Gisteravond zat ik toch een beetje te gniffelen toen Barry het wereldkundig maakte; Denoek flikt het toch weer met het binnenhalen van Schalkwijk.

Dit hele schaakspel volgen van het aantrekken van spelers blijft voor mij een aangename verslaving. Je moest er toch niet aan denken dat onze vorige voorzitter (met bestuur) resoluut zou hebben gekozen voor het 'afglijden' naar een dorpsclub in de categorie VV Biervliet, Corn Boys enz. Dan is het historisch besef niet helemaal geland wat we de afgelopen dertig jaar hebben opgebouwd. En natuurlijk weet ik dondersgoed dat de verdeling van aandacht tussen het eerste en de rest van onze vereniging niet altijd in evenwicht is. Als er iemand is die dit aan den lijve heeft meegemaakt dan ben ik het wel. Eind jaren 80 hing ik zo beetje tussen het eerste en het tweede. Het verschil in beleving en aandacht was immens. Maar frustratie en bitterheid verdwenen bij het ouder worden naar de milde achtergrond. Het is gewoon een gegeven en sommige dingen zijn gewoon zo. Door deze status quo hebben we in Zeeuws-Vlaanderen toch een beetje voetbal op niveau. Anders zouden we verdrinken in de anonieme middelmaat zonder franje.

Onze nimmer aflatende ambities gaan gepaard met hoge verwachtingen. Binnen deze hoopvolle vooruitzichten kunnen we wel eens struikelen over vorm, vertrouwen, blessures en tactisch onvermogen. Zeker spitsen zijn hier gevoelig voor. Het ene seizoen is het andere niet!. Kijk momenteel maar naar Dessers en wie kent Vleminckx nog van NEC. 

Zie Hazard sukkelen bij Real en het eindigen van de loopbaan van Van Basten.

Het is uiteraard de bedoeling dat onze nieuwe spits volgend seizoen een briljant koppel gaat vormen met Impens. Maar garanties zijn er in de voetballerij niet te geven; Ik memoreer maar aan de spitsen Ad Gladdines en Wilco de Valk. In ons witte maagdelijke shirt stopte de productie onherroepelijk. Trouwens over maagdelijke shirts gesproken; we hebben de uitstraling van het Zeeuwse Koninklijke Real…en dan spelen we momenteel in shirts met een hoog Iezendieke gehalte. Ik pleit daarom voor een smetteloos wit shirt zonder rare tierelantijnen, blauwe broek en witte kousen (wassen op niet te hoge temperatuur).

Ik hoop echt dat ie in de voetsporen gaat treden van de legendarische spitsen Rieno van Oost en Dave Gijsel.  Ergens verwacht ik het wel want in zijn loopbaan wordt deze afmaker steeds beter naarmate hij ouder wordt. Zijn voetbalcarriere is anders dan veel ploeggenoten die vaak via de JOVZ schurk(t)en tegen een betaalde voetbalclub.

We gaan het allemaal zien maar eerst dit weekend maar eens juichen voor die andere onorthodoxe spits Doesburg.

LOEK ZEEGERS