Na een competitieloos voetbalweekend hervatte Hoek 2 het voetbalseizoen weer met een bezoek aan Aswh 2 de huidige nummer 4 in de competitie. Waar de thuisploeg nog volop mee strijd in de race om het kampioenschap daar moet Hoek 2 zijn vege lijf dit seizoen weer zien te redden. Dat het in Hendrik ido Ambacht geen makkelijke opdracht zou worden was duidelijk want enkele weken geleden toen Hoek 1 een bezoek had gebracht aan Aswh hadden enkele spelers van Hoek 1 even naar Aswh 2 staan kijken en waren toch wel onder de indruk geraakt van het spel van de Ambachters! Maar goed elke wedtsrijd begint op 0-0, stond er ondanks vele blessures een aardig elftal op de been dat met het rechterrijtje kan wedijveren. Enige smet was dat ondanks de ruime bank er eigenlijk maar 1 speler van de 4 wissels volledig fit was.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten of Hoek 2 keek al tegen een 1-0 achterstand aan, en na een kleine tien minuten prijkt de 2-0 al op het bord. Hoek 2 vreest even voor wederom een historische nederlaag. Gelukkig hersteld de ploeg zich wat en rond de 20e minuut zet Hoek 2 de eerste aanval op. Het is gelijk de mooist opgezette aanval in de gehele 1e helft en word afgerond door Tijn Tielemans, 2-1. De bezoekers lijken zo toch terug in de wedstrijd te komen, maar deze hoop duurt welgeteld 14 seconden dan ligt de bal weer al binnen en staat het 3-1 voor Aswh 2.

De thuisploeg gesteund door de harde wind heeft Hoek 2 in een wurggreep en is het te danken aan doelman Kevin Wissel dat de score niet hoger oploopt. De rust word bereikt met een 3-1 achterstand en stiekem hoopt Hoek 2 dat de 2e helft met het windvoordeel er nog wat te halen valt.

In de 2e helft is de thuispleog minder dominant en is Hoek 2 wat vaker op de andere speelhelft te vinden. De bezoekers claimen nog een strafschop als Jari de Jonge opzichtig word vastgehouden, echter de over het algemeen prima fluitende scheidsrechter wuift het weg. Hoek 2 krijgt nog een vrije trap die door doelman Nicolic simpel kan worden gepakt, op enkele schoten moet hij nog gestrekt maar veel gevaar is er niet.

De thuisploeg zet in de laatste twintig minuten nog even aan en is het wederom doelman Kevin Wissel die met enkele puike reddingen een grotere score voorkomt.

Toch vallen er nog doelpunten, de 4-1 lijkt ook weer een weggever, tussendoor stopt Wissel een goedkope strafschop maar loopt de score nog op naar 5-1.

Conslusie van deze middag, Aswh 2 heeft gewoon meer kwaliteit dan Hoek 2, de doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven maar was het dankzij doelman Wissel dat de score niet de dubbele cijfers haalde.

De nederlaag was van te voeren wel ingecalculeerd, nu wachten er de komende weken enkele cruciale wedstrijden waar de punten gehaald moeten worden.

Volgende week krijgt Hoek 2 bezoek van Pelikaan 2, de Zwijndrechter bivakkeren net onder de top van het klassement. Lijken uitgespeeld voor het kampioenschap en hoeven zich over degradatie geen zorgen te maken. Hopelijk geven deze ingredienten de juiste mix voor een mooie voetbalmiddag. De laatste ontmoeting eind vorig seizoen eindigde in een memorabel duel in 5-4 voor Hoek 2. Voor deze uitslag tekent Hoek 2 uiteraard graag!

ZATERDAG 16 MAART Hoek 2 - Pelikaan 2 aanvang 14.30, de wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Simonse