Met alle respect voor de tegenstander keek Hoek 2 niet echt uit naar de wedstrijd tegen Zaamslag 3, immers in zulke wedstrijden kun je het als Hoek 2 zijde nooit goed doen. Onderschatten moet je ze ook niet doen want het overgrootste deel van Zaamslag 3 bestaat uit oud 1e elftalspeler die een jaar of wat geleden nog met de 1e ploeg de gloriejaren van de club in de 1e klas meemaakten. Het grootste verschil is dat je ze op conditioneel vlak de baas moet zijn want waar Hoek 2 al een week of 4 in training was daar hebben de vedettesVV3 zoals ze zichzelf noemen nog amper een training gehad.

Zoals gezegd keek Hoek 2 er niet naar uit, waar Hoek 2 een degelijke warming up afwerkte kwamen de spelers van Zaamslag 3 een kleine 5 minuten voor aftrap het veld nog eens op om met enkele rossen op doel de warming up te voltooien. Met hier en daar een grap en een grol, al met al geen ambianche waar je vrolijk van werd. Waar in het verleden wedstrijden in de poulefase met clubscheidsrechters moesten worden afgewerkt kon om 12.07 dan gelukkig toch de aftrap worden gegeven door een officieele scheidsrechter.

Al snel werd duidelijk dat het een eenrichtingswedstrijd ging worden en was het zaak aan Hoek 2 geduldig te blijven en niet het hoofd te verliezen. In de eerste helft deed Hoek 2 het in dat opzicht niet slecht, speelde goed het balletje rond al had het wel wat moeite om de kansjes af te maken. Toch ging met door doelpunten van Jari de Jonge en Sander de Haas met een 0-2 voorsprong de rust in.

Na rust ontspon zich een wedstrijd waar je niet echt vrolijk van werd, het spel werd matiger en Hoek 2 kon niet meer de concentratie opbrengen die men in de 1e helft wel had. Neem daar bij de man bij Zaamslag 3 die in de 2e helft de vlag hanteerde en bij elke bal van Hoek 2 vooruit vrolijk met zijn vlag wapperde,en een scheidsrechter die enkele pittige opvertredingen over het hoofd zag en daar ging Hoek 2 zich teveel aan ergeren. Er vielen voor Hoek 2 nog 2 doelpunten te noteren, Jari de Jonge met zijn 2e van de middag en Hidde Slabbekoorn zorgden voor de 0-4.

We zullen maar zeggen 3 punten in de tas en geen tegentreffer dat waren de positieve punten in een wedstrijd die eigenlijk voor beide partijen niet leuk zijn.

Volgende week staat er een interesantere wedstrijd op het programma als Hoek 2 Terneuzense Boys 2 op bezoek krijgt. De mannen van de Boys 2 wonnen hun eerste duel met 4-3 van FC Axel dus staat ook de koppositie op het spel. Neem daar bij dat Terneuzense Boys 2 een serieuze tegenstander is en zullen de sentimenten meespelen dat Sander Pijpelink (ex Hoek 2) onder de lat staat en bij Hoek 2 Floris de Jonge (ex Terneuzense Boys 2) de septer zwaait bij Hoek 2 dit seizoen.