De equipe van trainer Bart Corstanje reisde zaterdag met een goed gevoel de tunnel door op weg naar Kloetinge 2, echter onderweg waren er de nodige hobbels die genomen moesten worden, het bleek een veeg voor teken te zijn geweest. Hoek 2 had de laatste 2 wedstrijden enorm gewerkt aan zijn vertrouwen met een puik gelijkspel tegen koloper Kozakken Boys 2 en de spectaculaire winst op Pelikaan 2. Door deze resultaten kon men ondanks dat met zich nog niet officieel heeft vrijgespeeld vrijuit spelen. Misschien dat het daar in zat....vrijuit spelen.....want waar Hoek 2 de vorige 2 wedstrijden scherp en fel zat daar miste men zaterdag de scherpte. Al mag het gemis van Peter Doens en vooral Douwe Zeegers niet onderschat worden. Voor Doens is het einde seizoen en Zeegers moest met Hoek 1 mee naar Swift Amsterdam waar hij evenals vorige week bij Hoek 2 nu voor Hoek 1 een gelijkaardig doelpunt maakte.

Hoek 2 begon dus matig aan de wedstrijd in een wat troosteloze sfeer op veld 4 en dat in een derby. Dat was voor zowel de thuisploeg als de bezoekers niet leuk om in zo´n ambianche te spelen. Al na een kleine 10 minuten keek Hoek 2 na slap verdedigen tegen een 1-0 achterstand aan met als gevolg wat frustraties om wat in de ogen van Hoek 2 verkeerde beslissingen van de scheidsrechter. Het commentaar op een leidsman levert doorgaans geen bijdrage om beter te gaan voetballen op, gelukkig onderkende Hoek 2 dit en kwam na een kwartiertje spelen wat beter in de wedstrijd.

Dit leverde uit een schrimmage voor het Kloetinge 2 doel via Sander de Haas zowaar de 1-1 op. Maar zoals het bij Hoek 2 vaak gaat stond de tegenstander een minuut later weer al te juichen. Met een afstandschot fraai in het kruis dat wel maar er mocht wel erg vrij worden aangelegd door Kloetinge 2 dat zo weer al snel op voorsprong kwam.

Toch kon Hoek 2 de schade weer repareren via Gert Jan Hamelink die een toegekende starfschop binnenschoot, 2-2. De wedstrijd was zowel in de stand als spelbeeld in evenwicht toch zou Hoek 2 nog voor rust op ruime achterstand komen, eerst was er weer zeer matig verdedigen die de 3-2 opleverde en mistatsten van doelman Ottjes betekende na 45 minuten 4-2!!

Na rust hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, Hoek 2 met een licht veldoverwicht maar Kloetinge 2 liet zien wat meer technische bagage aan boord te hebben. Zo werd de voorsprong na rust eenvoudig uitgebouwd naar 6-2. Voor de Hoekenezen toch wel een domper want het had fijn geweest om zich echt definitief veilig te spelen. Dit zal dan volgende week moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Vvgz 2 . De aanvang van deze wedstrijd is 12.30, hierin zal Hoek 2 nog minimaal 1 punt aan over moeten houden.....al heeft men in het slechtste geval nog hoop op het ruime betere doelsaldo. Er mag toch van uit worden gegaan dat Kloetinge 2 op bezoek bij Achilles Veen 2 niet met meer dan b.v 15-0 onderuit zal gaan........echter de wonderen zijn de wereld nog niet uit en kan Hoek 2 maar beter op eigen kracht zich veilig spelen.