Hoek 2 ging vandaag op bezoek bij Almkerk en dat leverde een luxeprobleem op voor trainer Floris de Jonge. Want met twee spelers uit de eerste selectie en genoeg fitte spelers uit de eigen gelederen was de keuze reuze.

Het was Seppe Vereecke die voor het eerste gevaar zorgde. De ijverige buitenspeler omspeelde de doelman van Almkerk maar werd net te veel naar buiten gedrongen, waardoor een doelpunt voorkomen werd. Tijn Tielemans zorgde voor het tweede gevaar aan Hoek 2 zijde, maar het was de thuisclub die op voorsprong kwam. Matig ingrijpen van de Hoek 2 defensie zorgde voor een prima afwerking van de beste aan de zijde van Almkerk, Johnny Wilhelm, en dus moest Hoek 2 op zoek naar een treffer.

Zo'n zeven minuten voor rust kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Seppe Vereecke werd aangespeeld en met een prima actie gaf hij de bal voor op wie anders dan de wederom goed inlopende Marco Doens. Bij de tweede paal kopte 'Pater' zijn derde treffer van het seizoen binnen.

Hoek 2 schudde nu alle schroom van zich af en ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er al snel. Een goede aanval eindigde na een prima assist van rasvoetballer Abdoe Abdenbi bij Seppe Vereecke die bij de tweede paal de 1-2 binnen kon tikken.

In de rust werd er geëvalueerd. Met deze ploeg moest men op zoek gaan naar meer doelpunten, maar Hoek 2 zou scherp moeten blijven. Vooral aanvallend zou Almkerk 2 nog wel eens hard aan de deur kunnen kloppen van doelman Rick Ottjes.

Dat bleek... Almkerk 2 had de thee goed verteerd en wist tot tweemaal toe het doel van Ottjes te bereiken. De eerste maal ging de bal voorlangs en drie minuten later van het de Hoek 2 doelman die met een katachtige redding de gelijkmaker voorkwam.

Daarna stapten Jari de Jonge en Marco Doens maar weer eens op de doelpuntentandem. De Jonge werd keurig de hoek ingestuurd door Kevin Segers en met het gouden linkerbeen kwam de bal bij de, daar was hij weer, inkomende Marco Doens. 1-3.

Niets aan de hand dus voor Hoek 2 en het zou nog wel eens een mooie uitslag kunnen worden. Almkerk 2 liet echter zien over heel wat veerkracht te bezitten en gooide de bal met veel inzet het strafschopgebied van Hoek 2 in. Een handsbal van Marc de Haas werd bestraft met een strafschop en Almkerk spits Jeroen Plomp schoot de bal achter Rick Ottjes.

Wat zou er nu gebeuren? Vorig seizoen had Hoek 2 altijd moeite in uitwedstrijden en aangezien Almkerk 2 bloed rook kon het nog wel eens heel spannend worden.

Spannend werd het gelukkig voor Hoek 2 niet meer. Abdoe Abdenbi liet twee tegenstanders de hielen zien en aan invaller Quinten Bakker kon heel attent aan de tweede paal de 2-4 tegen de touwen werken. De overwinning voor Hoek 2 was een feit en zes punten in twee uitwedstrijden is in vergelijking met vorig seizoen absolute weelde.

Aangezien dit een competitie lijkt waarbij iedereen van elkaar kan winnen kan het nog wel eens een bijzonder seizoen worden. Want stel dat... nee zo realistisch is Hoek 2 wel. Men is blij met de derde plaats in de rangschikking, maar aangezien topploeg Kozakken Boys 2 volgende week neerstrijkt op sportpark Denoek weet iedereen dat het er over een week zo maar weer anders uit kan zien...