De voorbereiding van Hoek 2 op de zware krachtmeting met de koploper was er een met horten en stoten! Er was blijkbaar een communicatiefout geweest en zodoende verscheen er geen spelersbus op het afgsproken vertrektijdstip. Een uurtje later dan gepland kon Hoek 2 alsnog vertrekken maar belandde door een ongeval ook nog in de file! Om 12.15 ariveerde Hoek 2 in Dordrecht,dankzij medewerking van de thuisploeg en de scheidsrechter kreeg men een 15 minuten respijt. Een haastige warming-up volgde, maar aan het spel deed het in elk geval niet veel af want Hoek 2 zou een meer dan acceptabele wedstrijd op de mat leggen tegen de koploper.

Oranje Wit 2 begon voortvarend aan het duel en kon zijn 1e kans al na een kleine 2 minuten noteren als een voorzet rakelings word naastgekopt. Hoek 2 staat goed in zijn posities en ondanks het overwicht van de thuisploeg kan men af en toe gevaarlijk uitbreken. Zo is er in de 18e min een uitstekende pass van Sil Tielemans (die vandaag zijn 1e basisplaats mocht noteren bij Hoek 2) op Wesley Mieras die vervolgens afgemeten voorzet op Jens Beresole die simpel binnenschuift, 0-1. Voor Beresole die zijn draai steeds beter gaat vinden in het seniorenvoetbal al zijn 3e treffer op rij!

Een onverwachte voorsprong voor Hoek 2 waar men echter niet lang van kon genieten want een minuut later ligt de gelijkmaker weer al tegen de touwen. Een voorzet word ingekopt buiten het bereik van de graaiende handen van doelman Ottjes en via de binnenkant paal staan beide ploegen weer op gelijke hoogte,1-1.

Na de gelijkmaker komt Hoek 2 enkele keren goed weg maar slaat in de 25e minuut ongenadeloos toe. Een diepe bal van aanvoerder Gert Jan Hamelink word door Sil Tielemans doorgekopt en die bal valt precies goed voor de voeten van Brian van Hoorn die op zijn beurt keurig afrond, 1-2! Ondanks de wat verstoorde voorbereiding had Hoek 2 voor het duel het nodige zelfvertrouwen opgebouwd....en zou dat vandaag zo´n dag van verrassing worden??

Een vijftal minuten mocht Hoek 2 nu genieten van de voorsprong vooraleer de thuisploeg weer op gelijke hoogte kwam. Evenals de 1-1 kwam ook de 2-2 tot stand via een kopbal, een wapen van Oranje Wit 2 waar Hoek 2 geen antwoord op zou vinden deze middag.

Een paar minuten na de gelijkmaker viel er nog een enorme dot van een kans te noteren voor Oranje Wit 2 maar vrij voor doel maaide een speler van de thuisploeg half over de bal en zodoende ging men met een gelijke stand de rust in.

Waar Hoek 2 in de 1e helft de thuisploeg goed verweer kon bieden was dat in de 2e helft wat minder. Niet dat Hoek 2 slecht speelde maar was het meer de klasse van de thuisploeg die Hoek 2 niet meer de gelegenheid gaf om terug in de wedstrijd te komen. Er waren nog wel wat speldeprikken van Hoek 2 waar men inderdaad meer uit moest halen maar veel uitgespeelde kansen kon Hoek 2 niet meer noteren.

Oranje Wit 2 daarintegen kon er wel een paar noteren maar duurde het tot 20 minuten voor tijd vooraleer men het net wist te vinden. Er ging een enorme redding van doelman Rick Ottjes aan vooraf, hij ranselde de bal uit zijn doel en zag de bal via Gert Jan Hamelink zijn lichaam rakelings over gaan. Hoek 2 leek ongeschonden uit deze benarde situatuie te komen, echter de toegekende corner leverde wel de 3-2 op!

Het verzet van de bezoekers was nu gebroken want men ontbeerde de kracht om gevaarlijk te worden. Oranje Wit 2 bouwde vervolgens de voorsprong nog uit naar 4-2 ,Hoek 2  leed een verdiende nederlaag maar liet ondanks de beroerde voorbereiding voetballend een prima indruk na.

Volgende week wacht er ander werk voor Hoek 2 als Achilles Veen 2 op bezoek komt! Een belangrijk treffen in de strijd om lijfsbehoud waar de punten erg duur kunnen zijn. De wedstrijd vangt aan om 14.30 op sportpark ´Denoek´.