Na een week rust mocht Hoek 2 weer de wei in, met een bezoek aan het hooggeplaaste Sliedrecht 2 weet men ook gelijk weer wat rust echt inhoud! Het hoofdveld van Sliedrecht gelegen aan de A15 brengt niet de serene rust zoals sportpark Denoek, het constante geraas van auto´s houd je in elk geval wel wakker.

Wakker blijven was de eerste 15 minuten van de wedstrijd ook wel nodig want veel gebeurde er niet. Een schot van Sidy Seesay in de eerste minuut die naast zeilde en wat speldeprikken van de thuisploeg waren eigenlijk niet noemenswaardig.

Pas na het eerste kwartier de 1e grote kans voor Sliedrecht 2 als een bal tergend langzaam naast rolt. De thuisploeg heeft daarna de overhand en is enkele malen zeer gevaarlijk. Echter tot opluchting van Hoek 2 worden zeker 2 open kansen de snelweg op geschoten, red Rick Ottjes met de hak en kan diezelfde Ottjes een voorzet die langs de lat scheert nog net een tikje geven zodat een inkomende speler van Sliedrecht 2 kansloos is.

Kan Hoek 2 daar wat tegenover zetten? Weing, het heeft op zich zijn zaken goed voor elkaar maar dat heeft Sliedrecht 2 ook. De bezoekers komen wel eens in de buurt van het strafschopgebied maar de doelman word daarbij niet getest. De jonge doelman Luuck van Eck dit seizoen teruggekeerd van de jeugd van NAC moet wel eenmaal handelend optreden op een diepe bal ver buiten zijn doelgebied.

Zo lijkt de rust te worden inggegaan met een brilstand, maar dit pakt anders uit. Na een wat ongelukkige miscommunicatie in de Hoek 2 defensie beland de bal precies in de voeten van een Sliedrecht 2 speler die dit presentje direkt afmaakt, 1-0. De aftrap word nog genomen maar daarna klinkt het rustsignaal.

Een verdiende voorsprong voor de gastheren maar voor Hoek 2 is het een bittere pil. Die 2 minuten na rust nog bitterder smaakt als na een onschuldig lijkend duel de scheidsrechter naar de stip wijst. Sliedrecht 2 maalt daar uiteraard niet over en schiet onberispelijk de 2-0 binnen.

Het duel lijkt hiermee te zijn beslist maar Hoek 2 gooit dan de schroom van zich af en word het wel een wat opener wedstrijd. De Zeeuws Vlamingen spelen en aantal goede kansen bijeen maar stuiten diverse malen op de doelman. Vervolgens wuift de scheidsrechter protesten van Hoek 2 weg als een Sliedrechtse hand de bal zou hebben beroerd.

In de slotfase word de wedstrijd definitief beslist als de 3-0 binnen word geschoten. Hoek 2 keert zo met lege handen terug richting Zeeuws Vlaaderen om volgende week weer terug te keren in de regio aldaar.

Wieldrecht 2 is dan de volgende tegenstander, een duel met een concurent wat betreft de onderste plaatsen van de ranglijst. Er is Hoek 2 veel aangelegen om dan eens met een goed gevoel de terugreis te kunnen afwerken.