Zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, Hoek 2 ontving Hardinxveld 2 dat evenals Hoek 2 wat in de onderste regionen van het klassement bivakkeert.

Na de spectaculaire zege van afgelopen week op rivaal Kloetinge 2 waren er toch bezorgde gezichten richting de laatste wedstrijd voor de winterstop. De 22 koppige selectie dunt met de week uit wegens blessures, zo waren er voor zaterdag maar amper 12 fitte spelers voor handen, moest de reservedoelman als wissel speler op de bank gelukkig was Sil Tielemans van Hoek 3  bereid om Hoek 2 een handje toe te helpen in geval van nood.

Ondanks dat stond er toch weer gewoon een mooi ploegje op het veld al moesten er soms wel spelers op een positie spelen waar ze dat nu niet echt gewend zijn.

Zoals gezegd ontving Hoek 2 Hardinxveld 2 dat bekend staat om zijn niet aflatende werklust en het fysiekespel niet schuwd.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang en zo was er weinig te genieten voor de toeschouwers die verkleumd op de tribune zaten. Toch was er na een klein kwartier al 2x geschoord verdeeld over beide ploegen. De bezoekers kwamen via een fraai afstandschot op 0-1, al leek in de fase ervoor wel een overtreding op Marco Doens te worden gemaakt die daardoor balverlies leed waardoor Hardinxveld 2 in balbezit kwam.

Hoek 2 kwam vrij snel op gelijke hoogte als Marco Doens goed wegdraaid bij zijn tegenstander en alleen op doel afgaat. Doens blijft ijzig kalm en schiet de 1-1 binnen.

Met deze gelijke stand word ook de rust in gegegaan, het geeft ook de juiste afspiegeling weer van de verhoudingen in het veld.

Snel in de 2e helft pakken de bezoekers weer de voorsprong en wederom was er net voor het beslissende balbezit een overtreding op een Hoek 2 speler! Marco Doens werd toch redelijk onderderuit gehaald in het strafschopgebied en daar lijkt Hoek 2 toch een overduidelijke strafschop te worden ontnomen. De symphatieke maar de gehele wedstrijd wat coulante scheidsrechter laat doorspelen en dan ligt enkele tellen later de bal aan de andere zijde binnen, 1-2.

Hoek 2 recht de rug en via de bedrijvige Marco Doens komt men wederom snel op gelijke hoogte, 2-2. Zoals eerder aangehaald is dit ook een juiste afspiegeling van het spelbeeld.

Toch gaan de bezoekers er met de winst vandoor. Als een bal word voor gegeven kan Rick Ottjes nog met een katachtige save de bal keren, echter als een Hoek 2 speler de bal wil ruimen valt hij precies voor de voeten van een Hardinxvelder die daar gretig gebruik van maakt en de 2-3 binnen schiet.

Deze klap komt Hoek 2 niet meer te boven en mag men ook niet mopperen dat men de wedstrijd nog met 11 spelers afmaakt als de  Marco Doens die toch niet bepaald bekend staat als een gemene speler een zware overtreding begaat. Wederom is de scheidsrechter coulant met enkele geel waar rood zeker had gekund.

Zo sluit Hoek 2 de 1e helft van de competitie enigzins in mineur af. Er zal in de 2e helft van de competitie heel hard gewerkt moeten worden om punten te sprokkelen en weg te blijven van de onderste 3 plaatsen. Hoek 2 moet in staat zijn dat te realiseren maar dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan.

Na afloop werden de sponsoren van Hoek 2 met een hapje en een drankje nog even in het zonnetje gezet en werd alles nog eens nabesproken. Al met al was het een gezellig samen zijn, en kijkt iedereen weer met een gezonde positieve kijk uit naar de hervatting van de competie op zaterdag 19 januari als men op bezoek gaat bij Groote Lindt 2. Een wedstrijd met grote belangen want winst of verlies kan van grote invloed zijn op het verloop van de competitie.

Nu eerst aan het kerstdiner, de oliebollen en champagne.

HOEK 2 WENST ALLE MENSEN PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND EN SPORTIEF 2019 TOE!