Na rommelige weken waarin soms wel soms niet kon worden getraind door toe doen van de weersomstandigheden stond er weer eens competitievoetbal op het programma voor Hoek 2. Met koploper Sliedrecht 2 op bezoek een zware opgave voor Hoek 2 dat zijn punten hard nodig heeft om zich veilig te spelen in de reserve hoofdklasse.

De thuisploeg had vandaag de beschikking over 2 spelers uit de 1e selectie, Sven Mbikulu maakte zijn rentree nadat hij in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht 2 op 17 november 2018 geblesseerd raakte terwijl hij ook toen terugkwam uit een blessure. Tevens stond Daniel Akidayine aan de aftrap voor Hoek 2, de wintersversterking van afgelopen seizoen bij Hoek 1 raakte op 29 mei 2018 ernstig geblesseerd in de nacompetitiewedstrijd tegen Spijkenisse en mocht na lang revalideren dus ook weer zijn eerste wedstrijdminuten maken.

Duidelijk werd dat dit wel 2 versterkingen bleken voor Hoek 2 want mede dankzij deze 2 spelers deden beide ploegen amper voor elkaar onder. 

Na een dikke tien minuten leek Hoek 2 via Akidayine op voorsprong te komen, maar de grensrechter vlagde af, de scheidsrechter nam het vlagsignaal over zodat de treffer al dan niet terecht werd afgekeurd. 

Niet veel later een goede kans voor de bezoekers maar goed ingrijpen van Marc de Haas voorkwam een vrije doortocht voor de Sliedrechters. Enkele minuten later weer een goede kans na makkelijk balverlies op het middenveld kon Sliedrecht 2 aanleggen voor een schot dat op de vuisten van Rick Ottjes uiteen spatte.

Diezelfde Ottjes zou lang een sta in de weg worden van Sliedrecht 2 want Hoekse doelman had de gehele wedstrijd enkele goede parades.

Geluk had de doelman wel aan zijn zijde als een kiezelharde vrije trap via zijn armen en paal geen treffer op leverd. Aan de andere kant mocht Sliedrecht 2 zijn doelman danken als deze allert is op een diepe bal en ver uit zijn kooi moet komen om onheil te voorkomen. 

Het leek er op de brilstand ook de ruststand ging worden, maar in de 42e minuut gaf Wesley Mieras een afgemeten voorzet op Daniel Akidayine die zijn voet maar tegen voorzet aan moest zetten en zo Hoek 2 op een 1-0 voorsprong zette.

Zo ging Hoek 2 dus goed gemutst de kleedkamer in maar kwam er wat moeizaam uit. De bezoekers zetten aan voor een offensief en Hoek 2 moest alle zeilen bijzetten om geen schade op te lopen. 

Nadat Hoek 2 na een uur spelen volgens afspraak Mbikulu en Akidayine naar de kant haalde zag het Marco Doens bijna de voorsprong verdubbelen. Met een lob over de doelman leek Doens Hoek 2 op 2-0 te zetten echter de bal ging zowel over de doelman als over het doel.

Een keihard werkend Hoek 2 liet de koploper behoorlijk zweten want inmiddels begon de tijd de dringen en zou een verdubbeling van de score wellicht  onherstelbaar zijn. Dit moet ook de vlagger van Sliedrecht 2 door het hoofd zijn gegaan als Wesley Mieras de verdediging van Sliedrecht 2 te snel af is. De grensrechter bedenkt zich geen moment en steek de vlag in de lucht, de mensen die evenals de grensrechter op 1 lijn stonden konden constateren dat hier absoluut geen sprake was van buitenspel. De scheidsrechter die na afloop bekende te twijfelen kon echter wellicht niet anders doordat hij op dat moment wat ver van de situatie stond hier af te fluiten. De bal had uiteraard nog voorbij de doelman gemoeten maar hier werd Hoek 2 toch wel enorm benadeeld!

Inmiddels brak de slotfase aan vloeiden de krachten bij Hoek 2 langzaam weg. Sliedrecht 2 was weer met een belegering bezig van het Hoek 2 doel en de thuisploeg kreeg de bal maar niet weg. Inmiddels was de kramp zo in het been van aanvoerder Gert Jan Hamelink geschoten dat hij kermend op de grond lag. De gasten hadden hier geen boodschap aan eigenlijk ook wel begrijpelijk en scoorden na een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker.

Zonder aanvoerder Hamelink moest Hoek 2 de laatste minuten overleven. Dit zou echter niet lukken want nadat Sliedrecht 2 ongehinderd de 1-2 mocht binnenschieten werd de score in de slotseconden nog opgevoerd naar 1-3.

Misschien een terechte overwinning voor Sliedrecht 2 maar Hoek 2 had zichzelf ook wat meer kunnen belonen. Hard gewerkt en het spel geeft aanknopingspunten zullen we maar zeggen.

Volgende week een uitwedstrijd voor Hoek 2 als men afreisd naar Dordrecht waar Oranje Wit 2 de gastheer is.