Volg HSV Hoek op social media:

Hoek 2 pakt overwinning in openingsduel van de competitie.

23-09-2018 20:28 Hoek

Geplaats door Johnny de Ritter in Hoek 2

Hoek 2 pakte zaterdag met een 3-2 zege op angstgener Oranje Wit 2 de eerste 3 punter van het seizoen. In een grotendeels gelijk opgaand duel met af en toe de bezoekers met wat meer overwicht sloeg Hoek 2 in de blessuretijd toe, met een rake kopbal van Marc de Haas was Hoek 2 meer dan tevreden.

Oranje Wit 2 is voor Hoek 2 toch wel een ploeg waar men wat angstig naar uitkijkt als ze een bezoek aan Hoek brengen. De afgelopen 2 seizoen werd Hoek 2 met 1-3 en 0-5 te kijk gezet, mede doordat beide ploegen elkaar  een paar seizoenen niet tegen kwamen in de competitie dateerde de laatste overwinning van Hoek 2 op de Dortenaren van 2006/2007.

Hoek 2 starte zaterdag met 2 spelers in de basis die ook die wedstrijden meemaakten, de gebrs de Haas waren toen ook van de partij. Hoe dat bij Oranje Wit 2 zat is gezien het jeugdige elftal waar men zaterdag mee acteerde bijna onmogelijk dat er toen spelers ook bij waren. Bij de bezoekers sowieso veel onbekende gezichten en namen, vooral de namen Jelle v/d Starre en Sven Akkerman werden gemist. Logisch want beide spelers zijn vertrokken naar s`Gravendeel, zij kozen voor een avontuur bij een 1e elftal evenals nog een paar spelers.

De thuisploeg begon scherp aan het duel en stichte in de beginfase wat gevaar, ook de bezoekers staken af en toe hun neus aan het venster.

Na een dik kwartier werd Levi Mombarg langs de zijlijn weggestuurd, zijn voorzet werd door Marijn Wijkhuijs op doel gekopt. De doelman kon in eerste instantie nog redding brengen maar de attente Jelle Slabbekoorn kon simpel zijn 1e treffer voor Hoek 2 binnen tikken, 1-0.

Naarmate de 1e helft vorderde waren het vooral de bezoekers die de boventoon voerde. Het was te danken aan Rick Ottjes die met enkele ingrepen een tegentreffer voorkwam dat de bezoekers nog niet op gelijke hoogte kwamen.

Na bijna 45 minuten spelen een grote kans voor Hoek 2 als Wesley Mieras de bal tussen het kader kan schieten, echter kan de bal op de doellijn nog worden gekeerd. De thuisploeg lijkt met een voorsprong de rust in te kunnen gaan, echter slaan de bezoekers in de blessuretijd nog toe. In eerste instantie lijkt Marc de Haas met een sliding de bal te veroveren in het Hoekse strafschopgebied, maar de pech is dat de bal ongelukkig bij een speler van Oranje Wit 2 terecht komt die vervolgens kan voorgeven, daaruit word geschoort 1-1. Een domper voor Hoek 2 zo op slag van rust.

Na rust gaat het duel evenals de 1e helft grotendeels gelijk op met Oranje Wit 2 dat wat meer pieken heeft dan Hoek 2. De eerste kans komt op naam van Levi Mombarg, maar de doelman kan neutraliseren. Vervolgens lijken de bezoekers op voorsprong te komen maar word de treffer wegens buitenspel geanuleerd. Hoek 2 komt daarna tot tweemaal goed weg als een vrije kopkans word naast gekopt en Rick Ottjes een redding in huis heeft.

Inmiddels in Jari de Jonge de leeggespeelde Jelle Slabbekoorn komen vervangen, en wat een goede spits betaamt doet de Jonge ook als hij hoog boven iedereen uittorend en een voorzet van Mombarg binnen kopt, 2-1.

Lang kan Hoek 2 niet genieten van de voorsprong, immers de bezoekers schieten een toegekende strafschop binnen, 2-2

Het duel kan vanaf dan alle kanten op, voor Hoek 2 is het Jari de Jonge die op weg lijkt naar een voorsprong maar de doelman red. En kopt Marc de Haas snoeihard over  na een vrije trap voor Hoek 2.

Het duel lijkt dan op een gelijkspel uit te draaien als Hoek 2 in de 95e minuut nog een corner mag trappen. In een overvol strafschopgebied is Marc de Haas iedereen de baas en kopt de 3-2 binnen. Dolle taferelen want Hoek 2 weet dat het elk punt dit seizoen weer zal moeten koesteren en viert de overwinning uitgebreid.

Volgende week wacht VVGZ 2 in een uitduel, iets wat voor Hoek 2 ook traditioneel lastig is.

Hoek 2 - Oranje Wit 2  3-2

1-0 Jelle Slabbekoorn