Omdat er geen publiek bij de wedstrijd mag vanwege de coronamaatregelen trachten wij de wedstrijd toch bij u thuis te krijgen middels streaming (link volgt).

Een extra woord van aandacht voor Argex / Vestingcross die deze zaterdag als wedstrijdsponsor onder andere het buffet na de wedstrijd zou sponsoren.

Terwijl de coronapandemie vorige winter heel Nederland - en met ons de rest van Europa - in een stevige greep had, slaagde de organisatie van de Vestingcross er tóch in om coronaproof het veldrijden in onze gemeente te laten plaatsvinden. Weliswaar niet op de vertrouwde locatie bij de Vestingwerken maar in het mooie Perkpolder. Bijna anderhalf miljoen tv-kijkers in België en Nederland genoten toen live van de unieke beelden én de overwinning van wereldkampioen Mathieu van der Poel.

Jammer genoeg was 2021 noodgedwongen een editie zonder toeschouwers. Maar wel eentje die een unieke mogelijkheid op het pad van de organisatie, onze gemeente en Provincie Zeeland bracht. Tijdens het UCI congres op 24 september in Leuven kregen we het heuglijke nieuws dat in 2026 de Wereldkampioenschappen Veldrijden verreden zullen worden in Hulst. Een uitzonderlijk evenement en een fantastisch podium om onze regio te tonen aan de wereld.

Maar zover zijn we uiteraard nog niet. De komende editie van de Vestingcross vindt plaats op zondag 2 januari 2022 en gaat gewoon weer door in het centrum van Hulst. Daar zien we de top van het internationale veldrijden weer op en over de wallen crossen. En de jaarlijkse 10 tot 15.000 toeschouwers zijn uiteraard opnieuw meer dan van harte welkom langs dit unieke parcours. Voorlopig nog met QR code maar wij passen de organisatie uiteraard aan naargelang de geldende coronamaatregelen op dat moment.

De Vestingcross/UCI World Cup Hulst wordt ongetwijfeld een niet te missen sportevenement. Vanaf vorig seizoen maakt onze wedstrijd onderdeel uit van de World Cup veldrijden, een selectie van de beste en mooiste parcours uit het internationale circuit. Dit, de aanwezigheid van de toprenners bij dames- en heren elite en een wedstrijddatum op een zondag in de kerstvakantie: alle elementen zijn aanwezig om er opnieuw een topdag voor en in Hulst van te maken.

Bij dergelijk topevenement hoort uiteraard een topomkadering. De dames- én heren elitewedstrijden van de Vestingcross/UCI World Cup Hulst zijn live te volgen bij Sporza (VRT) en Eurosport. Gedurende een bijna drie uur durende uitzending kunnen honderdduizenden tv-kijkers in Vlaanderen, Nederland en ver daarbuiten de wedstrijden bekijken.

Het VIP gebeuren bij de Vestingcross is de laatste jaren uitgegroeid tot één van dé netwerkevents van Zeeland. Dat zal dit jaar ongetwijfeld niet anders zijn.
Alle informatie rond de VIP formule(s) en de mogelijkheid om te reserveren vindt u via www.vestingcross.nl/vip-lunch of door te mailen naar info@vestingcross.nl

Wij hopen u te mogen verwelkomen in Hulst op zondag 2 januari 2022.

Geniet er van #INULST !