Volg HSV Hoek op social media:

Hoek 2 toont veerkracht en buigt 0-2 achterstand om in 3-2 winst!

04-11-2018 10:14 Hoek

Geplaats door Johnny de Ritter in Hoek 2

Afgelopen zaterdag ontving Hoek 2 promovendus GRC 14 2, de thuisploeg hielp in de beginfase een paar 100% kansen om zeep. Daarna zakte het spelniveau naar een bedenkelijk peil, de bezoekers die het vooral van een enorme wilskracht moesten hebben profiteerden optimaal en koesterden bij rust een 0-2 voorsprong. Na rust rechte Hoek 2 de rug en boog de achterstand om in een 3-2 winst.

Degene die om de week een bezoek brengen aan een thuiswedstrijd van Hoek 1 krijgen vaak spectakel te zien in de slotfase van een duel. De spelers van Hoek 2 moeten hebben gedacht laten wij het mooiste ook eens tot de laatste minuten bewaren.

Hoek 2 ontving zaterdag GRC 14 2 (een fusieploeg van Giessen en Rijswijkse Boys), beide ploegen ontmoeten elkaar nog geen enkele keer doordat GRC 14 2 nog nooit op het hoogste Reserve niveau is uitgekomen. Maar mede door de fusie is er een grote sterke vereniging ontstaan dat zeker een mooie toekomst staat te wachten en is de kans dat beide 2e elftallen elkaar nog wel eens vaker zullen tegenkomen mits beide teams op Reserve hoofklas niveau uitkomen uiteraard.

Toch zullen beide elftallen uit een ander vaatje moeten tappen willen ze op dit niveau actief willen blijven, want wat beide teams de toeschouwers zeker de 1e helft lieten zien was niet erg best.

De thuisploeg begon nochtans redelijk aan de wedstrijd, kreeg via Marco Doens een 100% vrije kopkans, schot Wesley Mieras net over en Jari de Jonge kon zijn voet niet goed achter de bal krijgen zodat de doelman het rollertje kon oprapen.

Het leek in de koppies van Hoek 2 te gaan hangen, de tegenstander die voetballend zeker wat minder was maar met een enorme wedstrijdmentaliteit speelde profiteerde optimaal van het geworstel van Hoek 2.

Na een half uur kwam men via een fraai afstandschot op 0-1, en nog voor rust schoot men de 0-2 binnen. Eigenlijk niet eens onverdiend want Hoek 2 dat als een geslagen boxer over het veld zwalkte liet zich teveel meeslepen in emotie en dat deed er allemaal geen goed aan om het tij voor rust nog te keren.

Het rustsignaal kwam als geroepen en kon trainer Floris de Jonge de zaak weer op orde brengen. Kennelijk was dit een geslaagde missie, niet dat Hoek 2 ineens de pannen van het dak speelde maar de wil om er nog wat van te maken straalde wel van de ploeg af.

Al snel na rust leek Hoek 2 terug te komen in de wedstrijd, Jari de Jonge ging alleen op de doelman af, schoof de bal naast de keeper op de paal maar de goed gevolgde Wesley Mieras kon de bal wel binnen schieten. Echter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, volgens de grensrechter stond Mieras buitenspel, of het wel of niet buitenspel was was onduidelijk voor de reporter die niet op één lijn stond.

De thuisploeg liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging door op het elan waar men in de 2e helft mee was begonnen. De aansluitingstreffer kwam er alsnog en ook ditmaal was het Wesley Mieras die scoorde, 1-2.

De bezoekers hadden het nu erg lastig al streden zij ook voor elke meter om hun voorsprong te verdedigen. Tevergeefs want via een fraai doelpunt van Jelle Slabbekoorn verdween hun voorsprong als sneeuw voor de zon, 2-2.

Inmiddels was de absolute slotfase aangebroken en speelden beide ploegen vol op de aanval. Hoek 2 kreeg wat waar het de 2e helft recht op had, de zege.

Met een fraaie kopbal (moeilijker dan de kopbal in de 1e helft) in het verre hoek kopte Marco Doens de 3-2 binnen. Wat volgde was een explosie van vreugde bij Hoek 2 want men besefte ook dat het deze middag wel eens heel anders had kunnen aflopen.

Na het laatste fluitsignaal volgde nog even een vreugdedansje en smaakten de gele rakkers heerlijk omdat Hoek 2 nu wat afstand heeft genomen van de onderste plaatsen. Echter er geen redenen om op de lauweren te gaan rusten want de weg op handhaving is nog lang.

Volgende week heeft Hoek 2 een vrij weekend, dan volgen 2 uitwedstrijden met op 17 november  uit naar Sliedrecht 2 gevolgd op 24 november uit naar Wieldrecht 2.

De 1e thuiswedstrijd voor Hoek 2 is dus pas weer op zaterdag 1 december als men om 11.30 Kozakken Boys 2 ontvangt. Dit vroege tijdstip is het gevolg van het feit dat Hoek 1 deze middag ook een thuiswedstrijd speelt, men ontvangt dan bekersensatie ODIN 59. Ook spelen zowel Hoek 3 als 4 een thuiswedstrijd, al met al een drukke dag op sportpark Denoek de 1e december.