De bruiloft van Hoek 2 speler Sander de Haas zorgde voor wat kleine oogjes in de bus richting promovendus Rijsoord 2, maar daar was op het veld weinig van te merken. Toch was het de thuisploeg die het betere van het spel had in de eerste helft. Met strakke crossballen en veel lopende mensen werd er veelvuldig gevaar gesticht voor het doel van Rick Ottjes, maar de Hoek 2 doelman stond op zijn post.

Het is ook dat het vizier van de Rijsoord aanvallers niet op scherp stond, want anders was een 3-0 voorsprong Rijsoord 2 na 25 minuten niet onterecht geweest. Na een half uur brak Hoek 2 dan toch eens uit. Een lekkere actie van jongeling Josiah Allen zorgde voor een opening en Jari de Jonge, geweldig op dreef vandaag, zette goed door en maakte tegen de verhouding in 0-1.

Arjen Schieman (blessure) werd vervangen door Quinten Bakker en ondanks het gemis van de captain hield Hoek 2 vanaf de 35e minuut de controle. Marc de Haas en Kevin Segers waren de controleurs in de verdediging en Joël Mieras en de jeugdspeler Lars de Jonge hielden hun tegenstander bijna letterlijk in de zak. Met de 0-1 voorsprong gingen de spelers de rust in.

Na rust was het spelbeeld toch wel anders. Rijsoord 2 drong niet meer zo aan en Hoek 2 wist met vlijmscherpe aanvallen een legio aan kansen te creëren.  In de 50e minuut zorgde dit voor de 0-2. Kevin Segers stuurde Jari de Jonge weg en De Jonge gaf de bal perfect voor op Marco Doens die na een schitterende loopactie de tweede goal kon binnenleggen.  Vijf minuten later werd de wedstrijd in het slot geschoten door uitblinker Jari de Jonge. De 0-3 zorgde voor veel blijdschap op de bank van Hoek 2.

Marco Doens werd vervangen door Nieck Elderson en de moegestreden Björn - Klik Junior - Mulder - verliet het veld voor Wensley Albertina.  Rijsoord 2 drong nog even en dat betekende ook de 1-3 na matig ingrijpen van de Hoek 2 verdediging. De uitslag had echter nog veel hoger kunnen uitvallen, maar tot drie keer toe wisten de Hoek 2 aanvallers het net niet te vinden. Rick Ottjes hield zijn doel schoon na een fabelachtige redding en dus werd er niet meer gescoord in Ridderkerk.

De eindstand van 1-3 werd met veel plezier ontvangen door de Hoek 2 spelers èn Staf. Teamleider Johnny de Ritter ging zijn 32e seizoen bij Hoek 2 in met drie punten en die pakken ze hem niet meer af. Volgende week ontvangt Hoek 2 op sportpark Denoek Pelikaan 2. Wedstrijd begint om 14.30 uur. U bent allen van harte welkom!