Kijkend naar de ranglijst is het grote euvel al direkt duidelijk, Hoek 2 is simpelweg met 17 treffers de minst scorende ploeg! Al langere tijd hikt men hier tegen aan en dat werd afgelopen zaterdag wederom de valkuil.

Hoek 2 reisde zaterdag toch met vertrouwen richting Dordrecht, immers vorige week had men ook koploper Sliedrecht 2 goed partij gegeven.

Onder stormachtige omstandigheden starte Hoek 2 goed en was er na 8 minuten al de eerste scoringskans. Een prima steekbal op Marco Hamelink die schuin voor het doel de bal richting doel schoot, echter werd de buitenkant van de paal geraakt. Na een kwartier spelen was Hoek 2 nog niet in de problemen gekomen, de thuisploeg dat ondanks de winderige omstandigheden verzorgd voetbal probeerde te spelen had vaak de bal maar bracht Hoek 2 niet in de problemen.

Na een dikke 20 minuten de volgde goede kans voor Hoek 2, Daniel Akindayine werd met een listig balletje van Marco Doens alleen voor de doelman gezet. De doelman van Oranje Wit 2 had een uitstekende ingreep en voorkwam een treffer. Oranje Wit 2 had hierop direkt een scherpe counter, wel waren er in de omschakeling 2 overtredingen nodig maar de scheidsrechter wuifde dat wonderbaarlijk allemaal weg. Het was al een eerste indicatie dat er wel eens warrige beslissingen in Hoek 2 nadeel zouden kunnen vallen.

De omschakeling van Oranje Wit 2 leverde niets op, dit kon een paar minuten later ook weer gezegd worden aan de andere kant. Wesley Mieras zag de doelman redden met de voet op een goede kans. De bal bleef in Hoeks voordeel en uit de voorzet kopte Akindayine rakelings naast.

Op het half uur dan de eerste echte gevaarlijke mogelijkheid van Oranje Wit 2, maar goed ingrijpen van de Hoek 2 verdediging kon een schot op doel worden voorkomen. De rust nadederde maar er waren nog 2 mogelijkheden voor Hoek 2 te noteren. Zo moest de doelman van Oranje Wit 2 al zijn talenten aanspreken op een voorzet van Brian van Hoorn die gedragen door de wind net van onder de lat kon worden weggetikt. De doelman bleef een sta in de weg want Akindayine stuite 1 op 1 nogmaals op de doelman.

Voor rust nog 1 kans voor de thuisploeg, het schot in de korte hoek werd echter vakkundig onschadelijk gemaakt door Hoek 2 doelman Sander van Langevelde normaliter veldspeler bij Hoek 3.

De samenvatting van de 1e helft, Oranje Wit 2 het betere voetbal en het balbezit, de kansen voor Hoek 2 wat echter geen treffers opleverde waar het gerust zeker 0-2 had kunnen nee moeten staan!!

Na rust startte de thuisploeg furieus en werd het doel van Hoek 2 onder vuur genomen maar doelman van Langevelde ranselde de ballen uit zijn kooi en kon er door een Hoek 2 verdediger op de lijn de bal worden gekeerd.

Na een dikke 5 minuten de eerste uitbraak van Hoek 2 in de 2e helft. Na een corner viel de bal voor de voeten van Brian van Hoorn aan de 2e paal, zette voor en de bal viel pardoes voor de voeten van Marco Doens die Hoek 2 op voorsprong zette, 0-1.

De score kon korte tijd later verdubbeld worden maar ook nu was de doelman Akindayine weer de baas. Het gebrek aan scorend vermogen gaat je dan eens opbreken, dat kun je uittekenen. Echter Sander van Langevelde hield met handen en voeten zijn doel schoon.

Er volgde bij Hoek 2 een dubbele wissel en had zo enkel nog 1 nog niet fitte wissel op de bank. Toen sloeg voor Wesley Mieras het noodlot toe, hij leek zijn hielen aan de Oranje Wit 2 verdediging te laten zien.....een enorme pijnkreet over het veld betekende einde wedstrijd voor Mieras met een hamstring blessure. Quinten Bakker maakte zo onverwacht zijn rentree na meer dan anderhalf jaar blessureleed.

Nog pijnlijker werden de beslissingen van scheidsrechter Littel. Binnen een minuut keerde een 0-1 voorsprong om in een 2-1 achterstand.

Tijdens een belegering van het Hoek 2 doelgebied werd de bal al dan niet tegen de arm van Gert Jan Hamelink geschoten. Hamelink verklaarde dat hij zijn arm die naast zijn lichaam was toch ook niet kan afzagen. De toegekende vrije strandde in de muur, maar nu had de scheidsrechter wel recht van spreken als hij de vrije trap laat over nemen, er was te vroeg ingelopen! Nogmaals mocht er worden aangelegd en nu verdween de bal via de onderkant lat tegen de touwen, 1-1.

De aftrap werd genomen en Oranje Wit 2 heroverde direkt de bal en stond zo ineens weer in het strafschopgebied. Doelman van Langevelde redde maar vanuit de middencirkel constateerde de scheidsrechter tot ontzetting dat er een overtreding was gemaakt, echter vriend en vijand verklaarde dat er niets aan de hand was!! De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten, 2-2.

Hoek 2 gaf zich niet gewonnen en kwam meer dan verdiend weer op gelijke hoogte. Uit een wat makkelijk gegeven vrije trap na een lichte overtreding verschalkte Sander de Haas de doelman die er nu niet goed uitzag, 2-2.

Lang kon Hoek 2 niet genieten van de gelijke stand want na een uitbraak scoorde Oranje Wit 2 wederom, 3-2.

Nog steeds gaf Hoek 2 zich niet gewonnen en gooide alle ballen in het doelgebied hopend dat de bal nu eens goed zou vallen. Vallen deed ook Kevin Segers dit na een overtreding van de doelman. De scheidsrechter wuifde het vanuit de middenlijn parmantig weg en ook de duw in de rug in de slotseconden bij Marco Doens werden weggewuifd. Zeker de eerste overtreding was strafschopwaardig, dit beaamde ook de grensrechter, spelers en trainer van Oranje Wit 2 die toegaven dat de scheidsrechter hun zeker goed gezind was.

Om de nederlaag geheel op het conto van de scheidsrechter te schuiven gaat uiteraard te ver. Hoek 2 moet eerst zelf in de spiegel kijken dat de kansen toch echt benut moeten worden om een wedstrijd te winnen. Maar scheidsrechter Littel kon na afloop toch wel bij zichzelf te rade gaan heb ik wel de juiste beslissingen genomen!!

Na afloop moest de woede er nog even uit bij Hoek 2 maar dat levert uiteraard allemaal niets op, gelukkig kwam al snel het besef dat het laatste fluitsignaal had geklonken en er niets meer zou veranderen aan de uitslag.

We houden het er maar op volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Hoek 2 ontvangt dan VVGZ 2, hopelijk heeft Hoek 2 het geluk nu wel eens aan zijn zijde.