Hoek verkoopt zijn huid duur! (update 6-11)

26-10-2017 16:22

Geplaats door Patricia Maljaars in Hoek 1

Vooraf werd er door sommige gedacht dat Hoek niets te zoeken had in Almelo, maar niets was minder waar.

Hoek speelde een zeer goede pot voetbal, graafde zich niet in maar creëerde met regelmaat een kans. Hoek was zelfs de eerste die mocht denken aan een doelpunt. Rik Impens schoot rond de 10 minuut twee maal op doel, helaas over. Hoek werd niet bevangen door de spanning maar voetbalde mee en koos zijn momenten. Helaas door een kleine misser kwam Heracles Almelo in de 35ste minuut dan toch  op een 1-0 voorsprong, doelpuntenmaker  Kristoffer Peterson.

Echt zo zonde want Hoek was zeer goed bezig.

Met de 1-0 op het scorebord hoopte iedereen dat Heracles nu niet los was en er alsnog een monsterscore uit zou rollen. Maar de kopjes gingen bij de spelers van Hoek niet hangen, nee ze raapte zichzelf bij elkaar en gingen op de juiste voet weer verder. Toch viel vlak voor rust alsnog de 2-0 binnen door Jamiro Monteiro.

Wat moet je dan in de rust tegen elkaar zeggen? Op de tribune bleef men positief, het was dan wel 2-0 maar kansloos was Hoek zeker niet. Wat als Hoek vlak na rust de aansluitingstreffer maakt, dan zit een stuntje er gewoon in.

Hoek kwam met goede moed weer uit de kleedkamer en ook nu lieten ze de hoofden niet hangen. Vol, maar op een sportieve manier, gingen ze de duels weer aan. Hoek werd in de 59 minuut beloond, een foute terugspeelbal van Heracles was de aanleiding voor de 2-1. Wie anders dan Niek van Sprundel stond goed op te letten, omspeelde de keeper en maakte de 2-1. Het vak vol met Hoeksupporters werd helemaal gek. Zigge Zagge Zigge Zagge DENOEK werd meerdere malen ingezet.

Maar waarom juicht Van Sprundel amper? Later bleek dat hij snel verder wilde voetballen, want ook de spelers van Hoek voelde zich niet kansloos. Zat de gelijkmaker er dan toch nog in? Hoek bleef kansen creëren, dus waarom niet? Zelfs na de 3-1, van nogmaals Kristoffer Peterson, creëerde Hoek kansen. Thomas van Renterghem testte de keeper van Heracles in de 85ste minuut nog uitvoerig. Helaas wilde de bal er niet meer in. Het bleef spannend en boeiend tot de laatste minuut.

Wat een compliment als de trainer van Heralces, John Stegeman, na de wedstrijd zegt "we zijn door daar is alles meegezegd"