Zaterdagmiddag stond er voor Hoek 2 een misschien wel 6 puntenduel op het programma al is het nog vroeg in het seizoen. Hoek 2 ontving LRC Leerdam 2 een ploeg die ongetwijfeld evenals Hoek 2 zal moeten zorgen het vege lijf te redden in de resreve hoofdklas. Beide ploegen zullen ongetwijfeld geen hoogvliegers zijn en moeten het hebben van deze wedstrijden om punten te pakken.

Waar Hoek 2 ook deze week geen beroep op spelers uit de 1e selectie kon doen maar wel gelukkig kon putten uit de eigen selectie  daar hadden de bezoekers wat meer moeite om een selectie samen te stellen. Vorige week was voor de Leerdammers een regelrechte rampweek, zowel de 1e als 2e selectie werd geplaagd door een enorme blessurelast. Gevolg was dat de O19 doelman zijn debuut maakte in de senioren en ook trainer Otto de Leeuw zijn voetbalkunsten nog moest vertonen in de loop van de wedstrijd.

De thuisploeg had daar uiteraard geen boodschap aan en begon fel aan de wedstrijd, dit leverde na 49 seconden al de eerste kans op als Jari de Jonge alleen op doel af kon gaan. De debuterende Levi `t Lam redde met de voet en voorkwam zo een vroege achterstand voor de bezoekers. Na een kleine 10 minuten wederom een kans voor de Jonge maar ook nu was de Philippinenaar niet trefzeker. Inmiddels hadden ook de Leerdammers hun neus al eens aan het venster gestoken met enkele corners.

Na een klein kwartiertje was het dan toch raak voor Hoek 2. Het was Jari de Jonge die zijn 3e kans van de wedstrijd wel doeltreffend afrond, 1-0.

Hoek 2 leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan want had niet bijster veel te vrezen van de bezoekers. Maar een foute inspeelpass van doelman Kevin Wissel gaf LRC Leerdam 2 de kans om weer terug in de wedstrtijd te komen. Dit cadeautje werd gretig uitgepakt, 1-1.

De thuisploeg herpakte zich en liep nog voor rust uit naar een 3-1 voorsprong. Een wat gelukkige goal van Brian van Hoorn betekende 2-1, en na  een fraaie aanval was Jari de Jonge attent nadat de doelman nog eerst kon redden op een inzet van Thijs de Blaeij.

Deden de bezoekers dan niets.... jawel, een goede redding van Kevin Wissel en en een moment waarop de bezoekers om een strafschop riepen waren het vermelden waard.

Na rust waren de bezoekers lange tijd het meest actief, niet dat zij de pannen van het dak speelden, het was meer de met zichzelf worstelende thuisploeg die de bezoekers hoop gaf op misschien nog een stunt.

Nadat LRC Leerdam 2 weer vond dat het aanspraak mocht maken op een strafschop kwam Hoek 2 in het laatste kwartier weer wat in wedstrijd en speelde enkele dotten van kansen bijeen. Wonder boven wonder bleef de stand maar steken op 3-1 en was het wachten op de aansluitingstreffer wat billen knijpen tot gevolg zou hebben. Dat gebeurde met nog 4 minuten op de klok plus de nodige blessuretijd dan ook.

De paarshemden roken bloed en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Wat er toen allemaal gebeurde was voor de reporter van dienst en toeschouwers niet bij te houden. Kans na kans werd door Hoek 2 om zeep geholpen en zelf een schot op een verlaten doel werd niet omgezet in een doelpunt.

In de hectische slotfase moest Hoek 2 ook nog eens met 10 man verder nadat Marc de Haas tegen zijn 2e gele kaart was aangelopen. Gelukkig liep alles met een sisser af en kon Hoek 2 de 3 punten vieren waar de Leerdammers zwaar teleurgesteld ter aarde storten. Vanuit hun oogpunt had er waarschijnlijk en begrijpelijk  meer in gezeten, maar als de thuisploeg de helft van zijn kansen had benut had een ruimere zege niet onverdiend geweest

Hoek 2 kon er niet om malen en is blij met de inmiddels 6 behaalde punten. Volgende week weer zo´n belangrijke wedstrijd voor Hoek 2 als men op bezoek gaat bij promovendus Papendrecht 2. Een ploeg die nog puntloos is maar ongetwijfeld ook zo snel mogelijk op zoek wil naar zijn eerste zege, Hoek 2 is dus gewaarschuwd