In de laatste wedstrijd van het seizoen leed Hoek een 2-1 nederlaag tegen de reeds gedegradeerde Baronie. De openingsgoal kwam van David Vermeulen, terwijl Steve Schalkwijk met zijn 26e doelpunt van het seizoen voor de gelijkmaker zorgde. Een late strafschop van Lars Roos bezegelde het lot van Hoek, dat de wedstrijd met tien man moest eindigen na een blessure van Rik Impens. Met deze nederlaag eindigt Hoek het seizoen op de negende plaats in de Derde Divisie.

De wedstrijd in Breda begon stroef voor Hoek. Baronie, al gedegradeerd en zonder druk spelend, profiteerde van een vroege fout. In de 16e minuut wist David Vermeulen een losgelaten bal van doelman Finn Murre eenvoudig binnen te tikken, waardoor Hoek al vroeg op achterstand kwam.

Herstel en gelijkmaker

Hoek herpakte zich na deze vroege tegenslag. In de 25e minuut liet Steve Schalkwijk opnieuw zien waarom hij de topscorer van de competitie is. Na een uitstekende actie van Robbe Goddyn, die zich knap door de verdediging van Baronie worstelde, leverde hij de perfecte assist af voor Schalkwijk. De spits aarzelde niet en maakte zijn 26e doelpunt van het seizoen, waarmee hij Hoek weer op gelijke hoogte bracht.

Gemiste kansen en blessureleed

De wedstrijd kende meerdere keren waarin Hoek de overhand had, vooral in de eerste helft. Vlak voor rust was het opnieuw spannend toen Rik Impens, in zijn laatste wedstrijd voor Hoek, net over het doel schoot. In de tweede helft kreeg Hoek echter een tegenslag te verwerken. Impens raakte geblesseerd en omdat alle wissels al waren gebruikt, moest de ploeg het laatste kwartier met tien man verder spelen.

Beslissende strafschop

Ondanks de numerieke minderheid bleef Hoek aanvallen. Sylvio Hage en Steve Schalkwijk kregen beiden nog kansen om de winnende treffer te maken, maar het mocht niet baten. In de blessuretijd sloeg het noodlot toe. Wout den Engelsman beging een overtreding binnen de zestien en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Lars Roos verzilverde de strafschop en bracht Baronie daarmee op 2-1.

Met deze nederlaag sluit Hoek het seizoen af op de negende plaats in de Derde Divisie, met 47 punten uit 34 wedstrijden. Quincy Rombaut neemt afscheid als trainer van Hoek, en zijn plaats zal worden ingenomen door Gérard de Nooijer, die volgend seizoen het roer overneemt op sportpark Denoek.