Hoek 2 trainer Floris de Jonge gaf vorig seizoen al eens aan.... " trainer zijn houd ik echt geen 10 jaar vol".....aan die woorden zal hij deze week wel eens hebben teruggedacht. Hoe krijg ik zaterdag een selectie bijeen om af te reizen naar Wieldrecht 2 was zijn grootste uitdaging deze week. Hoek 1 had een vrij weekend, mooi dan kunnen de reserven mee, maar doordat de Hoek 1 selectie wel heel erg klein is en de blessures en pijntjes zich daar ook opstapelen konden die  begrijpelijk ook weinig hulp bieden. Enkel doelman Nicolaas Skverer zou uiteindelijk meegaan want Seppe Vereecke die in eerste instantie ook zou aansluiten moest door een blessure afhaken. De eigen selectie van Hoek 2 is ook flink aan het uitdunnen, van de 18 man waren er maar 12 beschikbaar (4 blessures, 1 vakantie en 1 privereden). De gemengde JO19 loopt niet over van Hoek spelers en aangezien zij niet zouden kunnen aantreden als Hoek 2 daar uit zouden putten ging Hoek 2 het daar ook maar niet zoeken....en Hoek 3 was ook al blij dat er 11 spelers op de been werden gebracht. Kortom Hoek 2 reisde met een 13 koppige selectie af met 2 doelmannen in de gelederen.

Toch kijkend naar het elftal dat binnen de lijnen trad stond er gewoon een degelijk ploegje. Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet al teveel voor beide doelen en de ploegen waren redelijk in evenwicht. De thuisploeg speelde misschien niet zijn beste wedstrijd maar de organisatie van de bezoekers stond als een huis zoals de eerste wedstrijden van het seizoen ook het geval was. Kan Hoek 2 vanuit die ijzersterke organisatie voetballen en als iedereen zich aan zijn taak houd is het een lastig te bestrijden ploegje.

Na een half uurtje spelen een aanval van Hoek 2 waar de jonge Josuah Allen besloot op doel te schieten, zijn bal zeilde naar de kruising waar de doelman van Wieldrecht 2 hem met een enorme redding uithaalde. Het leverde een corner op die door de doelman uit zijn 5 meter gebied werd gestompt. Daar werd hij opgevangen door Jari de Jonge die voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Hoek 2 speelde, de Jonge wacht een ingreep en de verwachting is dat hij hierdoor 4 maanden niet meer in actie zal kunnen komen. Een verwoestende uithaal van Jari de Jonge belande onderkant lat......op de lijn of over de lijn was de grote vraag. Dat was misschien ook de reden dat Marco Doens tergend langzaam de bal uiteindelijk over de lijn schoot want ontnam hij nu de Jonge zijn doelpunt of niet? Omdat er geen doellijn techniek aanwezig was werd het doelpunt dan ook op naam van Marco Doens genoteerd, 0-1.

Een enorme oppepper voor Hoek 2 deze treffer, gevolgd door een domper met het uitvallen van Sander de Haas met een blessure.  De Haas werd afgewisseld door Nieck Elderson die net als alle andere spelers van de eerste tot de laatste minuut alles gaf om resultaat te boeken.

Voor rust nog een prima kans voor Marco Doens en een goede redding van Nicolaas Skrever die zeker vermeldingswaardig waren.

Na rust werd Hoek 2 naar achter gedrongen maar waren de grootste scoringskansen toch voor de bezoekers. De thuispoeg had een reeks aan corners maar Skrever heerste in zijn doelgebied. Hoek 2 speelde enkele aanvallen niet goed uit of stuitte op de doelman van Wieldrecht 2.

Inmiddels tikte de tijd voor Hoek 2 tergend langzaam weg en voor Wieldrecht 2 begon het allemaal wat benauwd te worden om nog een resultaat te halen. Als de thuisploeg na een zware tackle ook nog met 10 verder moet begint voor Hoek 2 een 3 punter te gloren.

De laatste fase is het knokken strijden en af en toe er gewoon uitvoetballen om te overleven voor Hoek 2. De bezoekers mogen ook blij zijn met de prima leidende scheidsrechter van Horsen die na een overtreding van Peter Doens geel trekt en zich niet laat meeslepen in de emotie aan Wieldrecht 2 zijde die in deze overtreding ook een rode kaart zien. Veel scheidsrechter zouden in deze situatie die zich voordeed ongetwijfeld laten leiden door emotie en compenseren om hier ook rood te trekken. Maar de overtredingen waren op geen enkel gebied te vergelijken. De toegekende vrije trap net buiten het zestienmetergebied leverde niets op en kwam Hoek 2 met de schrik vrij.

Doordat Hoek 2 het in de omschakelmomenten niet goed uitspeelde en naliet om de wedstrijd in het slot te gooien bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Een laatste fluitsignaal dat in de ogen van de thuisploeg veel te vroeg kwam, daar hadden ze misschien ook wel een klein puntje want de blessuretijd duurde een minuutje waar een kleine drie minuten ook had gekund. Maar voor de rest blies de man in het zwart gewoon een prima pot, niet voor elk wissewasje een kaart en duidelijk in zijn beslissingen.

De bezoekers vierden de overwinning als een klein kampioenschapje want er viel grote opluchting te bespeuren bij Hoek 2 na een zeer matige reeks waarin de tegentreffers vielen als rijpe appelen en waar men zelf maar zelden het doelgebied van de tegenstander zag.

Het is uiteraard nog allemaal geen roze geur en manenschijn maar deze 3 punter geeft de Hoekenezen toch weer een blos op de wangen. Men mag van deze overwinning tot dinsdagavond 19.45 genieten.... dan moet de blik weer op zaterdag als GRC 2 op bezoek komt. Hoe Hoek 2 die wedstrijd ingaat is nog een groot vraagteken. Wat wel duidelijk is dat een goed resultaat boeken Hoek 2 weer een boost geeft in de ranglijst. De punten zijn allemaal heel duur dit seizoen omdat vele ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Sliedrecht 2 steekt er met kop en schouder bovenuit, gevolgd door Aswh 2....op de 3e plaats Rijsoord 2.....Hoek 2 staat op een gedeelde 8e plaats maar op basis van het doelsaldo 10e en toch maar 3 puntjes achter de nummer 3!!

Komende zaterdag Hoek 2 - GRC 14 2, aanvang 14.30 onder leiding van scheidsrechter A.J.A Simonse