Hoek ging in het eerste thuisduel van het nieuwe seizoen prima van start en had na 5 minuten al een aantal kansen. De bal raakte de paal, de lat en werd van de lijn gehaald, maar ging er nog niet in. Na 9 minuten spelen leek Eemdijk op voorsprong te komen toen Morrison door de verdediging heen liep en een prima voorzet afleverde op Bouw die binnen schoot. Dat feestje ging niet door omdat Bouw in buitenspelpositie stond.

In de 21 minuut was het wel raak voor Eemdijk. Waar eerst Doesburg voor Hoek vanwege buitenspel werd teruggefloten, werd de vrijetrap snel genomen over de linkerflank van Hoek. Op fraai aangeven van El Bennay kon Bouw binnen tikken: 0-1.

Na deze achterstand had Hoek het betere van het spel. Na iets meer dan een half uur spelen was er dan ook de verdiende gelijkmaker. De bal werd, na een inschattingsfoutje van de keeper, eerst nog uit de doelmond weggevewerkt, maar Gert-Jan van Leiden schoot knap uit de draai binnen.

Hoek bleef de ene na de andere aanval opzetten en pal voor rust kopte Kyle Doesburg de 2-1 binnen op prima aangeven van Fabian Wilson.

Na 73 minuten spelen moest Hoek verder met tien man nadat Wilson (terecht) rood kreeg voor een overtreding op Sjohn van Gulik. Hoek bleef voetballen en kansen creëren, maar moest wel waakzaam zijn voor de lange bal van Eemdijk. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel er weer zo'n bal achter de Hoek-verdediging en nadat eerst de paal werd geraakt, kreeg Jan de Graaf een wel heel makkelijk gegeven penalty die door Beukers vanaf elf meter koel werd binnengeschoten, 2-2.

Zo leek het erop dat het een puntendeling zou gaan worden tussen de twee gepromoveerde ploegen, echter was het in de vierde minuut van de blessuretijd aanvoerder Reguillo Vandepitte die met een schot van afstand de drie punten in Zeeland hield.