Bij het bekend worden van het competitieschema word vaak de wedstrijden tegen Kloetinge 2 met een rode pen omcirkeld,zo ook dus 8 december 2018! De wedstrijd kreeg voor de Hoekenezen nog meer emotionele waarde nadat vrijdag bekend werd dat mister Hoek John Bravenboer was overleden. Bravenboer de grondlegger van het huidige Hoek, want zonder zijn inbreng had HSV Hoek nu ongetwijfeld ergens in de 2e of 3e klasse gespeeld. Op zich ook niets mis mee maar wat we hierdoor als club allemaal hebben meegemaakt en hebben beleefd zal eeuwig op het netvlies blijven staan. Zo ging zaterdag voor mij als volger van Hoek  ook even de gedachten terug naar dinsdag 3 april 2009! Hoek 2 dat toen zijn sportieve  hoogtepunten beleefden, het werd in die periode tweemaal kampioen en speelde om het landskampioenschap. Maar die dinsdagavond de 3e april speelde men in de 1/16 finale van de districtbeker tegen Kloetinge 1. Ook John Bravenboer was aanwezig op die avond en was trots op Hoek 2, " goed gedaan mannen" zij hij na afloop. Afgelopen zaterdag tijdens de 1 minuut stilte ging de gedachten terug in de tijd, want op het kunstgras waar Hoek 2 nu stil stond bij het overlijden van John Bravenboer werd ook die wedstrijd gespeeld.

Wat zou het mooi zijn om vandaag na 15 jaar, (ja zo lang was Hoek 2 al zonder zege vertrokken uit Kloetinge) weer eens een overwinning te kunnen boeken op de rivaal ! Ik weet zeker dat bij aankomst op Hoek meneer Bravenboer met een glimlach op het gezicht  had gezegd " proficiat mannen".

Hoek 2 reisde af richting Kloetinge met enkel spelers uit de eigen selectie, Hoek 1 trainer de Nooyer hechte niet veel waarde aan een wedstrijd van het 2e elftal tegen Kloetinge 2 stond er zaterdag te lezen in de PZC en koos er voor om 7 spelers op de bak te posteren! Kloetinge 2 daarintegen had eeen half elftal van 1e selectie spelers aangevuld met spelers uit de geroemde jeugdafdeling

Alles bij elkaar gaf het Hoek 2 wel de juiste inspiratie om alles uit de kast te halen om eindelijk weer eens met een overwinning terug te kunnen reizen naar het vaste land.

Een 20 tal minuten na het geplande aanvangstijdstip floot scheidsrechter Schot de derby op gang. Na wat speldeprikken over en weer was daar na een dikke 5 minuten spelen ineens de voorsprong voor Hoek 2. Met een snoeiharde kopbal verschalkte Marc de Haas de enige speler die er 15 jaar geleden ook bij  doelman Nando Pijnenburg, 0-1.

Dolle vreugde bij Hoek 2 dat nu dik 85 minuten stand moet zien te houden. Dat ging de Hoekenezen prima af, het speelde met het mes tusssen de tanden, geniepig waar het kon en een beetje tijdrekken hier en daar. Kloetinge 2 liet het wat begaan allemaal, liet zien dat individueel best goede spelers had, maar Hoek 2 stond er als team. Als dan een gelijkmaker uitblijft ga je vanzelf geloven in een resultaat. Want mocht de gelijkmaker zijn gevallen zou het wel een zware middag voor Hoek 2 kunnen geworden zijn.

Maar de treffer viel er niet want eigenlijk kon de thuisploeg dat wel veel balbezit had niet terugkijken op grote kansen. Enkel een miscommunicatie tussen Rick Ottjes en Marc de Haas leverde even wat schrik op en een goede ingreep van Ottjes aan de 2e paal na een corner waren misschien wel de grootste kansen.

De bezoekers waren levensgevaarlijk in de omschakeling, hadden minder balbezit en kansen, maar de kansen die men had waren groter dan Kloetinge 2. Derhalve werd de rust met een 0-1 voorsprong bereikt.

Na rust werd er storm verwacht van Kloetinge 2 dat echter niet meer dan een flauw windje werd. De grootste kans was er in de beginfase voor Hoek 2 via Tijn Tielemans die op doelman Pijnenburg stuitte, de rebound werd door Brian van Hoorn wel binnen gewerkt. De grensrechter vlagde af, voordeel van de twijfel voor de grensrechter van Kloetinge 2 want over de gehele wedstrijd was de beste man niet te betrappen op een fout of vlagsignaal voor eigen bestwil (dit zien we ook wel eens anders), derhalve een pluim voor deze man!

De tijd tikte inmiddels verder en Hoek 2 ging steeds meer geloven in een resultaat. Af en toe waren er wat hachelijk momenten voor het Hoek 2 doel, maar doelman Ottjes was de grote baas in zijn strafschopgebied en hield zijn doel schoon.

Inmiddels was scheidsrechter Schot het gemekker van enkele Kloetinge 2 spelers beu en trok 2x maal het gele karton. Alles werkte zo in het voordeel van Hoek 2 in een verder sportief duel.

Dan klinkt daar eindelijk het bevrijdende eindsignaal en doen de Hoek 2 spelers een vreugdedansje in de middencirkel, vallen trainer en leider elkaar in de armen en gaan de handen bij de meegereisde supporters en geblesseerde spelers omhoog.......eindelijk .....na 15 jaar pakt Hoek 2 weer eens de zege op het "Wesselopark".

Een overwinning met emotie, de waarde moet volgende week worden verzilverd als Hardinxveld 2 op bezoek komt. De ploeg uit de Alblasserwaard staat op de 11e plaats 3 punten achter Hoek 2 een duel met belangen dus.

Zaterdag 15 december is ook de Hoek 2 sponsordag, deze dag worden de vrienden van Hoek 2 even in het zonnetje gezet en na afloop zal DJ Luis zorgen voor de vrolijke klanken.

LET OP, AANVANGSTIJDSTIP HOEK 2 - HARDINXVELD 2 IS 14.00!!!!