Na een behoorlijke voorbereiding gevolgd door een kleine domper met de bekeruitschakeling begon Hoek 2 afgelopen zaterdag aan het seizoen 2020/2021 met een uitwedstrijd bij Hardinxveld 2. Een ploeg waar Hoek 2 op papier en gezien het verleden punten zou kunnen halen. Het liep echter anders af dan men had gehoopt.

Met een uitgedunde selectie(3 weken geleden nog keuze uit 22 spelers, nu blij met 11) maar zeker een prima basiselftal trok Hoek 2 er op uit. Al snel was duidelijk dat Hoek 2 de busreis niet best had verteerd, althans dat zou de misschien het excuus kunnen zijn van het slappe begin aan de wedstrijd.

De thuisploeg was middels enkele corners en wat kansjes de bovenliggende partij. Gezien het spelbeeld was het ook terecht dat zij op voorsprong kwamen, 1-0.

Geduurde de 1e helft kwam Hoek 2 wel wat beter in zijn spel. Nadat er wegens hands nog een doelpunt was afgekeurd was Hoek 2 met een kopbal rakelings over gevaarlijk. Ook een 1 op 1 kans met de doelman van Leco de Jonge die overigens prima debuteerde had een beter lot verdiend.

Nadat Hoek 2 weer eens goed was weggekomen was het vlak voor rust Peter Doens die uit een strakke hoekschop van Arjen Schieman raak kopte, 1-1.

Hoek 2 speelde zeker de laatste 10 minuten voor rust behoorlijk en was het zaak dit na rust verder op te pakken. Echter een weggever vlak na rust betekende een cadeau voor Hardinxveld 2 dat men gretig uitpakte, 2-1.

De bezoekers moesten weer in de achtervolging maar konden weinig tot niets uitrichten. Het was wederom Peter Doens die met een kopbal nog dicht bij een treffer was maar deze keer was zijn kopbal minder zuiver.

De thuisploeg moest de laatste 20 minuten na een 2e gele kaart voor dezelfde speler met 10 verder. Maar ook tegen een man minder kon Hoek 2 weinig uitrichten.  Niet dat de thuisploeg nu zo groots speelde, al was volgens een fervent twitteraar de thuisploeg een klasse beter. Dat klasse beter gaat wel wat ver, dat men er meer energie en wilskracht in stak dat was zeker waar.

Ondanks het ondertal wist Hardinxveld 2 nogmaals het net te vinden, ook de 3-1 kon worden geschaard in het rijtje cadeau's.

Voor Hoek 2 restte alles of niets en dat deed men met de Hoek 3 spelers Sil Tielemans en de debuterende Bas van Adrichem. Ondanks hun prima inzet konden ook zij het tij niet meer keren en stapte Hoek 2 puntloos de bus weer in richting Hoek.

Volgende week wacht de enige Zeeuwse derby als Kloetinge 2 op bezoek komt, aanvang van de wedstrijd die onderleiding staat van scheidsrechter M. de Zwarte is 14.30.