Volg HSV Hoek op social media:

Hoek behaalt de nacompetitie na een overwinning op Swift

19-05-2018 20:47

Geplaats door Patricia Maljaars in Hoek 1

Deze middag stond de uitwedstrijd tegen Swift in Amsterdam op het programma. Vooraf werden er al allemaal scenario's uit de doeken gedaan. "Als Hoek gewoon de wedstrijden blijft winnen, dan is het van niemand afhankelijk en behaalt het op eigen kracht met een periodetitel de nacompetitie. Maar als Hoek punten laat liggen dan is het te hopen dat de concurrentie dat ook doet". Als telt niet en zeker niet in de sport dus gewoon vol er voor gaan dachten ze bij Hoek.

Op het veld van Swift aangekomen bleek dat er voor de aftrap van Swift-Hoek er nog een andere wedstrijd op het hoofdveld gespeeld moest worden en dat die niet op tijd klaar zou zijn. De wedstrijd begon daarom niet op de gestelde tijd 14.30 uur maar om 15.00 uur, aangezien de andere wedstrijden wel gewoon om 14.30 uur waren begonnen kon er bij Hoek met een schuin oog naar de andere wedstrijden worden gekeken.

Op een slecht kunstgrasveld en tegen een stugge tegenstander had Hoek het in het beging wel even lastig. In de 59ste minuut wist het dan toch de score te openen, doelpuntenmaker Sidy Ceesay. Wat nu, score uitbouwen of verdedigen? Swift kreeg nog wat kansen maar Hoek hield het doel schoon. In de 90ste minuut bracht trainer Jannes Tant Douwe Zeegers nog in, waarschijnlijk om tijd te rekken. Maar Douwe rekte geen tijd, hij verdubbelde gewoon de score. Nadat Bram Leroy een lange bal doorkopte schoot Douwe Zeegers zonder twijfelen de bal achter de keeper van Swift.

Eindstand 0-2, hiermee en de wetenschap dat Achilles Veen verloor van Noordwijk is Hoek zeker van de nacompetitie.

Hoek speelt komende zaterdag thuis tegen Achilles Veen, als Hoek die wedstrijd wint pakt het de derde periode. Mocht Hoek zaterdag niet winnen, dan is het afhankelijk van de stand bij Stedoco. Pakt Hoek de derde periode niet, dan zijn ze nog zeker van de nacompetitie omdat Hoek dan het hoogst in de ranglijst staat zonder periodetitel en dan wordt de periodetitel van kampioen Noordwijk overgenomen.

Scoreverloop:

0-1 Sidy Ceesay (59)
0-2 Douwe Zeegers (90+3)

Opstelling:  Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Stef de Backer, Kim van den Bergh, Thomas van Renterghem (Yoshi Verbrugge/75), Reguillio Vandepitte, Aaron Verwilligen, Titas Vitukynas (Sascha Besliaha/58), Bram Leroy, Daniel Akindayini (Douwe Zeegers/90+1), Sidy Ceesay

Bijzonderheden: Na 7 minuten spelen dachten de supporters die thuis gebleven waren dat Hoek voorstond met 0-1, dit door een foutje van Nos/teletekst. Gelukkig was dit geen slecht voorteken.