Hoek 2 ontving zaterdag het ook veilige Papendrecht 2, de promovendus had zich vorige week ook veilig gespeeld en zo stond er een wedstrijd op het spel zonder belangen. Toch werd het geen veredelde oefenwedstrijd, Hoek 2 maakte zeker het 1e half een meer dan uitstekende indruk en liet zien niet te willen dat het seizoen uit zou gaan als een nachtkaars. Tevens wilde men Gert Jan Hamelink een afscheid geven die de op en top Hoek 2 man verdiende.

Hoek 2 had zaterdag een ruime selectie voorhanden maar ook een probleem! Door de blessure van doelman Ottjes en doordat Keven Wissel de andere doelman van Hoek 2 moest werken was de vraag wie gaat er tussen de palen? Dit seizoen kampte Hoek 2 sowieso al eens met een keepersprobleem, dit werd vakkundig opgelost door Sander van Langevelde uit Hoek 3 die in een ver verleden ook wel eens tussen de palen had gestaan,maar van Langevelde vierde vakantie.

Dan was er nog maar 1 oplossing, Michel Mullaert! De man die de 40 al is gepasserd maar er afgetrainder uitziet dan menig speler. Hoek 1 enige jaren geleden uit de brand hielp in een beslissingswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland en daardoor mede verantwoordelijk was dat Hoek niet uit de Hoofdklasse degradeerde. Jaren zijn doelpunten meepikte bij Hoek 3 en in de hoogtijdagen van Hoek 3 (zelfs spelend in de res 1e klasse) door de tegenstander meer dan gevreesd was. Met enkele prima parades en er uitziende als een echte doelman sloeg Mullaert zeker geen modder figuur. Maar het mooiste voor hem was nog wel dat hij door het stoppen van een strafschop voorkwam dat Papendrecht op gelijke hoogte kwam.

Hoek 2 was voor rust via Marc de Haas die een bal heerlijk in de kruising krulde op 1-0 gekomen. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Sisy Seesay die een puike partij speelde voor Hoek 2, 2-0.

De thuisploeg liet zeker voor rust aardig voetbal zien, na rust zakte het iets weg en kwam Papendrecht 2 met een aansluitingstreffer waar volgens Hoek 2 een overtreding aan vooraf was gegaan op 2-1.

Het leek Hoek 2 allemaal wat uit de handen te glippen en als Papendrecht 2 een meer dan terechte strafschop mag nemen zagen de koppies van de blauw witten er wat beteuterd uit. Maar afscheid nemen van aanvoerder Gert Jan Hamelink zonder zege, nee dat kan en mag niet. Dat moet doelman Mullaert ook hebben gedacht en met een voetreflex voorkwam de in het kanariegeel gestoken doelman de gelijkmaker.

Met nog een klein kwartiertje op de klok was daar het moment waar Gert Jan Hamelink naar uitkeek maar ook tegenop zag, het afscheid. De wissel Arjen Schieman voor Gert Jan Hamelink was een symbolische. De overdracht van de aanvoerdersband betekende het einde van een tijdperk maar het begin van een nieuw. Net als Hamelink is Arjen Schieman op en top Hoek 2er, jongens die hun geliefde elftal nooit en te nimmer in de steek (ge)laten

Na de toch wel emotionele wissel liep Hoek 2 nog uit naar 3-1 als Sidy Seesay niet zelfzuchtig de bal aflegt op Marco Doens die simpel binnen legt en daarmee topscoorder van het seizoen word voor Hoek 2 met 9 doelpunten.

Het laatste fluitsignaal klinkt het voetbalseizoen 2018-2019 zit erop en voor Gert Jan Hamelink zit zijn voetbalcarriere erop. 

Een carriere voor Hoek 2 die begon op 9 december 2000 met een uitwedstrijd tegen s`Arendskerke 2. Hoek 2 voetbalde dat seizoen in de res 1e klasse en wilde zo snel mogelijk weer terug naar de reserve hoofdklasse. Met de leeftijd van 16 jaar en 2 maanden was Hamelink een heel jong broekie maar nadat hij 1 wedstrijd voor Hoek 2 had gespeeld was zijn keuze gemaakt....dit word mijn team. 

