Hoek 2 verkeerd de laatste weken in zwaar weer, immers tegen directe concurenten (Achilles Veen 2 en LRC Leerdam 2) voor behoud werd verloren en ook tegen clubs hoger op de ranglijst werden geen punten meer gepakt. Kortom alamfase 1 voor de formatie van scheidend trainer Bart Cortsanje, en gezien het zware programma voor Hoek 2 de laatste 4 wedstrijden is men niet gerust op handhaving.

Vorige week trad Hoek 2 aan voor een ingelaste wedstrijd tegen Groote Lindt 2 op een datum waar niemand rekening mee had gehouden dat er die dag gespeeld zou worden. Van de huidige staf kon er niemand aanwezig zijn en ook een aantal spelers moest verstek laten gaan. Onder leiding van Marco Doens en Levien Schieman konden er geen punten mee worden genomen naar Hoek. Gevolg is dat voor de laatste wedstrijden de spanning oploopt.

En dan komt Kozakken Boys 2 op bezoek, een ploeg waar je alleen al qua naam tegen opkijkt en ook nog eens koploper is. Enige positieve is dat de Werkendammers het traditioneel lastig hebben op Hoek. Voor Hoek 2 een lichtpuntje was dat Hoek 1 vrij was en zodoende konden Douwe Zeegers en Ruben Besuyen weer in actie komen. Tevens kon reserve doelman Vin Vercouteren weer een speelminuten maken.

Op een bloedheet kunstgrasveld begon Hoek 2 fel aan de wedstrijd en maakte het de bezoekers direkt duidelijk dat het een lastige middag zou worden op Hoek. Na een dikke 5 minuten kwam de beloning al voor Hoek 2 als Douwe Zeegers attent reageerd op een verkeerde terugspeelbal. Zeegers onderschept de bal, geeft afgemeten voor op Jens Beresole die simpel de 1-0 kan binnen lopen. Grote vreugde bij Hoek 2 want wie had dat verwacht.

De bezoekers reageren een paar minuten later gevaarlijk, maar blijkbaar is men toch nog niet geheel bij de les als een meer dan grote kans makkelijk om zeep word geholpen. Aan de andere kant stuit Douwe Zeegers op de doelman wat aangeeft dat het spel op en neer gaat.

Na een minuut of 20 spelen staat Hoek 2 onder druk van Kozakken Boys 2 maar kan men er razendsnel uitkomen. Het is Douwe Zeegers die het gehele veld oversteekt, kan kiezen om af te spelen op de mee gekomen Gert Jan Hamelink. Maar als spits kiest hij om zelf uit te halen, en met succes want zo komt Hoek 2 toch wel heel verrassend op een 2-0 voorsprong.

De bezoekers moeten nu toch erkennen dat het geen zelfsprekendheid zal zijn om de punten mee te nemen. Terwijl ondeling de frustratie bij de ploeg uit Werkendam toeneemt grijpt trainer Nabil Bouchlal in en haalt aanvoerder CorjanVos er na een half uur spelen van het veld, dit tot grote woede van Vos.

Toch zou het de aanzet worden tot een groter overwicht voor de bezoekers. Zo moet Vin Vercouteren tot 2x toe zijn talenten aanspreken om zijn doel schoon te houden. Het levert wel een tegenstoot van Hoek 2 op waar zomaar de 3-0 uit had kunnen vallen.

Alles bij elkaar speelt Hoek 2 een meer dan uitstekende 1e helft en gaat men uiteindelijk met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de thee een herboren Kozakken Boys 2 dat omgetwijfeld in de rust te horen heeft gekregen dat er uit een ander vaatje zal moeten worden getapt wil men geen averij oplopen in de strijd om de titel. Al na een kleine 3 minuten na rust krijgt men al de beloning als simpel de 2-1 kan worden binnen geschoten. Voor Hoek 2 een domper en is een opmaat voor een zware 40 minuten die dan nog op het bord staan. Met nog een half uur op de klok lijkt Jens Beresole op weg naar een ruimere voorsprong.  De hardwerkende Beresole heeft al zoveel gegeven dat zijn schot 1 op 1 tegenover de doelman te zacht is, Kozakken Boys 2 komt hier met de schrik vrij en mag zo blijven hopen.

Naarmate de wedstrijd verstrijkt lopen de gemoederen wel steeds hoger op, zijn er pittige overtredingen over en weer, is er verbaal veel strijd tussen beide trainers. De scheidsrechter van dienst Dhr Struik moet alle zeilen bijzetten om alles in het gareel te houden.

Met nog een kwartier op de klok valt uit een hoekschop de 2-2, neutraal gezien een meer dan terechte gelijkmaker maar vanuit Hoek 2 oogpunt wel bitter als je met 2-0 hebt voor gestaan. Vanaf dat moment is het overleven voor Hoek 2 want elk punt kan men meer dan dik gebruiken.

Ook in het laatse kwartier zijn er vele onvriendelijkheden en zal deze editie van Hoek 2 - Kozakken Boys 2 niet de boeken ingaan als meest sportieve.  Beide ploegen grijpen alles aan om de punten binnen te halen, de ene voor behoud en de andere voor de titel. Ook in de ruim bijgetelde blessuretijd word er ook niet meer gescoord en eindigd de wedstrijd in 2-2, een duur punt voor Hoek 2 wat wel eens van grote waarde kan zijn in de strijd om lijfsbehoud.

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg voor Hoek 2 is het ongekend spannend onderin.

10. Hoek 2      23 - 23 - 42 - 52

11. Achilles 2   23 - 20 - 37 - 73

12. Lrc 2           22 - 17 - 37 - 55