Na de mooie overwinning van vorige week op Wieldrecht 2 stond zaterdag het duel met GRC 2 op het programma. Kijkend naar de stand zou Hoek 2 bij een eventuele overwinning een groot gat kunnen slaan naar de gevaren zone. Maar waar de spelersnood vorige week al hoog was, was het nu in xl vorm.

Van de 19 koppige selectie ontbraken maarliefst 9 spelers!! Zoals eerder aangehaalt vanuit de 1e selectie zal de aanwas niet komen want daar zijn ze ook al blij dat ze met een selectie van 15 man kunnen vertrekken!!

Positief was in elk geval dat Lars de Jonge voorlopig vanuit de 019 word doorgeschoven. Maar dat maakte nog maar een ploeg van 10, Hoek 3 dat ook getroffen word door blessureleed bracht uitkomst met het doorschuiven van good old Michel Mullaert en Mathijs van de Akker. De selectie werd compleet gemaakt met  2 16 jarigen uit de O17 te weten Jarno Goedebuur en Dejan Mulder

Ondanks het gemis aan vele vaste krachten starte Hoek 2 met een prima basiselftal en werkte zich een slag in de ronde voor een goed resultaat. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Hoek 2 als Brian van Hoorn een voorzet afleverd op Michel Mullaert. De doelman die de bal leek te missen raakte hem nog net aan zodanig dat  Mullaert de bal niet meer kon raken voor het open doel. Aan de andere kant was er nog een gevaarlijke kopkans van GRC 2 waar doelman Ottjes gelukkig een antwoord op had.

Na een klein half uur spelen ontfutselde Lars de Jonge de bal aan de zijlaan en gaf een splijtende pass op Tijn Tielemans die vervolgens de bal panklaar voor de voeten van Brian van Hoorn afleverde. Met een werkelijk schitterende krul deponeerde van Hoorn de bal in de kruising, 1-0.

Hoek 2 kon echter niet met deze voorsprong de rust ingaan wat de bezoekers kwamen vlak voor rust via een goed uitgespeelde aanval op gelijke hoogte, 1-1.

Niet lang na rust ontsnapte het naar ademhappende Hoek 2 aan een achterstand, gelukkig voor de thuisploeg werd de opgelegde kans gemist. Hoek 2 streed voor elke meter en wilde graag de 3 punten op Hoek houden en dat leek ook te gaan lukken als Tijn Tielemans in de 50e minuut na een corner van Josuah Allen de 2-1 binnenkopt.

Maar GRC 2 gaf zich niet gewonnen en drong steeds meer aan. Een grote kans gevolgd door dito redding van Rick Otjjes leverde een corner op die aan de 2e paal werd binnen gekopt, 2-2.

Inmiddels was Hoek 2 noodgedwongen aan het wisselen begonnen en zwijnde het als een bal onderkant lat terug het veld instuitte

De thuisploeg kraakte en piepte maar vocht voor wat het waard was. Zo had de enorme pegel van Jarno Goedebuur een beter lot verdiend maar stond de doelman van GRC 2 ook goed op zijn post bij dit schot. De corner die volgde leverde wederom gevaar op maar de kopbal werd door een GRC 2 verdediger van de lijn gered.

De krachten vloeiden verder en verder weg en was enige doel de tijd die langzaam wegtikte vol te maken. Lang leek dit te gaan lukken maar met nog een kleine 10 minuten op de klok gebeurde het onvermijdelijke. Een kans van GRC 2 uit een corner leek naast te gaan en Marco Doens liet de bal lopen om rust te pakken, echter had hij een speler van GRC 2 niet gezien in de rug en werd er ook niet goed gecoachd naar hem toe. De speler van GRC 2 kon voorzetten en daar viel de 2-3 uit.

Toen knakte het flinterdunne draadje van Hoek 2 definitief en liepen de boekers in een mum van tijd uit naar een geflateerde 2-5 stand.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bram Wattel konden de bezoekers juichen en treurde Hoek 2 om het onnodige verlies. Maar tegen zoveel tegenslag als Hoek 2 op dit moment heeft te kampen is weinig tegen te beginnen. Een groot compliment aan de 2 debutanten Dejan Mulder en Jarno Goedebuur en dank aan Michel Mullaert en Mathijs van de Akker. Zij hebben evenals de op dit moment overgebleven spelers hun best gedaan, chapeau.

Volgende week gaat Hoek 2 op bezoek bij Hardinxveld 2............