Volg HSV Hoek op social media:

Hard werkend Hoek 2 pakt bonuspunt tegen ASWH 2

20-10-2018 21:03 Hoek

Geplaats door Johnny de Ritter in Hoek 2

Een keihard werkend Hoek 2 vanaf de spits tot aan de keeper en wisselspelers pakten zaterdag een bonuspunt tegen ASWH 2. In de 1e helft werd Hoek 2 overlopen door ASWH 2 en was het aan de bezoekers zelf te wijten dat ze niet op op voorsprong kwamen, in de 2e helft was het overwicht van de bezoekers niet meer zo overheersend en met wat geluk had de thuisploeg zomaar de 3 punten kunnen grijpen. Toch voelde de 0-0 eindstand voor Hoek 2 als een gewonnen punt waar de bezoekers iets wat gefrusteerd de bus instapten na het het puntverlies in het verre Zeeland

Hoek 2 ontving zaterdag grootmacht in de reserve hoodfklas en veelvuldig kampioen ASWH 2 op sportpark "Denoek".  In vroegere jaren waren dit wedstrijden tussen ploegen die om de bovenste plaatsen streden. Maar waar Hoek 2 het vaak moet hebben van een talent dat doorbreekt uit eigen jeugd veranderd de selectie van ASWH 2 per seizoen gemiddeld met zo'n 10 spelers en speelt het elk jaar in de de top! Komt er bij Hoek 2 een nieuwe speler bij staan ze vaak in de schaduw vanwaar de aanwinsten bij ASWH 2 vandaan komen. Zo kwamen er dit jaar spelers met historie bij ADO Den Haag jeugd en SC Feyenoord (doelman Nikolic) en o.a Capelle a/d IJssel 2 en Spartaan 20, kort samengevat is Hoek 2 meer een vriendenteam waar ASWH 2 meer een opleidingsteam is. Een clash tussen David en Goliath want zo voelt het vaak voor Hoek 2 als ze de mannen uit de stad zien komen, het gevoel heerst ook altijd dat er wat neerbuigend word neer gekeken op de boertjes uit Zeeland die eigenlijk Belgen zijn in hun ogen. Het geeft altijd een goede inspiratie om de mouwen eens goed op te stropen.

Mouwen op stropen had Hoek 2 ook nodig bleek al snel want de thuisploeg werd overrompeld door de bezoekers uit Hendrik ido Ambacht. Na een dikke 12 minuten een schot dat over het doel zeilde was het eerste doelgevaar van ASWH 2. Wat er daarna volgde was enorme druk met een spervuur aan kansen voor de ploeg van trainer Gokan Akgoz afkomstig van Spartaan 20 waarmee hij vorig seizoen naar de zondag 1e klasse promoveerde.

Echter bij Hoek 2 wist doelman Rick Ottjes van geen wijken, wat voor reddingen de Hoekenees liet zien begrensde bijna aan het onmogelijke. Met de voet, de arm het lichaam, hand noem het maar op hij was niet te passeren deze middag. Geluk heb je als doelman ook nodig, zo tikte hij een enorme pegel op de paal, de bal vloog richting de andere paal en zo weer het veld veld in. Hoek 2 zwijnde dus al had het in de slotfase van de 1e helft via Wesley Mieras ook nog een kansje maar hij stuitte op doelman Kristijan Nikolic.

De thuisploeg mocht meer dan de handen dichtknijpen dat de rust werd ingegaan met 0-0, een stand die de bezoekers aan zich zelf hadden te danken door te lang en eindeloos te blijven combineren.

Ook de 2e helft vertoonde in de beginfase een zelfde spelbeeld van een overheersend ASWH 2. Echter naarmate de wedstrijd vorderde ging het geloof bij een strijdend Hoek 2 leven dat er wat te halen viel vandaag.Zo was de doelman Wesley Mieras net te snel af op een diepe bal en kon dezelfde doeman Nikolic redding brengen op een pegel van Sidy Seesay.

Toch was het kunst en vliegwerk dat Hoek 2 van een achterstand behoede maar de bezoekers tegen het eind van de wedstrijd ook de handen mochten dicht knijpen dat Hoek 2 niet als een dief in de nacht met de zege zouden wegsluipen.

Scheidsrechter van Nistelrooij die volgens eigen zeggen op een iets te hoog niveau moest fluiten maar genoot van het niveau deze middag vond het na een schamele 1 minuut blessuretijd wel mooi en floot de wedstrijd ten einde.

Hoek 2 begroette het kostbare punt als een lekkere bonus waar ASWH 2 het zag als kostbaar verlies in de strijd om de bovenste plaatsen.

Kijkend naar de thuisploeg stond er vandaag een strijdbare ploeg van basis en staf tot reservespelers knokkend voor elke milimeter. Met deze inzet en de meerwaarde vandaag van 1e selectiespeler Sidy Ceesay die werkte als een paard hoeft Hoek 2 voor niemand te vrezen, kan het van iedereen verliezen maar ook elke ploeg lastig maken.

Volgde week wacht Hoek 2 een nieuwe krachttour als het op bezoek gaat in Zwijndrecht bij Pelikaan 2, aanvang wedstrijd 12.3o.