Afgelopen zaterdag stonden de 2 hoogst spelende reserve teams van Zeeland tegen overelkaar. Een clash tussen 2 totaal verschillende culturen en visies, immers bij Hoek regeert nogal eens de korte termijn en telt voor de sponsors hoofdzakelijk alleen het vlaggenschip. Bij Kloetinge word vaak breed uitgedragen dat de gehele vereniging telt, dat opleiden voor het 1e elftal centraal staat, en dat het 2e elftal een belangrijke schakel is tussen jeugd en vlaggenschip.

Naar de buitenwereld ziet het er altijd allemaal gelikt uit uit bij Kloetinge 2 maar zaterdag sijpelden berichten binnen over eilandjes, eigenbelangen en dingen die niet goed gecommuniceerd worden.

De bezoekers getraind door oud 1e elftalspeler Ronald Zuijdwegt hadden in elkgeval een groot gedaante verschil gedaan! In vergelijking tot het eerste duel stonden er maar 3 dezelfde spelers binnen de lijnen. Bij Hoek 2 stonden er 9 die ook het eerste duel aan de de aftrap stonden. Misschien dat werken met een eigen selectie zoals bij Hoek 2 toch niet verkeerd is. Ondanks het gemengde gezelschap van de bezoekers waren er toch ook spelers van naam bij zoals de naar Yerseke vertrekkende Guus de Leeuw, Tijmen de Bot en Demy Kole, alle 3 spelers vanuit de 1e selectie. De nog openstaande plaatsten werden opgevuld door spelers uit het 6e en 7e zo werd medegedeeld.

Ondanks alle perikelen bij de bezoekers kwamen ze scherp uit de startblokken met een treffer na amper 2 minuten spelen. Er was vooraf nog gewaarschuwd voor de schotkracht van Jeroen de Wild, 1 van de 3 spelers die ook de heenwedstrijd aan de aftrap stond. Maar blijkbaar was dit nog niet genoeg doorgedrongen tot de Hoek 2 spelers en keek men snel tegen een achterstand aan, 0-1.

Gelukkig werd schade snel hersteld, na een mooie aanval was het Sidy Seesay die afronde, 1-1. Hoek 2 pakte goed door en al snel was de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Uit wederom een vlot lopende aanval was Sidy Seesay dicht bij zijn 2e treffer maar stuitte op doelman Len Wolters. Sander de Haas en Brian van Hoorn konden binnen tikken uit de rebound maar de Haas was de brutaalste en tikte binnen, 2-1.

De in vorm verkerende Sander de Haas was ook bij de 3e treffer betrokken. Na goed instappen veroverde hij de bal, ging alleen op de doelman af, kon zelf binnen schuiven maar de optie breed op Marco Doens was nog beter en betekende de 3-1! 

Het spel golfde daarna op en neer maar toch kwam Kloetinge 2 eigenlijk uit het niets terug in de wedstrijd als uit een vrije trap waar de muur niet geheel juist leek te staan de 3-2 word gescoord.

Nog voor rust de kans op de 4e treffer van Hoek 2 na fraai en kap en draaiwerk van Marco Doens. Eerst stuit hij op de doelman en de rebound kan van de doellijn worden gered. Even dreigt de vlam wat in de pan te slaan na een vermeende elleboogstoot tegen een Kloetinge 2 speler. Gelukkig is scheidsrechter de Looze mild en blijft Hoek 2 met 11 binnen de lijnen.

Na rust ontspon zich een duel wat zeker voor de neutrale toeschouwer aardig moet zijn geweest. Met momenten fraaie aanvallen, en kansen voor beide doelen want ook Hoek 2 doelman Rick Ottjes moet enkele malen flink aan de bak om zijn doel zo schoon mogelijk te houden.

Zoals gezegd kansen genoeg maar verzuimd Hoek 2 uit te lopen, tja dan krijg je het deksel op de neus als uit een vrije trap de 3-3 word binnen gekopt.

Gelukkig is daar de man in vorm die Hoek 2 weer in het juiste spoor zet. Rechtstreeks vanuit een hoekschop schiet Sander de Haas de 4-3 binnen.

Het blijft nog even billenknijpen voor Hoek 2 maar in de slotfase is men gelukkig nog 2x trefzeker.

Eerst is het Marc de Haas die attent aan de 2e paal binnen tikt uit een vrije trap, 5-3. In de slotfase is het Jelle Slabbekoorn die de niet onbelangrijke 6-3 binnen schiet. Immers alle treffers kunnen belangrijk zijn in de strijd om handhaving.

Het woord handhaving is er ook uit, iets wat nog steeds niet zeker is voor Hoek 2. In de komende 4 wedstrijden zal er toch nog ergens een 3 punter gehaald moeten worden om het vege lijf te redden.

Komende zaterdag staat er een zware taak te wachten als Hoek 2 op bezoek gaat in Werkendam bij Kozakken Boys 2 dat 5 punten achter koploper Sliedrecht 2 staat, maar nog wel 2 wedstrijden te goed heeft. Geen gemakkelijke opogave dus tegen een ploeg die het kampioenschap in eigen handen heeft.

Overigens is dit van latere zorg, eerst nog even genieten van de  2 historische overwinngen in 1 seizoen op de aartsrivaal. De pzc statisticus Rudy Boogert die zaterdag aanwezig was om de wedstrijd Hoek -SJC te aanschouwen gaat komende tijd op onderzoek uit om uit te zoeken in welk seizoen dit voor het laatst gebeurde. 

Een leuk weetje......maar de 3 punter was vele malen belangrijker!