Maar liefst 19 seizoen met 460 officiele wedstrijden achter zijn naam mag Hamelink meer dan pronken. In zijn tijd bij Hoek 2 won hij vele prijzen. Zijn eerste was in zijn debuut seizoen 1999-2000 als Hoek 2 kampioen word en promoveert naar de reserve hoofdklasse. In het 2003-2004 pakt hij in de finale tegen BSC 2 zijn 1e beker, een prijs die ook word gewonnen in 2006-2007

Dan komen de echte topjaren, en het seizoen 2007-2008 en 2008-2009 word Hoek 2 kampioen in de reserve hoofdklasse. Speelt prachtige wedstrijden om het kampioenschap van Nederland tegen Volendam 2, Rijnsburgse 2. Na een mirakel word zelfs de halve finale gehaald, daarin komt Hoek 2 net tekort tegen Udi 19 2. Het jaar erop is Quick Boys 2 dat met een half eerste elftal aantreed te sterk. 

Voortvloeiend uit deze kampioenschappen waren de wedstrijden in de standaardbekercompetitie waarin Hoek 2 vooral in het seizoen 2008-2009 een ware cupfighter word. Hoek 1 word al vroeg uitgeschakeld maar Hoek 2 dendert door een speelt enkele memorabele wedstrijden. Zeker de wedstrijden tegen SC Emma en Kloetinge zullen Hamelink op het netvlies blijven.

Het word daarna allemaal wat minder voor Hoek 2, veel spelers zoeken het hoger op maar Gert Jan Hamelink ziet geen om te vertrekken.....`Hoek 2 speelt toch ook op een mooi niveau`. Het sportieve dieptepunt is het seizoen 2012-2013 als Hoek 2 als opgepropt vee in een minibus zijn zijn uitwedstrijden moet spelen met vaak maar amper genoeg spelers. Dat seizoen degradeert Hoek 2 naar de reserve 1e klasse.

Met terugkeer van enkele spelers die Hoek 2 niet konden missen en enkele talenten word voorzichtig de weg omhoog weer gevonden. De nooit en te nimmer luiddruchtige Hamelink kan hier van genieten, maar beginnen de eerste twijfels wel te komen, stoppen of doorgaan. Ondertussen is zijn maatje Robin Francke die 10 jaar het Hoek 2 doel bewaakte gestopt.

Wat voor Hamelink ook begint te wegen zijn de busreizen. Om de 2 weken kruipt Hoek 2 de bus in, soms op tijdstippen dat zelfs de aller jongste pupillen nog op een oor liggen. 

Toch gaat hij nog door en boekt volgens eigen zeggen in 2015-2016 zijn hoogtepunt in zijn loopbaan. Hoek 2 heeft dat seizoen een wat moeizame start gekend in de reserve 1e klas maar door een wonder mag men toch deelnemen aan de nacompetitie. Trainer Bart Corstanje creeert een sfeertje van dit gaan wij halen en dat gebeurt ook. 

In een historisch duel op veld 2 verlaat Hoek 2 Tricht 2 met 3-1 en promoveert weer naar het hoogste niveau. Een dag die Gert Jan nooit meer zal vergeten verklaarde hij.

Maar dan beginnen de jaren toch echt te tellen, de pijntjes worden groter maar ook het geluk word groter als er een kleine Hamelink word geboren! 

Aan het begin van dit seizoen recht Hamelink zijn rug nog eens, lijkt aan zijn 7e jeugd begonnen te zijn.....maar dan houd een vervelende blessure hem lang aan de kant. 

Dan is daar het moment waar hij het meest tegenop heeft gezien verklaard hij afgelopen zaterdag. Het is maandagavond 29 april 2019 als hij teamleider Johnny de Ritter opbelt en zegt......het is over...ik ga nu echt stoppen.

Hoek 2 - Papendrecht 2 word zijn laatste wedstrijd voor Hoek 2 waarin hij nog eenmaal alles gaf voor zijn team Hoek 2!!

Als het fluitsignaal heeft geklonken valt er een last van zijn rug. Na de wedstrijd word hij  niet meer dan terecht in het zonnetje gezet. Een mooi ingelijst shirt met zijn nr15 erop en een mooi fotoalbum met vele foto uit zijn Hoek 2 loopbaan vallen hem ten deel.

Er breekt een nieuwe tijd aan voor Hamelink, maar komen kijken naar Hoek 2 gaat hij zeker doen.....en wie weet over een 16 tal jaren breekt er een nieuw hoofstuk Hoek 2 aan als Mace Hamelink zijn debuut maakt in Hoek 2....

Gert Jan..... bedankt voor al die mooie jaren....je bent een voorbeeld voor velen!