Wederom stond er voor Hoek 2 een thuiswedstrijd op het programma, nadat vorige week koploper Kozakken Boys 2 te gast was op sportpark Denoek was het vandaag de beurt aan Pelikaan 2 de grote kanshebber voor de 3e periode (geeft recht op meedoen in standaard bekercompetitie) te gast op Hoek. Vorige week had het publiek genoten van een waar spektakel, en ook vandaag zou het publiek de grote winnaar worden.

Hoek 2 begon nagenoeg met dezelfde opstelling als vorige week, net Mark de Haas viel buiten de boot ten faveure van Arjen Schieman. Een opvallende keuze van trainer Corstanje om de Haas als wissel te posteren, maar niet trainen is niet in de basis. Met de grote van de selectie van Hoek 2 kun je deze maatregelen nemen en is ook meer dan gerechtvaardigd.

Evenals vorige week begon de thuisploeg fel aan de wedstrijd,kreeg enkele goede kansen maar verzuimde om de trekker over te halen. Naarmate de 1e helft vorderde nam Pelikaan 2 meer en meer het heft in handen en maakten de bezoekers aanspraak op de openingstreffer.

Die kwam er dan uiteindelijk ook halfverwege de 1e helft, 0-1. Nog voor rust kreeg Hoek de kans om op gelijke hoogte te komen maar werden enkele dotten van kansen om zeep geholpen. Toch was de 0-1 ruststand niet geheel onverdiend.

Na rust ontspon zich een waar voetbal gevecht waar het publiek de grote winnaar van zou worden. Doorgaans loopt het qua bezoekers aantallen niet storm bij reserve elftallen, echter Hoek 2 mag vaak bogen op een goede opkomst. Evenals vorige week waren er weer ca 80 toeschouwers, een aantal waar sommige 1e elftallen jaloers op zouden zijn.

Al snel na rust kwam Hoek 2 op gelijke hoogte via Douwe Zeegers die kort daarvoor al een het zijnet teisterde, 1-1. Vrij vlot na de gelijkmaker kwam  via Sander de Haas de  2-1 op het bord nadat in 1e instantie de doelman een uitstekende redding had op een geplaatst schot van Wesley Mieras.

De thuisploeg dartelde over het veld en zag Tijn Tielamans de kruising teisteren, gelukkig was de naar SK Maldegem vertrekkende Douwe Zeegers allert en tikte de 3-1 binnen. Hoek 2 leek op rozen te zitten, echter binnen een minuut stond het weer al 3-2.

Pelikaan 2 rook bloed en Hoek 2 mocht niet mopperen als een snoeharde kopbal op de lat uiteen spat. Hoek 2 bleef via razendsnelle uitbraken gevaarlijk, zo gevaarlijk dat er aan de noodrem moest worden getrokken wat een strafschop opleverde. Hoek 2 kapitein en mister Hoek 2 Gert Jan Hamelink bemoeide zich met deze klus en zette de thuisploeg op 4-2!

Je zou zou zeggen met nog een 15 minuten op de klok dat is gespeeld, echter niet bij Hoek 2. Nadat Rick Ottjes met een geweldige save Pelikaan 2 nog van een doelpunt af hield ging de stand binnen een minuut van 4-2 naar 4-4!!

Inmiddels brak de absolute slotfase aan en Hoek 2 wankelde, kraakte en piepte aan alle kanten. Men smachte naar het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Kriesels. Er werd nog ruime blessuretijd bijgeteld, terecht maar Hoek 2 had het allemaal best gevonden als er voor het eind was geblazen.

Maar dan..opeens word daar nog Douwe Zeegers gelanceerd.....alleen voor de doelman....de druk voelend schuift Zeegers beheerst de bal langs de uitlopende doelman, 5-4!!!!! Dolle taferelen want met deze stand is Hoek 2 nagenoeg verzekerd van weer een jaar reserve hoofdklas.

Niet veel later klinkt het laatste fluitsignaal en koesterd Hoek 2 de overwinning waar gezien het spelbeeld een gelijkpspel zeker was verdiend. Echter Hoek 2 zal er niet om malen want nacompetitie daar ziet men zo tegen op. Daar lijkt men van gevrijwaard worden gezien de stand. Officieel is men nog niet veilig, echter het doelsaldo van Hoek 2 is van dien aard dat er extreme uitslagen geboekt moeten worden om Hoek 2 nog te bedreigen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en dient Hoek allert te blijven.

Volgende week staat de derby tegen Kloetinge 2 op het programma, en wedstrijd op zich waar Hoek 2 nog alle zeilen zal moeten bijzetten maar waar het zich ook definitief veilig kan spelen. Aanvang van Kloetinge 2 - Hoek 2 is 15.00.