Hoek 2 was er niet helemaal gerust op voor de wedstrijd, met 3 punten voorsprong op Lrc Leerdam 2 en Achilles Veen 2 was men immers nog te achterhalen in punten. Het grote voordeel was wel dat Hoek 2 ten opzichte van Achilles Veen 2 een grote voorsprong in doelsaldo had van maarliefst 23 doelpunten, maar ja nr 2 Vvgz 2 kwam op bezoek en Achilles Veen ontving Kloetinge 2 dat waarschijnlijk al met zijn hoofd bij de bekerfinale zat. De zenuwen bleken naderhand dus onnodig te zijn geweest want Hoek 2 pakte zelf keurig een punt en Kloetinge 2 deed zijn sportieve plicht.

Toch zag het er na een minuutje of 10 allemaal niet zo best uit voor Hoek 2 want het was huilen met de pet op wat de thuisploeg liet zien in de beginfase. Gelukkig stond het vizier van de bezoekers niet op scherp getuige de 5 ballen die in het oerwoud achter het doel van veld 2 werden geschoten want Hoek 2 had in die eerste 10 minuten zomaar 2 of 3-0 achter kunnen staan.

Daarna herpakte Hoek 2 zich goed en liet zien dat gewoon een geduchte tegenstander kan zijn. Zo mocht Vvgz 2 na een snelle uitbraak van Wesley Mieras blij zijn dat de inmiddels omspeelde doelman Mieras wel al zo ver naar buiten had gedrongen dat zijn inzet in het zijnet belande. Deze kans gaf wel aan dat de wedstrijd vanaf dat moment in evenwicht was.

De bezoekers uit Zwijndrecht kwamen voor rust nog wel op voorsprong al werd dat door Hoek 2 via een doelpunt van Ruben Buseyen nog recht gezet, 1-1. Met een gelijke stand werd de rust ingegaan, een stand waar beide ploegen hun vooraf gestelde doelstellingen aan het eind van de wedstrijd mee zouden hebben bereikt.

Je zou zeggen handjeklap maar niets was minder waar want in de 2e helft gingen beide op zoek naar een voorsprong. Die kwam er wederom voor de bezoekers als uit een hoekschop de 1-2 word binnen gekopt. Via een benutte strafschop kwam Hoek 2 via Gert Jan Hamelink weer op gelijke hoogte. Toch waren beide ploegen nog niet tevreden en streden nog voor elke meter wat af en toe tot wat stevige overtredingen en iritaties over en weer opleverde. Gelukkig bleef alles wel binnen de perken en zorgde scheidsrechter Duvekot door even streng maar rechtvaardig met enkele gele kaarten dat het vuurtje weer doofde.

In de laatste minuten vonden beide ploegen het wel best evenals de scheidsrechter die dan ook een juiste beslissing nam om geen extra tijd meer bij te trekken. Zo behaalde Vvgz 2 zijn begeerde 2e plaats en mag Hoek 2 zich ook komend seizoen weer reserve hoofdklasser noemen.