Marco Doens maar rakelings naast geschoten.

Na een dikke 20 minuten een scherpe aanval van Hoek 2 die werd gestuit aan de rand van het 16 metergebied. Sander de Haas dacht wat ik vorige week deed kan ik nu ook, en jawel evenals vorige week werkte de doelman nu ook weer mee en zo stond Hoek 2 op een 1-0 voorsprong.

De treffer leek bevrijdend te werken voor Hoek 2, schakelde een tandje feller en zag een goede aanval eindigen met een schot van  Sidy Seesay rakelings naast. Toch kwam de 2e treffer er weldra aan. Wederom moest een Hoek 2 aanval gestuit worden, alleen de vraag was het in of buiten het strafschopgebied. De thuisploeg dacht zijn eerste strafschop van dit seizoen te krijgen maar de scheidsrechter besliste anders en legde de bal net buiten de beruchte lijnen. Het was nu de beurt aan Marc de Haas die de bal met een fraaie curve binnenschoot, 2-0.

Een ongekende weelde maar geen tijd om op de lauweren te rusten want de bezoekers drongen aan. Gezien de uitslagen op de andere velden konden zij bij winst de koppositie overnemen van Sliedrecht 2.  Maar met enkele prima ingrepen voorkwam doelman Wissel dat Vvgz 2 kon toeslaan.

Nog voor rust had Hoek 2 nog 2 prima mogelijkheden maar de kansen spatten uiteen op de doelman van de geluksvogels. Zo ging Hoek 2 met een confortabele 2-0 de rust in.

Toch was iedereen er niet gerust op want stel de aansluitingstreffer valt, wat doet dat met de ploeg. Dit gespannen gevoel resulteerde in een nog al emotionele reactie door iedereen op een onterecht vlagsignaal als Marijn Wijkhuijs alleen op doel af kon gaan! Hoek 2 voelde de bui weer al hangen, want in het achterhoofd de wedstrijd tegen Sliedrecht 2 waar Wesley Mieras alleen op doel onterecht werd afgevlagt, vorige week 2 doelpunten die onterecht te stand kwamen, het zal toch niet weer zijn dat we zo een loer worden gedraaid. Wijkhuijs is zich overigens van geen kwaad bewust en gaat door met zijn actie, schiet nog op het doel wat hem een kaart opleverd voor doorspelen na het fluitsignaal!!

Voor Hoek 2 deze keer allemaal zonder erg want met een half nog op de klok kopt Marco Doens een haarscherpe voorzet van Joel Mieras tegendraads in en zet Hoek 2 op 3-0. Een minuut of 9 later prijkt zelfs de 4-0 op het bord als Sidy Seesay de bal bij Jari de Jonge bezorgt die zijn 4e treffer van het seizoen binnen schiet.

De bezoekers zijn niet bij machte om Hoek 2 nog aan het wankelen te brengen en moeten zelfs het laatste kwartier nog met 10 verder na een rode kaart aan hun zijde.

De wedstrijd nadert zo zijn einde maar nog even wakkerd de vlam op als Vvgz 2 in hun ogen een strafschop verdienen, er lijkt niet al teveel aan de hand en de scheidsrechter die het vanuit de middencirkel moet beoordeelen omdat de omschakeling wel erg snel was ziet er geen fout in en laat doorspelen.

Hoek 2 lijkt zo een mooie 4-0 te kunnen bijschrijven maar dat is buiten Sander de Haas gerekend. Met een fraaie 5-0 schoteld hij het publiek dat met een 70 tal goed was opgekomen nog een fraaie treffer voor.

Deze 3 punter mag gevierd worden tot dinsdagavond voor de training, dan moet de knop om en het vizier richting GRC 14 2 komende zaterdag. Een belangrijk duel want verlies je komen zij weer terug tot 1 punt, win je sla je een mooie kloof. Maar als telt niet in de sport, speelt Hoek 2 echter met dezelfde instelling en passie als afgelopen zaterdag dan kan men nog een eind komen dit seizoen!