Wedstrijden tussen Pelikaan 2 en Hoek 2 waren het afgelopen seizoen duels waar het spektakel van afspatte, de editie van dit seizoen had minder spektakel maar was wel eentje waar een neutrale toeschouwer zich ook weer niet zou vervelen.

Beide ploegen onderleiding van een rustig fluitende scheidsrechter (H den Hertog) maakten er een prima wedstrijd van. De thuisploeg koos de aanval en Hoek 2 dat zijn organisatie goed op orde had probeerde via scherpe uitbraken voor gevaar te stichten.

In de beginfase was het woord aan Pelikaan 2 met enkele gevaarlijke momenten, maar een attente doelman Ottjes onderschepte de diepe bal voordat een Pelikaan 2 speler gevaarlijk kon worden.

Aan de andere kant na een 20 minuten een bekeken steekpass van Marco Doens op Wesley Mieras die net een teenlengte tekort kwam om de bal te raken en zo gevaarlijk te worden.

Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en zo hadden beide ploegen het gevoel dat er wat te halen viel. Vlak voor rust dacht Pelikaan 2 dat het beet had maar een uistekende redding van wederom Rick Ottjes voorkwam dat Hoek 2 met een achterstand de rust inging.

Na rust een scherp startend Hoek 2 dat via een schot van Marco Doens in de beginfase een licht overwicht had. De grootste kans voor Hoek 2 komt na een dikke 10 minuten spelen als Sander de Haas de kans heeft om de bezoekers op voorsprong te zetten.

De wedstrijd is dan lange tijd weer in evenwicht maar met nog een kwartier op de klok neemt de druk van Pelikaan 2 toe. Het is dan overleven voor Hoek 2, komt een paar keer goed weg maar is het wachten op een treffer zo voelt het. Die komt er 10 minuten voor tijd als een speler van Pelikaan 2 die geheel vrij staat voor het doel de bal binnen schuift, 1-0.

Hoek 2 recht de rug en gaat op zoek naar de gelijkmaker, het zet Pelikaan even onder druk en is het hopen dat het balletje eens goed wil vallen. Dit gebeurt niet en in 89e minuut valt het balletje voor Pelikaan 2 wel goed en komen zij op 2-0!

Niet veel later volgt het eindsignaal en wacht Hoek 2 nog steeds op zijn eerste punten in een uitwedstrijd dit seizoen. Het speelde een gedegen en gediciplineerde wedstrijd, stond goed georganiseerd maar Pelikaan 2 had net wat meer inhoud en mocht zo de 3 punten in Zwijndrecht houden.

Volgende week ontvangt Hoek 2 promovendus GRC 14 2, een ploeg waar Hoek 2 nog nooit tegen heeft gespeeld in het verleden! De fusie club Giessen Rijswijkse Boys Combinatie debuteerd dit reserve hoofdklas dit seizoen heeft tot nu toe 3 punten verzameld waar Hoek 2 er 7 heeft. Kortom een belangrijk duel dus voor beide ploegen om weer eens punten bij te schrijven.

De wedstrijd staat gepland om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Spaeter