Wat kan er toch veel veranderen in een week tijd! Vorige week puilde de Hoek 2 selectie nog uit,moest er worden doorgeschoven naar Hoek 3 en was de bank met fitte spelers goed bezet. Hoe anders was het zaterdag, meer dan een half elftal aan veranderingen in de basis door blessures, werken e.d, en op de bank 4 half of eigenlijk niet fitte spelers! Toch had iedereen er weer vol vertrouwen in dat er in Giessen/Rijswijk een goed resultaat te behalen was.

Hoek 2 begon goed aan de wedstrijd en opende al na een 3 tal minuten de score op het prachtige complex van GRC 14 2. Het was Sidy Seesay die goed doorging en de bal panklaar afleverde bij Jari de Jonge die ongenadig hard met links uithaalde en de stand op 0-1 bracht.

Een goede start dus voor Hoek 2 maar kon daar niet echt een gevollig aan geven. Ook de thuisploeg kon niet veel brengen en dat zorgde dat het niveau niet al te hoog staand was van beide partijen.

Na een dik kwartier komt de thuisclub middels een vrije trap op gelijke hoogte, de treffer was overigens van mooie kwaliteit dat mag gezegd worden, 1-1.

Verder in de 1e helft gebeurde er niet al teveel, veel lange ballen en hard werken dat deden beide ploegen wel. Zo gingen beide ploegen dus met een gelijke stand van 1-1 de rust in.

Na rust starte Hoek 2 prima, zo zag Tijn Tielemans een pegel worden gekeerd door de doelman en werd een veelbelovende aanval voor Hoek 2 afgefloten door de scheidsrechter. Navraag waarom er werd gefloten leverde als antwoord....ja dat weet ik eigenlijk ook niet! Evenwel mocht Hoek 2 later niet mopperen als er een overtreding in het strafschopgebied lijkt te worden begaan op een speler van de thuisploeg. Buitenspel oordeeld de scheidsrechter die voor beide ploegen soms onbegrijpelijke beslissingen nam.

Inmiddels was Hoek wel weer op voorsprong gekomen. Het was goed doorgaan van Jelle Slabbekoorn die de bal afleverde bij Sidy Seesay die vervolgens de doelman in 2 instanties verschalkt en Hoek 2 op een 1-2 voorsprong zet.

Niet veel later is Seesay dicht bij zijn 2e treffer van de middag, echter gaat de kopbal naast. Daarna is het woord vooral voor de thuisploeg dat vliegt en rent over het veld om een goed resultaat te behalen. Hoek 2 komt enkele keren goed weg maar eigenlijk is het wachten op de gelijkmaker. Die valt ook na een rommelige situatie in het Hoek 2 strafschopgebied, 2-2.

Het gaat er in de slotfase nog wat stevig aan toe en worden uit voorzorg Tielemans en Beresole die al geel op zak hebben gewisseld omdat er zomaar wel eens met kaarten gewapperd kan worden.

Gelukkig doorstaan de bezoekers dit allemaal en koesteren na het laatste fluitsignaal toch wel dit puntje. Immers een aanval op de veilige positie die Hoek 2 momenteel inneemt in de stand is afgeslagen en loopt ook nog een puntje uit op de nummer laatste en voorlaatst.

Na afloop is Hoek 2 ook meer dan trots op de uit de 2e selectie komende doelman Rick Ottjes die vandaag zijn debuut in Hoek 1 maakte op bezoek bij ONS Sneek en zo een periodetitel binnensleepte om voor promotie naar de 2e divisie te spelen.

Tevens nog een compliment aan de thuisploeg voor het prima ontvangst, zowel voor als na de wedstrijd. Waar tegenwoordig bij veel clubs er bijna geen contact met elkaar meer is mede doordat een wedstrijdformulier via een telefoon word verstuurt was er bij GRC nog het ouderwetse bakkie voor de wedstrijd en biertje na de wedstrijd. Dat is toch eigenlijk waar voetbal om draait, willen winnen maar ook gezelgheid!

Komend weekend is Hoek 2 vrij ivm het carnaval, wel word komende donderdagavond geoefend. Hoek 2 ontvangt om 19.30 reserve 1e klasser De Meeuwen 2 voor een oefenduel, op zaterdag 9 maart hervat Hoek 2 de competitie weer met een uitwedstrijd, de Hoekenezen brengen dan een bezoek aan nummer 3 in de ranglijst ASWH 2.