De patron van het middenveld

21-02-2018 19:53

Geplaats door Bas Dooms in Kopstootjes

In mijn laatste column bleek ik achteraf over profetische gaven te beschikken. Ik pleitte voor een substantiële verhoging van Zeeuwse spelers binnen de eerste selectie. En zie daar…onder het nieuwe bewind van de Zeeuwen Dennis de Nooijer en Giovanni Siereveld begint dit vorm te krijgen. Ook noemde ik in deze laatste kopstoot een willekeurig gekozen nieuwe Vlaamse speler, te weten Rik Impens als eventuele nieuwe held? En zie daar…hij is volop bezig een heldenstatus te ontwikkelen bij de HSV Hoek. De sympathieke Belg laat de supporter langs de lijn genieten van zijn vaardige acties. Ik hoop dat ie daadwerkelijk (lang) blijft want hij heeft de potentie om uit te groeien naar de patron van ons keurkorps. Ik durf de pas 22-jarige Rik nu al zelfs te vergelijken met strateeg Geert de Poorter, die ons ruim 20 jaar geleden soeverein leidde naar het memorabele kampioenschap op het hoogste amateurniveau.

Waar een dergelijke speler ook vandaan komt maakt me dan eigenlijk geen zier uit als hij dergelijke kwaliteiten etaleert. Ze mogen van mij zelfs uit een land komen die niet meer collegiaal wenst op te trekken als lidstaat van de EU op het vaste land. Maar wij herkennen deze gevoelens van een (ei)landje apart wel. Onze nieuwe Ogali 2.0 is de verpersoonlijking van de brexit. Daniel Akindayini laat in een eveneens wit shirt de netten lekker wekelijks bollen. Hij groeide op bij Tottenham Hotspur waar momenteel Vlamingen de dienst uitmaken. Denk je aan de Spurs dan doemen er historische beelden op van begenadigde middenvelders als Ossie Ardiles Chris Waddle, Glenn Hoddle, Paul Gasgoigne en David Ginola op White Hart Lane. Bij iedere bepalende club is een dynamische technicus op het middenveld onontbeerlijk.. Daarom nogmaals, ik denk weer aan onze…….Rik. Ik zie het wel zitten op het middenveld volgend seizoen: Rik in de luwte naast het brok beton Van leiden. Waarom dit positivisme? Wedstrijden worden altijd en overal definitief op het middenveld beslist.   

Waar ik ook positief gestemd over ben is de betrokkenheid van Vlaamse spelers. Van Renterghem wordt zo langzamerhand een echte 'Hoekenees''. Verbrugge deelt zijn betrokkenheid met onze club door na zijn rode kaart tegen Jodan Boys het verloop van de wedstrijd zenuwachtig af te wachten in de kantine . Met het tonen van deze kwetsbaarheid heb ik meteen een zwak voor zo'n speler. Weer eens wat anders dan verongelijkt de vingertjes in de oren steken na het maken van een doelpunt.   

Ik geef je het te doen ééé…vanuit een wereldstad als Londen of vanuit een willekeurige Vlaamse Steenweg terechtkomen in een verlaten oord als de Lovenpolder. Allemaal braveboeren hier.  Een mistroostige accommodatie met een vervallen kantine en sponsorhome. Maar ik ben in een positieve bui dus eindig ik optimistisch: Net zoals een traditionele jaren dertig woning of een klassieker uit de jaren zestig beschikt Denoek over ladingen karakter. Een eigenschap die evenmin mag ontbreken op weg naar succes.

En tja…een rijke suikeroom hebben we niet (meer) zoals regent Leopold Lippens in het mondaine Knokke. De gemeente gaat daar flink investeren in de opwaardering van het stadion van de plaatselijke voetbalclub. Dat is nog eens karakter van graaf Leopold Lippens (bezoek hun side maar eens en verbaas je).

LOEK ZEEGERS

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op Google Plus

Nieuws overzicht Kopstootjes

Naar het nieuwsarchief