ASWH 2 dat met eerste elftal spelers Abderrahim Loukili en Fabian Korporaal in de basis startte zette de geel-blauwe brigade direct onder druk en dat leverde een aantal mogelijkheden op. Rick Ottjes stond echter steeds goed opgesteld en hield zijn ploeg knap op de been.

Toch opende ASWH na 15 minuten de score. Abderrahim Loukili snelde de Hoek 2 verdediging voorbij en aan de eerste paal werd de bal hard binnengeschoten.

Na 35 minuten moest captain Arjen Schieman geblesseerd het veld verlaten en Peter Doens was zijn vervanger. Hoek 2 probeerde onder de druk van ASWH 2 uit te voetballen en dat lukte de laatste 10 minuten voor de rust regelmatig. Tot echte kansen kwam het niet.

Na rust gooide Hoek 2 de schroom toch echt van zich af. In de 47e minuut ging Jari de Jonge alleen op het doel af, maar in plaats van voor eigen succes te gaan koos de middenvelder voor een pass op Jens Beresole. Die bal miste precisie en dus bleef het 1-0.

Vijf minuten later mocht Sander de Haas aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar zijn schot belandde in de muur.

Hoek 2 bleef goed spelen, maar het was ASWH 2 dat scoorde. Spits Oehlers draaide handig weg en schoot de bal onhoudbaar achter Rick Ottjes.

Toch had Hoek 2 net daarvoor op gelijke hoogte kunnen komen, maar een aanval in een drie tegen twee situatie werd belachelijk afgevlagd door de in een spijkerbroek en met werkschoenen rondwandelende grensrechter.

De derde en laatste goal viel in de 70e minuut. Daarna werden de leeggespeelde Brian van Hoorn en Josiah Allen vervangen door Nieck Elderson en Björn Mulder.

Hoek 2 mocht zich gelukkig wanen bij een niet gegeven strafschop van ASWH 2 en een doelpunt van de Ambachters werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Een kwartier voor tijd kon Sander de Haas de 3-1 maken, maar na een uitstekende aanval met Björn Mulder en Jens Beresole lobde de hardwerkende middenvelder de bal net naast.

Diezelfde De Haas kreeg in de 85e minuut wederom een kans, maar deze keer werd zijn schot van de lijn gehaald door een ASWH 2 verdediger.

Al met al geen verkeerde wedstrijd van Hoek 2 tegen een ploeg die samen met Sliedrecht 2 tot de kampioenskandidaten kan worden gerekend.

Dinsdag gaan Hoek 2 op bezoek bij FC Axel 2. In Axel spelen de Hoekenezen tegen een hoogstwaarschijnlijk zeer gemotiveerde ploeg van oud Hoek 2 trainer Piet de Vries.