Afgelopen week werd  het duel Hoek 2 - Pelikaan 2 van afgelopen seizoen nog eens opgerakeld, een duel dat toch soms nog wel eens boven komt borrelen. Na een 3-1 voorsprong stont Hoek 2 ineens 3-4 achter om in de absolute slotfase toe te slaan en 5-4 te winnen. De vraag zou het weer zo´n duel worden? De weersomstandigheden waren van dien aard deze middag dat er misschien wederom een kolderiek duel zou worden afgewerkt.

De bezoekers kregen na slecht verdedigen al na 3 minuten een dot van een kans in de schoot geworpen, gelukkig liep dit voor Hoek 2 met een sisser af. Na dit schrik moment gebeurde er niet al te veel. Het enigste wat er te beschrijven valt is dat ballen over de achterlijn waaien en dat als er een bal naar voor werd geschoten alle kanten opvloog behalve waar de desbetreffende speler hem heen wilde plaatsen.

In de 26e minuut een prima aanval van Hoek 2 waar het schorte aan de juiste afronding, 2 minuten later moet de doelman van Pelikaan 2 redding brengen op de doellijn na een corner. Hoek 2 lijkt in de rebound een herkansing te krijgen maar er is dan inmiddels een overtreding op de doelman gemaakt en word er afgefloten.

Dan is het de beurt aan de bezoekers, eerst moet doelman Kevin Wissel een bal van onder de lat stompen die gedragen door de wind lijkt binnen te vallen. Vlak voor rust lijkt Pelikaan 2 op weg naar een voorsprong als doelman Wissel al is gepasseerd word de bal ingeschoten, echter de bal kan op wonderbaarlijke wijze nog van de doellijn worden gehaald door een Hoek 2 verdediger en mag de thuisploeg daar toch echt even een kaarsje voor opsteken.

Na rust veranderd door de harde wind ook het spelbeeld niet. De eerste kans is voor Pelikaan 2 als men kort na rust een vrije trap op de zestienmeterlijn mag nemen. Met een prachtige save voorkomt de naar Zaamslag ( gaat daar in het 3e spelen als veldspeler ivm ploegendienst) vertrekkende doelman Wissel een achterstand voor Hoek 2.

Waar het maar blijft stormen daar kabbeld het duel maar voort. Vermeldingswaardig is nog het schot van Thomas van Renterghem op de vuisten van de doelman, voor de rest blijft het rustig.

Dan is daar de 60e minuut als Jari de Jonge allert reageerd op een wat zwakke terugspeelbal op de doelman die ook zelf de bal zwak verwerkt en de aanvaller van Hoek 2 wil uitkappen. De Jonge is de baas en ontfutselt de bal en kan zo de bal binnen schieten en zet Hoek 2 op 1-0.

De bezoekers willen wel aandringen maar zijn ook niet meer bij machte, Hoek 2 daarintegen krijgt nog 2 prima mogelijkheden maar laten die onbenut zodat het spannend blijft tot het laatste fluitsignaal.

Na een dikke 4 minuten blessuretijd blaast scheidsrechter Simonse voor het laatst en koestert Hoek 2 weer 3 belangrijke punten.

Volgende week staan er binnen 7 dagen 2 finales te wachten als men dan 2x de nummer laatst Groote Lindt 2 ontmoet. Kan Hoek 2 hier ook de volle buit binnen slepen dan ziet het er zonnig uit om ook volgend seizoen weer in de Reserve Hoofdklasse te mogen acteren

Voor de supporters van Hoek 2 die de wedstrijd Hoek 2 - Groote Lindt 2 willen bezoeken op 23 maart....HET AANVANGSTIJDSTIP IS DEZE MIDDAG 11.30!!!!!!!!