Hoek 2 was zich er zeker van bewust wat er afgelopen zaterdag op het spel stond, na een rustige winterstop waarin er door Hoek 2 werd gesoccerd bij het Soccer Zeeland tournooi, een weekendje weg naar Eindhoven en 2 oefenwedstrijden werden gespeelt die allebei verloren werden. Tegen IJzendijke was het excuses dat er maar werd aangetreden met een half Hoek 2. Afgelopen dinsdagavond kwam 2e klasser Terneuzense Boys  op bezoek, na een gelijk opgaande 1e helft liet Terneuzense Boys in de 2e helft zien dat men wat meer inhoud had dan Hoek 2 en liep uit naar een 1-5. Toch hield men zeker na een prima 1e helft een goed gevoel over aan deze oefenwedstrijd en leek klaar voor de degradatietopper tegen MZC 11 2.

Zaterdag stonden om 12.00 voor het eerst MZC 11 2 en Hoek 2 tegen over elkaar, ook voor de fusie van Zierikzee en Mevo troffen de laatste 20 jaar beide ploegen nog nooit. Echter zou het voor Hoek 2 een ontmoeting worden die men zeer snel zal willen vergeten.

De bezoekers uit Zeeuws Vlaanderen voerde de eerste 25 minuten de boventoon zonder overigens tot veel kansen kwam men ook niet. Al kon de 1 op 1 van Wesley Mieras na dil 10 minuten  wel tot de catogorie kansen worden benoemd, een prima redding van de doelman voorkwam een vroege achterstand voor MZC 11 2. Een minuut of 5 later werd na een prima combinatie Jens Beresole in stelling gebracht, zijn schot was te zacht om de doelman te verontrusten maar aan de aanval op zich mankeerde niets.

Na een dikke 20 minuten kwam Hoek 2 verdiend op voorsprong via een corner van Arjen Schieman die door de doelman zo verkeerd werd beoordeeld dat de bal rechtstreeks in het doel belande, 0-1. Hoek 2 leek ook rozen te zitten want van de thuisploeg was nog weinig vernomen op de Hoek 2 helft. Maar na een 3 tal minuten na de Hoek 2 voorsprong was men daar toch en mochten een corner nemen. Er leek weinig gevaar in te zitten maar na mistasten van doelman Pijpelink was het een koud kunstje om de gelijkmaker binnen de koppen, 1-1.

Een enorme dreun voor Hoek 2 zou later blijken want het spel werd sloddiger en bij vlagen niet om aan te zien. De thuisploeg stelde er ook nog bitter weing tegenover maar speelde nog wel met het hart en was het aan Sander Pijpelink te danken dat MZC 11 2 niet met een voorsprong ging rusten.

Na rust werd het er niet beter op en ploeterde Hoek 2 voort al zat het ook allemaal niet mee als na een minuut of 10 in de 2e helft een fraaie steekpass van Wesley Mieras Jens Beresole bereikt. Beresole draait goed weg schiet in maar ziet zijn schot via een carambole rakelings over te gaan. Waar het Hoek 2 niet mee zit daar zit het bij een fraai schot van Mzc 11 2 wel mee als een afstandsschot uit het niets de bal zo in de winkelhaak ploft, 2-1.

Was Hoek 2 al van slag dan word het met deze achterstand niet beter, werkelijks niets lukt en de thuisploeg kijkt zijn ogen uit want het lijkt of men overdonderd is dat Hoek 2 zo matig voetbalt. Mzc 11 2 profiteerd optimaal en komt zelfs op 3-1 en ziet met deze 3 punter de kloof tot 3 punten slinken.

In de slotfase is Hoek 2 nog enkele malen dicht bij de aansluitingstreffer maar de bal wil maar niet goed vallen en zo eindigd het duel op een verdiende 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Selaint detail is dat de wedstrijden van  Hoek 2 zowel in de laatste wedstrijd voor de winterstop als in de eerste wedstrijd na de winterstop onder leing stond van scheidsrechter Simonse....het lijkt in de ogen van Hoek 2 geen goede combinatie. Voelde men zich in de wedstrijd voor de winterstop bestolen na een niet gegeven strafschop (te vroeg in de wedstrijd volgens Simonse?? strafschop is toch strafschop), ook zaterdag mopperde Hoek 2 op de leidsman. Immers waar beide ploegen enkele pittige en andere vergrijpen pleegde werd alleen Hoek 2 sponsor van de KNVB! Nogmaals de nederlaag lag absoluut niet aan de leidsman, maar de beslissingen vallen waarschijnlijk onbedoelt telkens wel steeds in het nadeel van Hoek 2.

Voor Hoek 2 zal het wonden likken zijn en weer opladen voor volgende week als koloper ASWH 2 op bezoek komt. De wedstrijd volgende week vangt aan om 12.30 op Sportpark Denoek!