Afgelopen zaterdag kon Hoek 2 eindelijk dit seizoen eens beschikken over een ruime selectie, dit gaf trainer Martin van Vooren eens wat meer mogelijkheden  in het maken van zijn opstelling.

De bezoekers uit Zwijndrecht leken al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen maar tot opluchting van de thuisploeg werd de treffer geannuleerd. Aan de andere zijde was Hoek 2 gevaarlijk met een uitbraak van Mike Segers, echter zijn voorzet bereikte net niet de voor het doel vrijstaande Marco Doens.

In de omschakeling was Pelikaan 2 wel succesvol, en in plaats van een voorsprong keek Hoek 2 ineens tegen een achterstand aan, 0-1.

Het was een tik voor Hoek 2 want het spel werd er niet beter op, kwam goed weg als doelman Ottjes in extremies op lijn nog redding kon brengen met de knie.

Hoek 2 werd slordig, de balaanames waren 9 van de 10x verkeert waar Pelikaan 2 precies het omgekeerde deed. Vaak verkeerde keuzes en zakte de thuisploeg steeds verder weg.

De bezoekers die een reeks aan corners hadden waren waarin men 1x succesvol was als men tussen twee man in vrij kon inkoppen, 0-2.

Hoek 2 leek zo halfverwege de 1e helft al tegen een onoverbrugbare achterstand te komen.

Met nog een klein kwartiertje voor rust mocht Peter Doens aanleggen voor een vrije trap op een meter of twintig van het doel. Met een fraaie curve schoot hij de bal stijf in het kruis buiten het bereik van de doelman, 1-2.

Dit gaf Hoek 2 weer een boost want richting de rust kwam er weer wat swung in de ploeg.

Ook na de thee zette men goed door, hard werken om de achterstand uit te poetsen was het devies.

De kansen waren er zeker, zo was Peter Doens dicht bij de gelijkmaker. Uit een afgemeten voorzet die over de vedediging viel zette hij zijn voet tegen de bal. Echter kwam de bal iets teveel op zijn hiel en kon hij de bal tegendraads voor de keeper net niet de juiste richting geven. De doelman die al geslagen was zag toch zijn opluchting de bal aan de voor Hoek 2 verkeerde zijde passeren.

Niet lang daarna een verkeerde inspeelpass van Pelikaan 2 dat razendsnel door Hoek 2 werd opgepikt, Mike Segers speelde zich vrij en bediende de vrij staande Marco Doens die simpel kon binnen tikken, 2-2.

Inmiddels waren er bij beide ploegen wat iritaties over en weer en dat bevorde zeker niet het spelniveau. Scheidsrechter van Belzen moest alle zeilen bijzetten en nam af en toe beslissingen die door beide ploegen werd aangevochten.

Zo leek Marco Doens halfverwege de vijandelijke helft op weg naar het doel toen hij onderuit werd gehaald. Hoek 2 riep om rood maar de scheidsrechter liet het bij geel wat zeker de billijken was.

Aan de andere zijde een gelijkwaardige situatie en ook hier deed de arbiter van dienst het af met enkel een gele kaart en vond Pelikaan 2 zich genoodzaakt om een andere straf te roepen.

Ook de nodige pittige overtredingen van beide kanten leverden een hoop gezeur op en bevorderde het respect over en weer niet echt.

Al bij al tikte de tijd weg en zou de ploeg die zou scoren spekkoper zijn.

Kansen waren er voor beide ploegen maar vanuit Hoek 2 oogpunt was de schrimmage voor het doel met een kleine 5 minuten voor het eind wel crusiaal.

Na een goede voorzet vanaf links werd de bal ingeschoten voor het doel, de doelman van Pelikaan 2 bracht redding terwijl hij het zelf ongetwijfeld niet wist. De bal bleef liggen voor de lijn maar 2 spelers van Hoek 2 die op de grond lagen konden net de bal niet meer aanraken. De bezoekers konden uiteindelijk de bal opruimen en kwamen met de schrik vrij.

In de omschakeling was het voor hun wel raak. Voorzet van op rechts, een Hoek 2 speler die instapt en de bal beland bij een Pelikaan 2 speler. Die aarzelt niet en waar in sommige situaties zo'n bal half word geraakt of over gaat ploft hij hier in het net, 2-3.

Dolle taferelen bij de bezoekers wat aangaf dat ze opgelucht waren dat ze wel heel goed wegkwamen, teleurstelling bij de Hoek 2 spelers die ter aarde storten. Immers zo hard gewerkt, kansen gehad maar weer met lege handen.

In de blessuretijd word het voor de statistieken nog 2-4.

Zo staat Hoek 2 na 4 wedstrijden nog steeds met lege handen, op basis van afgelopen zaterdag had zeker de hatelijke nul weggepoetst moeten worden, dit had men meer dan dik verdiend.  Maar helaas het mocht niet zijn.

Komende zaterdag wacht Hoek 2 (als er nog gevoetbald mag worden van de regering) een uitwedstrijd als men op bezoek gaat bij Rijsoord 2. Hopelijk zit het Hoek 2 nu eens mee en kan men eindelijk eens punten bijschrijven.