Het duel in Werkendam was het slot van een bewogen week in Hoek.  Een geblesseerde doelman, spelers op vakantie en broedermoord in plaats van broederliefde zorgden voor kopzorgen voor trainer Floris de Jonge.Het was duidelijk.Met strijd en inzet moest er resultaat gehaald worden.

Sander 'De Nagel' en Sil Tielemans werden van Hoek 3 geleend en A-junioren Arthur Trippert en Floris Jan Meinema namen plaats op de bank.Tijn Tielemans, geblesseerd maar gemotiveerd en Quinten Bakker, nog in herstellende fase na lang blessureleed, waren de andere wisselspelers.Laatstgenoemde assisteerde afgelopen maanden de trainer en nam de laatste week zelfs beide trainingen voor zijn rekening.

Kozakken Boys schoot uit de startblokken.Met de handige Montero als handenbinder van de Hoek 2 verdediging verkregen de Kozakken snel op zoek naar een treffer.Echter, na 5 minuten stond Hoek 2 al op voorsprong!Marc de Haas kopte een corner van Arjen Schieman heerlijk in de verre hoek (zonder blok).

Na wat ongevaarlijke aanvallen van beide ploegen stond na 18 minuten opeens de 1-1 op het scorebord.Een splijtende pass door de Hoek 2 defensie stelde de Kozakken spits in staat om de gelijkmaker langs De Nagel te schieten.

In het vervolg van de eerste helft hield diezelfde De Nagel zijn hok schoon en omdat Hoek 2 voorin vooral onzorgvuldig was werden de kleedkamers opgezocht met deze gelijke stand.

Na rust tapte Kozakken Boys uit een nog aanvallender vaatje.Hoek 2 stroopte de mouwen nog eens op en omdat de verdediging onder leiding van Peter Doens en Arjen Schieman goed stand hield kon men uitzien naar een goed resultaat.

De eerste wissel aan de kant van Hoek 2 zorgde voor wat verschuivingen in het veld.De hardwerkende Lars de Jonge moest noodgedwongen het veld verlaten (Arthur Trippert was zijn vervanger) en Kevin Segers posteerde zich op het middenveld.Jens Beresole, weer helemaal terug na enkele maanden afwezigheid, nam de linksbackpositie over.

De organisatie werd opnieuw neergezet, maar Kozakken Boys gooide roet in het Zeeuws-Vlaamse eten.Een bal in de verdediging werd niet weggewerkt en de aanvaller van Kozakken Boys kon ongehinderd richting de goal lopen en de 2-1 binnenschuiven.

Tijd voor aanvallende wissels dus, er mocht niet worden verloren.Tijn Tielemans verving zijn sterk spelende broer Sil en Quinten Bakker kwam Josiah Allen vervangen.Alles op de aanval dus.De wissels stonden nog maar een paar minuten in het veld en daar was de gelijkmaker.Sander de Haas brak bijna zijn nek in de voorassistactie en Quinten Bakroe Bakker haalde van 25 meter verwoestend uit.De Kozakken keeper haalde alles uit de kast, maar de bal vloog onhoudbaar in de bovenhoek!Wat een mooi moment voor Hoek 2 en de door blessures geplaagde Bakker!

Daarna kon Hoek 2 eigenlijk alleen nog maar tegenhouden.Dat lukte uitstekend en het was aan De Nagel te danken dat een punt uit het vuur werd gesleept.

Na 92 minuten floot de uitstekend leidende vrouwelijke scheidsrechter Gijsbers af en Hoek 2 was zo de meest tevreden ploeg.

Volgende week komt Almkerk 2 op bezoek in Hoek.Een enorm belangrijke wedstrijd gezien de stand.