Hoek 2 tegen ASWH 2....ofwel David tegen Goliath stond zaterdagmiddag op het programma, enkele jaren geleden waren dit wedstrijden om de bovenste plaatsen, tegenwoordig is ieder punt voor Hoek 2 al een overwinning op zich. Doordat voor Hoek 1 ook een thuisduel op het programma stond was men genoodzaakt uit te wijken naar veld 2 en laat dat nu net in het voordeel van Hoek 2 te zijn. Immers de bezoekers uit Hendrik ido Ambacht zijn gebaat bij een egaal veld en dat is het 2e veld op Hoek niet echt. Er had gekozen kunnen worden om het aanvangstijdstip naar 11.30 te verplaatsen zodat er op het kunstgras had kunnen worden gespeelt, maar omdat de reis naar het verre Zeeuws Vlaanderen al vaak een hele beproeving is voor vele clubs buiten Zeeland en men veel te vroeg uit de veren moet, had men ASWH 2 gematst met het aanvangstijdstip van 12.30 zodat men niet te vroeg uit de veren moest en toch nog op tijd thuis zou zijn. Kortom  voor de wedstrijd was de psychologische oorlog al begonnen. De bezoekers uit Ambacht waren zwaar ontstemt met veld  2 en zochten naar een uitweg om maar niet op veld 2 te hoeven te spelen. Er werd aangegeven dat omheining ontbrak en dat er niet gespeelt mocht worden. In overleg met de scheidsrechter werd met afzetlint en enkele dranghekken een omheining gecreeerd zodat er om 12.30 toch kon worden afgetrapt.

Hoek 2 was versterkt met Niek van Sprundel die een maand geleden dacht dat zijn voetbalcarriere ten einde was door een hardnekkige liesblessure, maar een bezoek een week geleden aan een wonderdokter in Almelo stelde van Sprundel in staat zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De spits uit Aardenburg gaf al vroeg in de wedstrijd zijn visitekaartje af als hij na 3 minuten spelen een voorzet van Wesley Mieras binnen schiet, 1-0.

Voor Aswh 2 de volgende tegenvaller al kregen ze na een dikke tien minuten een dot van een kans om de zaak weer gelijk te trekken. Echter een puike tussenkomst van doelman Sander Pijpelink voorkwam de gelijkmaker. Eigenlijk was deze kans de enigste noemenswaardige kans die de bezoekers in de 1e helft bijeen speelden. Hoek 2 daarintegen beklaagde zich over een niet geven strafschop na een handsbal op een voorzet van Douwe Zegers, en vlak voor rust teisterde van Sprundel de paal. Een hardwerkend Hoek 2 ging zo met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na rust mocht na overleg met de technische staf van Hoek 1 Hoek 2 nog wat langer gebruik maken van Niek van Sprundel en Douwe Zegers want eigenlijk hadden ze in de rust gewisseld moeten worden. Het verenigingsbreed denken gaf Hoek 2 ook in de 2e helft een enorme boost en alles werd gegeven om tot een goed resultaat te komen. De bezoekers die zich groen en geel ergerden aan de belabberde grasmat waren technisch de meerdere maar ook in de 2e helft waren de kansen schaars en namen de iritaties toe. De tiijdtikte langzaam weg en leek het erop dat laagvlieger Hoek 2 voor een enorme stunt zou gaan zorgen.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok vuurden de bezoekers een enorme pegel af op het doel die als een granaat binnen sloeg, 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte gelijkmaker maar voor het hard werkende Hoek 2 een zure gelijkmaker. Na deze gelijkmaker kraakte de blauw witte formatie in alle voegen en mocht de handen dicht knijpen als tot 3x op rij een bal van de doellijn kan worden geslagen door doelman Pijpelink 2x en ook Arjen Schieman 1x de redder in nood is.

Als scheidsrechter Kaptein de wedstrijd ten einde fluit weet Hoek 2 niet goed of men blij of teleurgesteld moet zijn! Voor de wedstrijd tekent men voor een puntendeling, na lang een voorsprong te hebben gehad hoopte men op meer.... maar gezien de slotfase kan de 1-1 toch gezien worden als een bonuspunt.

De bezoekers mochten zich beklagen over de omstandigheden maar omgaan hiermee hoort ook bij het spelletje, voor ASWH 2 waren de omstandigheden niet ideaal maar Hoek 2 hoeft ook niet de rode loper uit te leggen voor de trotste koploper als zij op bzoek komen.

Hoek 2 kan 2 weken tot rust komen want pas op 17 februari komt Hoek 2 weer in actie als men op bezoek gaat bij de nummer 2 in het klassement VVGZ 2, wie weet kan Hoek 2 weer wel voor een verrassing zorgen.