Afgelopen dinsdagavond oefende Hoek 2 tegen Zaamslag de club waar de laaste jaren de nodige Hoek 2 spelers naar toe trokken om daar in de 1e ploeg te spelen. Met oud Hoek 2 spelers als Jurien Dam, Maikel Krans, Mark de Haas, Ruben de Haas, Wesley Dieleman, Peter Doens en met de van uit de jeugd van Hoek overgekomen Mitchel Braafhart reikte Zaamslag zelfs tot de zaterdag 1e klasse. Maar de vette jaren in t'Durp zijn voorbij ,speelt Mitchel Braafhart aan de overkant bij Hoek zijn grootste rivaal, is Wesley Dieleman veelvuldig geblesseerd, Jurien Dam vaak afwezig wegens werkzaamheden (afgelopen dinsdag op vakantie) en spelen Marc de Haas en Peter Doens sinds dit seizoen weer in het vertrouwde blauw wit, al is dat spelen voor Peter Doens wegens een blessure nog even niet aan de orde.

Maar al met al toch een een leuk affiche voor Hoek 2 om te spelen tegen Zaamslag. Neem daarbij dat Hoek trainer Jannes Tant een aantal spelers vanuit de 1e selectie speelminuten wilde laten opdoen en zo kon Hoek 2 een aardige selectie op de been brengen. Het werd een goede testcase voor Hoek 2 omdat het speltempo toch wat hoger lag dan in de andere oefenwedstrijden. Maar Hoek 2 hield goed stand, hield de 0 achterin en met een doelpunt tegen zijn oude werkgever was Marc de Haas de gevierde man aan Hoek 2 zijde.

Afgelopen zaterdag kwam het 2e elftal van Zaamslag op bezoek, het betrof de 2e wedstrijd in de poulfase. Hoek 2 trainer Bart Corstanje moet zich deze week als een vis in het water hebben gevoeld doordat er binnen een week tot tweemaal toe tegen zijn oude club werd gespeelt. Maar de immer fanatieke Corstanje wilde uiteraard niets van presentjes weten en had maar èèn doel, ook vandaag moest Hoek 2 winnen. Dat lukte in een eenzijdig duel want het klasse verschil was te groot tegen de reserve 2e klasser.

Voor rust liep Hoek 2 door doelpunten van 2x Titas Vitukynas en 1x Douwe Zeegers uit naar 3-0. Na rust scoorde zowel Zeegers als Vitukynas beiden nog een keer en stond de 5-0 op het bord. Via een ongelukkige carambool van de voet van Hoek 2 verdediger Arjen Le Feber redde Zaamslag 2 de eer, 5-1. Bij Zaamslag 2 was de 17 jarige doelman Jens van de Starre de uitblinker, met enkele puike reddingen voorkwam hij een grotere score. Het missen van enkele grote kansen was met het soms wat te lage tempo een klein minpuntje. Maar toch kon Hoek 2 tevreden terug kijken op afgelopen week en kijkt men weer al uit naar volgende week als FC Axel 2 met oud Hoek 2 trainer Piet de Vries op bezoek komt in het laatste duel in de poulefase. Een wedstrijd die toch wel als een kleine finale kan worden beschouwd want net als Hoek 2 won ook FC Axel 2 zijn beide wedstrijden. Door een beter doelsaldo is Hoek 2 wat in het voordeel want FC Axel 2 moet winnen, Hoek 2 heeft aan een gelijkspel voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.