De laatste weken hoorde je steeds van Hoek 2 is veilig man..... maar in praktijk was Hoek 2 nog steeds te achterhalen, immers je bent pas veilig wanneer je echt veilig bent! In de laatste speelronden zie je vaak wat vreemde uitslagen en verrassingen. Een verrassing was o.a dat Hardinxveld 2 met 3-2 won(en zich zo veilig speelde) van Kozakken Boys 2 dat dacht de titel al binnen te hebben. Door het verlies van de Werkendammers staat Sliedrecht 2 ineens op de koppositie met 1 punt voorsprong. Een spannend slot bovenin de ranglijst.

Onderin is de zaak al helemaal bekent na afgelopen zaterdag. Toch parelden zaterdag even wat zweetdruppels over de Hoekse hoofden toen men hoorde dat GRC 2 op voorsprong stond bij Oranje Wit 2. Bij Hoek gunt iedereen de Giesen Rijswijkse Boys Combinatie uiteraard het aller beste maar voor de Hoekenezen zou het fijn zijn dat ze qua punten op gepaste afstand blijven. Vorige week zorgde de blessuretijd nogal mineur voor Hoek 2 maar via social media werd bekend dat Oranje Wit  2 aan de winnende hand was en ook de blessuretijd bracht deze keer geen onheil.

Ruim voor de aftrap wist Hoek 2 zich dus verzekerd van weer een jaar spelen op het hoogste reserve niveau. Ook gastheer Lrc Leerdam 2 hoorde een gunstige uitslag, immers Groote Lindt 2 had verloren en daardoor is Lrc Leerdam 2 niet meer te achterghalen en kunnen de Leerdammers zich op gaan maken voor p/d wedstrijden. Uit verhalen van Lrc Leerdam 2 zijde kun je wel opmaken dat lijfsbehoud via deze weg een helse klus gaat worden. Op de tribune klonken woorden als misschien is het beter te degraderen, zorgen die Hoek 2 gelukkig niet heeft dit seizoen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, immers dat stelde niet al teveel voor op een bloedhete kunstgras mat. Spelers klaagden over brandende voeten waar men volgens zeggen op het Hoekse kunstgras nog niet echt last van heeft gehad.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Hoek 2 via Wesley Mieras op voorsprong, de snelle aanvaller werd afgemeten diep gestuurd en alleen voor de doelman ronde hij koelbloedig af, 0-1.

Een snoeiharde pegel op de lat vlak voor rust was het enigste vermeldingswaardige nog.

Na rust startte Hoek 2 fel, moest de thuisploeg enkele ballen van de doellijn redden en was de doelman ook een aantal malen paraat. De thuisploeg wilde ook nog wel maar miste teveel voetbalkwaliteit om het Hoek 2 lastig te maken.

De bezoekers breiden de voorsprong nog wel uit naar 0-2, wederom een doelpunt van Wesley Mieras. Een vlot lopende aanval met Quinten Bakker als aangever verdiende een applaus want zowel de aanval als de afronding waren van grote schoonheid.

Hoek 2 deed wat het moest doen winnen en kon zo voor de eerste keer dit seizoen de 3 punten mee de bus innemen. Het was reden tot een gezellig feestje wat de terugreis een aangenaam vermaak opleverde.

Volgende week komt Hoek 2 nog eenmaal tussen de lijnen als met Papendrecht 2 ontvangt. Een wedstrijd die in het teken zal staan van het afscheid van een icoon, immers zo mag je Hoek 2 aanvoerder Gert Jan Hamelink wel noemen. Na 19 jaar Hoek 2 hangt Hamelink zijn schoenen aan de wilgen en is het niet meer dan gepast dat hier bij stil zal worden gestaan! Immers 459 officiele wedstrijden spelen voor Hoek 2 doet niet iedereen zo maar even na.