Hoek 2 en de beker lijkt de laatste jaren geen match, dit seizoen had Hoek 2 eindelijk de poulfase weer eens overleeft en mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Serooskerke 2. De thuisploeg die dit seizoen in de reserve 2e klasse uitkomt staat de laatste jaren bekend als absolute bekerploeg. Vorig seizoen vond men zijn Waterloo pas in de halve finale toen Kloetinge 2 te sterk was vanaf de stip en het jaar ervoor blokkeerde Arnemuiden 2 in de halve finale een finaleplaats. Neem daar het ingredient bij dat je als lager spelende ploeg tegen een hoger spelende ploeg mag spelen dan weet je op voorhand dat het een lastige middag word.

Dat werd in de eerste helft al duidelijk ,Hoek 2 dat nogal wat wijzegingen had tenopzichte van vorige week toen men met 3-1 won van SSV 65 2  stelde er in de 1e helft weinig tegenover. Een veel feller Serooskerke 2 was dan qua voetbal niet beter dan Hoek 2 maar liet door zijn felheid en gedrevenheid zien dat men wat wilde bereiken in deze wedstrijd. Van Hoek 2 zijde kwam pas na een half uurtje spelen het eerste gevaar waar de doelman moest ingrijpen ,Serooskerke 2 daar tegenover was al enkele malen gevaarlijk geweest. Op slag van rust leek Hoek 2 dan toch op voorsprong te komen als een schot richting het kruis gaat, echter staat Sil Tielemans in de baan van het schot en voorkomt zo een treffer. Het zou ook tegen de verhoudingen in zijn geweest  maar dat komt wel vaker voor in voetbal.

De 2e helft start Hoek 2 beduidend feller en is in amper 5 minuten gevaarlijker dan in de gehele 1e helft. Ook is het voetbal beduidend beter, de thuisploeg bijt nog wel van zich af maar duidelijk is dat Hoek 2 voetballend toch wel de betere ploeg is. Uit een corner voor Hoek 2 lijkt Michel Mullaert de openingstreffer op zijn voet te hebben, echter de bal komt net niet helemaal goed voor zijn voeten en gaat hoog over. Nadat er wat wissels bij Hoek 2 plaats hebben gevonden gaat ook het tempo wat omhoog en hangt er een doelpunt in de lucht.

Die komt er met nog een kwartiertje op de klok en wat voor èèn!! Nadat Brian van Hoorn zich op onnavolgbare wijze heeft vrijgekapt vuurt hij een kanonskogel af op het doel, de bal vliegt stijf in het kruis en brengt Hoek 2 zo op 0-1. Eigenlijk jammer dat hier geen beelden van zijn want het zou zomaar het doelpunt van de maand kunnen zijn. De thuisploeg probeert nog aan te zetten, krijgt ook wat kansjes, zo beland na een schrimmage voor het Hoek 2 doel de bal nog op de paal, maar lijkt men zich toch te berusten in een nederlaag.

Toch komt in de slotfase dan nog de gelijkmaker waar Hoek 2 zich toch wat bestolen mag voelen. Nadat er eerst al een onterechte vrije trap aan de thuiploeg word gegeven volgt een corner die een achterbal was. Uit de situatie die daarna ontstaat scoort Serooskerke 2 de 1-1 die gezien de 1e helft misschien ook wel terecht was maar wel zuur. Echter moet Hoek 2 vooral de hand in eigen boezem steken, het was te flets en ondemaats en duidelijk is dat het volgende week in het 6 punten duel met Achilles Veen anders moet.

De tijd na de gelijkmaker is te kort om nog verandering in de stand te brengen en zullen strafschoppen uit moeten maken wie zich voor de volgende ronde plaatst. Inmiddels is de wedstrijd op het hoofdveld tussen Serooskerke en Hoek (0-2) afgelopen en staat er behoorlijk wat publiek wat de spanning toch wel wat verhoogt. In de 5 tegen 5 serie mist Wesley Mieras voor Hoek 2 en stopt Rick Ottjes een strafschop zodat er nu om en om geschoten moet worden. Nadat Serooskerke 2 zijn strafschop benut wil Tijn Tielemans een Panenka strafschop nemen, dit word door de doelman van Serooskerke 2 doorzien zien en mag zich onder luid gejuich kronen tot man van de wedstrijd wanneer hij de bal uit het doel ranseld.

Hoek 2 is dus uitgebekert al zal daar niemand van wakker liggen, immers de competitie is de hoogste prioriteit en gezien het drukke programma is het ook wel eens fijn een vrij weekend te hebben al wil je als speler uiteraard ook prijzen winnen. Misschien dat het winnen van de beker wat opgewaardeerd zou kunnen worden met als prijs dat de winnaar volgend seizoen mag deelnemen aan de standaardbeker!! Wellicht dat de bekercompetitie dan wat serieuzer word genomen.