Allereerst excuses aan de vaste volgers van Hoek 2 voor het ontbreken van een wedstrjdverslag afgelopen week na de wedstrijd Hoek 2 - Oranje Wit 2 0-5. Verslaggever van dienst had door onvoldoende tijd geen mogelijkheid om een actueel wedstrijdverslag te schrijven binnen 2 dagen, daarna is de nieuwswaarde van zo'n verslag toch wat weg vandaar geen verslag van deze wedstrijd.

Om er toch nog even op terug te komen.....het was vorige week treurnis troef bij Hoek 2 na het pakslaag van 0-5. Was Hoek 2 zo slecht of Oranje Wit 2 zo goed, beide vragen kwamen hiervoor in aanmerking en gezien de uitslag van afgelopen zaterdag 4-1 winst op koploper Sliedrecht 2 kun je stellen dat Oranje Wit 2 geen slecht ploegje zal zijn.

Er was Hoek 2 veel aangelegen om deze mispeer weg te poetsen tegen Hardinxveld 2 om niet al vroeg in het seizoen in de problemen te komen. Immers het gepromoveerde Hardinxveld 2 word toch ingeschat dat het onderin de ranglijst zal mee doen voor lijfsbehoud evanals Hoek 2 dus moeten in dit soort wedstrijden de punten worden gepakt. De thuisploeg heeft een goede start gemaakt al moet gezegd worden dat zij ploegen tegen over zich hadden die ongetwijfeld onderin zullen hangen en Hoek 2  3 ploegen heeft getroffen die hoogstwaarschijnlijk in de top 5 zullen belanden.

Hoek 2 begon op het fraaie kunstgrasveld van Hardinxveld  met 11 eigen selectie spelers in de basis, immers door blessures en schorsing is er nog steeds weinig aanvulling vanuit de 1e selectie. Gelukkig kon Hoek 2 weer beschikken over Tijn Tielemans die terugkeerde na een operatie en maakte Peter Doens na 5 jaar het groen wit van Zaamslag te hebben verdedigd zijn rentree bij Hoek 2. Al met al stond er dus gewoon een fraai elftal dat mits iedereen zijn taken goed uitvoerd en de juiste motivatie aanwezig een lastig ploegje voor menig tegenstander kan zijn. Motivatie was er zaterdag volop want iedereen van basisspelers tot bankzitters waren er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

In de 1e helft een gelijkopgaande wedstrijd waar eerst Hardinxveld 2 een paar goede kansen had maar ook Hoek 2 een paar dotten van kansen kreeg. Zo ging een schot van Wesley Mieras na een solo rakelings naast het doel en spatte een snoeiharde kopbal van Tijn Tielemans op de vuisten van de doelman uiteen. Na een half uur spelen mocht Hoek 2 zijn handen dicht knijpen als scheidsrechter Simon een vermeende overtreding van Tijn Tielemans in het 16 metergebied van Hoek 2 wegwuift. Als de bal hier op de stip had gegaan mocht Hoek 2 niets zeggen maar gelukkig zat het deze keer eens mee. Blijkbaar was de thuisploeg hierdoor wat geirriteerd want van af dat moment werd het duel wat bitsiger dat vlak voor rust tot het kookpunt komt. Na een overtreding van Hardinxveld 2 volgt een stevige ingreep van een Hoek 2 vedediger waar de scheidsrechter voor fluit. Toch ziet een speler  van Hardinxveld 2 zich genoodzaakt verhaal te komen halen bij de bewuste Hoek 2 speler waarna wat duw en trekwerk volgt met abosluut dieptepunt dat de bewuste speler nog een rochel er achteraan gooit richting de Hoek 2 speler. Scheidsrechter Simon moet nu alle zeilen bij zetten en waar Hoek 2 redelijk rustig blijft heeft hij enige moeite om vooral de bank van de thuisploeg tot bedaren te brengen. Gelukkig krijgt de scheidsrechter dit voor elkaar en kan er weer gewoon gevoetbald worden en gaat men de rust in met een 0-0 stand.

Een dikke 5 minuten in de 2e helft een uitbraak van Hoek 2 waar de verdediging van Hardinxveld 2 totaal mis tast. Tijn Tielemans kan wegdraaien en de bal bezorgen bij Marc de Haas die met een vernuftig puntertje de bal binnen schiet, 0-1. Er ontstaat dan een wedstrijd die alle kanten op kan maar Hoek 2 heeft zijn zaken goed op orde en geeft niet veel echt grote kansen weg. Halfverwege de 2e helft mag Hoek 2 een vrije trap nemen op ruime afstand van het zestienmetergebied waar Marc de Haas zich achter de bal zet. Wat er dan gebeurt is een raadsel maar de Haas zet zijn voet tegen de bal die door de wind word gedragen en plots achter de doelman in het net ploft, 0-2!! Dolle taferelen bij Hoek 2 want men heeft nu 3 kostbare punten binnen handbereik. Maar toch moet men alle zeilen bijzetten want de thuisploeg geeft zich niet gewonnen en lijkt met nog een kleine 5 minuten op de klok richting een treffer te gaan.Hoek 2 aanvoerder Gert Jan Hamelink kan niet anders dan een professionele overtreding te maken in het belang van het elftal. Het kost Hamelink een rode kaart maar de vrije trap rand 16 metergebied levert geen treffer op dus missie geslaagd. In de blessuretijd nogmaals een vrije trap randje 16 meter voor Hardinxveld 2 maar deze bal verdwijnt hoog over het vangnet. Dan vind de prima leidende scheidsrechter Simon het genoeg en kan Hoek 2 opgelucht adem halen, immers de broodnodige punten zijn binnen.

Hopelijk kan Hoek 2 hier volgende week een vervolg aan geven als SSV 65 2 op bezoek komt. Tegen de ploeg uit Goes heeft Hoek 2 nog wel wat goed te maken want afgelopen seizoen pakte men maar 1 schamel punt tegen de ploeg die net als Hoek 2 elk punt koestert. De wedstrijd op sportpark "Denoek"  begint om 14.30 en staat onder leing van scheidsrechter Bel.