Volg HSV Hoek op social media:

Het verkeerde blauw pakt de drie punten op sportpark Denoek

04-10-2021 11:32 Hoek

Geplaats door Jesper Segers in Hoek 4

Hoek 4 wist in de tweede wedstrijd van de competitie, thuis tegen FC Axel 4, wederom niet de eerste overwinning te boeken. Het puntenaantal staat hiermee na twee wedstrijden op slechts 1 punt, wat 'goed' is voor de zevende plek.

"Ik tel negentien man", klonk er. Een selectie van 19 man vormden zich om kwart voor twee rond het hoofdveld op sportpark Denoek.

Echter wel inclusief drie blessures maar hiermee stond de teller alsnog op 16(!) spelers. Deze 16 spelers van Hoekie 4 waren, door de blauwe tenues van de bezoekers, voor de verandering afgekleed in de voormalige-fel-gele-slim-fit-uitshirts van Hoek 1. Wat voor de nodige zandloper-figuurtjes zorgde. (En 90 claustrofobische minuten voor sommige spelers.)

De teampot vaseline ging deze wedstrijd, tegen de gewoonte in, ook eens voorafgaand de wedstrijd een rondje in de kleedkamer af. Met de knietjes ingesmeerd met een dikke laag vasaline stond Hoek 4 hoopvol aan de aftrap in een 4-5-1 opstelling op het kunstgras.

Echter was deze hoop snel weg. Na 6 minuten viel sterkhouder Cijsouw al uit met een knieblessure en enkele later viel Gideon, welke toch nog een oppas had kunnen vinden!, uit met een blessure aan zijn kleine teen.

Hiermee schakelde Axel in 15 minuten twee belangrijke pionnen van Hoek 4 uit. Was het wedstrijdverslag van vorige week, waarin Gideon werd benoemd tot een van de steunpilaren van Hoek4, dan toevallig ook per postduif in het verre Axel terechtgekomen?

Gelukkig was de bank bezet met voldoende kwaliteit en kon dit gemis opgevangen worden. Echter zorgde dit wel voor een streep door het tactische strijdplan.

Desondanks kwam de uitploeg al snel op een 0-1 en 0-2 voorsprong. Hierop werd snel geschakeld aan de kant van Hoek door Joël in het veld te brengen. Hiermee werd meer dreiging gevonden en kwam Hoek 4 door goed doorjagen van Ronald op 1-2. Echter wist Hoek zich nog steeds geen raad op het middenveld en werd het zwaar overlopen. In de rust vroegen de middenvelders van Hoek zich ook af hoeveel verschillende gasten ze wel  niet hadden. Ruststand 1-4.

In deze rust probeerde de technische staf met al hun 'voetbalkennis' alles weer op de rit te krijgen voor de tweede helft. Kreten als 'de tweede helft is voor ons', 'we moeten gewoon die mannen volgen', 'laten we vaker schieten', 'Mika we spelen deze wedstrijd in het geel en niet in het blauw hé', 'al is het de tweede helft niet, de derde helft is wel van ons',  afsluitend met de zin: 'meer van voetbal weet ik eigenlijk ook niet af' galmde door de kleedkamer.

Het mocht echter niet baten. Hoek kwam de eerste tien minuten in de tweede helft nog wel als de betere ploeg uit de kleedkamer en kwam hiermee op 2-4 via Joël. Daarna kwam Axel er toch weer over en werd het uiteindelijk 2-6.

Een terechte nederlaag op sportpark Denoek. En Hoek 4 heeft hiermee niet bepaald aan klantenbinding gedaan en kan voorlopig eerst even naar onder kijken in plaats van naar boven.

De derde helft werd in de kantine, die nog in de opstelling van de de 80+bingo van afgelopen avond was opgesteld, alsnog wel gewonnen door de mannen van de lokale HSV. Het jonge gedeelte van Axel die de kantine wisten te vinden, waren helaas na het nuttigen van een fristi en een chocomelk al snel weg uit de kantine.

Uitblinker in de derde helft was Jos Verhelst die er met de boodschappentas bij het rad van fortuin mee vandoor ging.

Purperen hei, dames achter de bar en alle andere aanwezigen bedankt voor weer een eerste 'normale' voetbalwedstrijd na lange tijd!