De gehele week had iedereen de mond vol over ...´als we winnen van Papendrecht 2 ` ....slaan we een gat van 9 punten. Zoals zo vaak in de sport telt het woord als niet want meestel als dat woord valt is de uitkomst heel anders dan men had gehoopt of verwacht.

Alle ingredienten waren aanwezig zaterdag voor een lekker potje voetbal, lekker weertje en een prachtige grasmat op sportpark Slobbengors in Papendrecht. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd met enkele gevaarlijke momenten voor het Hoek 2 doel. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam pas na een dik kwartier spelen en had daar de hulp van de doelman bij nodig die mis tatste en zo Hoek 2 een kans op een treffer bood echter was dit niet besteed aan de Hoek 2 aanvallers.

Na een half uurtje wederom wat kansen voor Hoek 2 als Wesley Mieras enkele haar scherpe voorzetten afleverd waar enkel tegen aan moet worden gelopen om een treffer te maken. Echter 3 op een rij staande Hoek 2 spelers missen of trappen over de bal!! Dit manco breekt je uiteindelijk toch wel eens op als je zulke kansen om zeep helpt. Zo word de rust in gegegaan met een 0-0 stand waar weinig op af valt te dingen want ook de thuisploeg dat wel hard werkt maar ook zeker niet overtuigd.

Hoek 2 komt na rust goed uit de kleedkamer en heeft zeker kansen om de score te openen. Naarmate de 2e helft vorderd word de thuisploeg wat dreigender en is enkele malen dicht bij een treffer. Zo red doelman Kevin Wissel enkele malen en staat ook bij Papendrecht 2 het vizier niet op scherp.

Scherp is de Hoek 2 verdediging niet als er na een redding van Wissel een corner volgt voor de thuisploeg. De bal die voorkomt lijkt simpel te kunnen worden uitverdedigd maar tot afgrijzen word de bal simpel in de voeten van een Papendrecht 2 speler geschoten die zich geen moment bedenkt en droog binnen knalt, 1-0.

Je zou zeggen Hoek 2 je bent nu wel gewaarschuwd, maar enkele minuten later word er veel te kort terug gespeelt op doelman Wissel. Een speler van Papendrecht 2 die wel scherp is en bij de les is onderschept de bal, legt simpel breed naar een medespeler die binnen kan schieten in een leeg doel, 2-0.

Wedstrijd gespeeld zou je zeggen maar Hoek 2 komt weer vrij snel terug in de wedstrijd als Sander de Haas een vrije trap binnen schiet, 2-1.

Het is dan aan Kevin Wissel te danken die met een enorme save Hoek 2 in de race houd, aan de andere kant heeft Jelle Slabbekoorn pech dat de doelman die in de 1e helft een wat matige indruk achterliet in de 2e helft enkele puike reddingen heeft op schoten van hem.

De gelijkmaker hangt dan toch wel wat in de lucht maar komt Hoek 2 ook goed weg als Sander de Haas met een handsbal een vrije doortocht voorkomt van een Papendrecht 2 speler. De scheidsrechter die een prima wedstrijd floot is coulant en trek geel waar rood ook had gekund.

Hoek 2 lijkt toch wat de kluts kwijt en stelt de thuisploeg in staat simpel van 2-1 uit te lopen naar 4-1 in de slotfase, gelukkig voor Hoek 2 heeft Papendrecht 2 op dat moment compassie met Hoek 2 want het het ook zomaar uit kunnen lopen naar grote cijfers.

Als de scheidsrechter affluit rest Hoek 2 niets anders dan met de staart tussen de benen af te druipen, moet gezegd worden dat de 4-1 wat geflatteerd was maar de gretigheid van Papendrecht 2 was gewoon groter dan bij Hoek 2 en verdiende daardoor ook de zege wel.

Voor Hoek 2 had het met 2 zeges uit 4 wedstrijden er beter uit kunnen zien ALS met een resultaat had geboekt.....maar zoals gezegd ALS telt niet en stond Hoek 2 met lege handen.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen grootmacht ASWH 2 die om in de top mee te willen blijven draaien 1 missie heeft...... winnen, Hoek 2 wil wegblijven van de onderste plaatsen en heeft ook een missie ...3 punten...spektakel gewaarborgd zou je zeggen.