Hoek 2 stapte zaterdag de bus in met 13 spelers. De nog maar net van een blessure teruggekeerde Björn Mulder zat daar ook bij en zelfs de 43-jarige alleskunner Michel Mullaert stond weer in de basis.

Op dinsdag werd er niet getraind vanwege het gebrek aan spelers en donderdag deed men rustig aan. Op zaterdag moest dan alles gegeven worden.

Hardinxveld 2 draait een pechseizoen en liet zien over genoeg voetballende kwaliteiten te beschikken. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Rick Ottjes liet zien dat hij vandaag een (bijna) onklopbare sluitpost zou zijn. 

Kort na deze kans pakte Hoek 2 de draad goed op. Met verzorgd voetbal via A-junior Lars de Jonge en de in goede vorm stekende Thijs de Blaeij belandde de bal bij Tijn Tielemans die hard uithaalde. Marco Doens kon de rebound net niet binnentikken. 

Daarna golfde het spel op en neer, maar Hardinxveld haalde de trekker niet over en weer was daar Rick Ottjes. Hoek 2 kon echter ook de 0-1 maken, maar na een vloeiende aanval via Brian van Hoorn en Michel Mullaert besloot Lars de Jonge de bal ietwat onrustig over te jagen.

Na rust begon Hoek 2 goed, maar de weinige trainingsuren begonnen toch parten te spelen. Hardinxveld drong aan, maar weer was daar... inderdaad: Rick Ottjes. 

Hardinxveld leek in een één op één duel naar de voorsprong te gaan, maar met een Usain Bolt sprint dichtte Brian van Hoorn het gat met de aanvaller van Hardinxveld en zo voorkwam hij de 1-0.

Een vrije trap van Thijs de Blaeij werd goed aangesneden en Tijn Tielemans kopte bij de paal de 0-1 binnen. Dat was de gedachte op de bank, maar de bal verdween langs de verkeerde paal achter de palen, dus ook nu bleef de brilstand op het bord staan. 

Hardinxveld, dat goed wegkwam na een overtreding op de doorgebroken Brian van Hoorn, maakte na 78 minuten toch de 1-0. Hoek 2 werd uit elkaar gespeeld en de vrijstaande spits kopte de bal goed binnen achter de kansloze Rick Ottjes. 

Hoek 2 ging op zoek naar de gelijkmaker en de manschappen werden richting de frontlinie gestuurd. Wie anders dan Marco Doens zorgde een paar minuten voor tijd voor 1-1. De Blaeij bracht de bal uit een vrije trap goed voor en aanvoerder Doens kopte raak. Het onterechte vlagsignaal van Hardinxveld werd door de scheidsrechter genegeerd. 

In de slotminuten trok Hardinxveld nog een keer massaal richting het Hoek 2 doel, maar ook nu hield Rick Ottjes zijn ploeg op de been.

De opluchting was zichtbaar op de gezichten van de Hoek 2 spelers en ook de technische staf was tevreden. Bij Hardinxveld liepen de gezichten rood aan. Vooral de scheidsrechter was de gebeten hond, maar wellicht was het voor de thuisploeg handig geweest als ze gewoon zelf meer hadden gescoord.

Volgende week staat de enige Zeeuwse derby in de Reserve Hoofdklasse op het programma. Hoek 2 ontvangt dan de vrienden van Kloetinge 2 in Hoek. Kloetinge 2 heeft zich flink versterkt na afgelopen seizoen dus Hoek 2 kan de borst natmaken. Eerst zullen er weer wat spelers moeten worden opgelapt, daarna worden de mouwen opgestroopt!