Volg HSV Hoek op social media:

Degelijke overwinning Hoek 4 in eerste competitiewedstrijd

20-09-2020 10:45 Hoek, veld 2

Geplaats door Jesper Segers in Hoek 4

Na lang wachten was het zaterdag dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd in competitieverband voor Hoek 4. Vóór het stilleggen van de landelijke top in het amateurvoetbal, speelde Hoek 4 in 2020 nog drie thuiswedstrijden in competitieverband. Hierbij moest het de blauw-witte-formatie driemaal geen nederlaag slikken. Aan Hoek 4 was het dus de taak om te zorgen dat deze mooie reeks intact bleef en op deze wijze ook mooi te kunnen starten aan het nieuwe seizoen. Dit zou dan moeten gebeuren tegen de tegenstander van vandaag, vv Spui 3.

Nadat de tegenstander de thuisploeg eerst een warming-up onder zeer warme omstandigheden liet afwerken van een half uur(!) omdat zij (uit tactische persectief?) de tenues waren vergeten, klonk het startsignaal van arbiter Platteeuw dan toch gelukkig maar tien minuten later dan gepland, om 15.10u.

Ondanks de magere warming-up aan de kant van Spui, wist dit team de eerste vijf minuten toch Hoek 4 onder druk te zetten op de helft van sluitpost Verduijn. Echter kon deze keeper zijn tenue na de wedstrijd schoon terug in de tas steken. Waar Tijn hoogstwaarschijnlijk ook geen zin had om in actie te komen, wist Spui de doelman ook geen enkele keer te testen.

Na deze openingsfase wist Hoek 4 met de nieuwe aanwinst, Ronald, en kilometervreter GJ op de flanken het doel van Spui te bestormen. Zo was het dan ook Ronald wie, na een assist van Shaggy, de bal op miraculeuze wijze in het netje van Spui wist te leggen, 1-0.

Na de openingstreffer wist de thuisploeg de wedstrijd te domineren maar wist het niet meer tot benoemswaardige kansen te komen. Ruststand 1-0.

Dit speelbeeld herhaalde zich vervolgens ook in de tweede helft. Na goed lopende voetbal op het middenveld bij Hoek kwam Nicky één op één met de keeper en wist de bal achter de doelman te schuiven. De altijd attente spits Youri wist deze bal dan nog het nodige zetje te geven om te voorkomen dat de bal nog van de doellijn werd gehaald. Op deze manier kreeg Youri, bekend van onder andere de uitspraak "als jij niet weet waar je schiet, dan weet de keeper het ook niet", de 2-0 op zijn naam.

Met deze overwinning, welke door goed collectief voetbal is behaald, heeft hoekie 4 de eerste drie punten van het seizoen binnen. Volgende week zaterdag zal geprobeerd worden aan deze start een goed vervolg te geven, uit tegen ST Nieuwdorp/Patrijzen 3 om 12.30 uur.