Hoek 2 beleefde een week geleden een wat vreemde situatie als op vrijdagavond een telefoontje word gepleegd door MZC 11 2 dat men op zaterdag niet naar Hoek zal afreizen!! Reden er zijn onvoldoende spelers ter beschikking voor het 2e elftal...... een vreemde gang van zaken want op zaterdag blijkt dat het 3e, 4e en 5e elftal van de fusieclub uit Zierikzee wel gewoon zijn wedstrijden afwerkt. Welke afwegingen MZC 11 heeft gemaakt is onduidelijk maar feit is dat men flink in eigen vinger zou snijden, dat zou afgelopen zaterdagmiddag na afloop van hun wedstrijd tegen SSV 65 2 nog eens pijnlijk duidelijk worden.

De situatie voor de wedstrijd Hoek 2 - MZC 11 2 van vorige week zaterdag was dat het 2e elftal van MZC 11 in totaal  9 wedstrijdpunten bijeen had gespeeld en hierdoor op een p/d plaats staat met 6 punten voorsprong op SSV 65 2. Door het niet opkomen op zaterdag werd de wedstrijd automatisch doorgeschoven naar de dinsdag erop, dit is duidelijk door de knvb gecommuniceerd dat dat in deze fase van de competitie geldt. De straf op niet opkomen bedraagt een geld boete en 3 punten in mindering(blijkbaar was men van deze maatregelingen niet op de hoogte), neem daar nog bij dat de Westerscheldetunnel vorige week zaterdag tolvrij was dus ook dat waren kosten die men als club had kunnen besparen!

Maar sportief gezien waren de 3 punten in mindering mischien wel de grootste straf. Afgelopen zaterdag verloor MZC 11 2 van SSV 2 en zakte hierdoor op doelsaldo naar een rechtstreekse degradatieplaats......men zal dus ongetwijfeld nog wel eens nadenken over het niet op komen dagen!

Hoek 2 baalde vorige week zaterdag behoorlijk, en ook voor de kantine is het niet gustig dat er niet word gespeeld door het 2e elftal. Maar eind goed al goed afgelopen dinsdag kon Hoek 2 door een 8-0 zege 3 zeer belangrijke punten bijschrijven. Waar men lange tijd een veilige marge zag naar beneden krijgt men door de opleving van Achilles Veen 2 toch wat klamme handen. Gezien het programma van de komende 5 wedstrijden staan er op papier voor Hoek 2 zware ploegen op het programma, men ontmoet het zo goed als veilige Groote Lindt 2, maar met 2 titelkandidaten Kozakken Boys 2 en Vvgz 2, Pelikaan 2 dat nog zicht heeft op een periode en een derby bij Kloetinge 2 op het menu zal het geen gemakkelijke opgave worden nog wat punten bijeen te sprokkelen.

De ploeg uit Veen speelt nog tegen SSV 2 en MZC 11 2....we gaan er vanuit dat deze ploegen voor hun laatste kans vechten. Verder ontmoeten zij nog de uitgespeelde ploegen Groote Lindt 2, Sliedrecht 2 en Kloetinge 2.

Stand na 22-04

10 Hoek 2    21-22-40-46  -6

11 LRC 2     20-17-35-48  -13

12 Veen 2    21-14-32-72  -40

13 SSV 2     20- 6-14-94   -80

14 MZC 2    21- 6-12-106  -106

De stand hierboven is de actuele stand na afgelopen zaterdag waar Hoek 2 op bezoek moest bij Sliedrecht 2 een ploeg die de afgelopen jaren volop mee deed om de bovenste plaatsten. Dit seizoen is het wat minder voor de geroutineerde Sliedrechters en kijkend naar de rangschikking kunnen zij onbezorgd en met een klein waterkansje op een periodetitel de competitie rustig uit spelen.

Hoek 2 starte geconcentreed aan de wedstrijd maar had het geluk dat het vizier bij enkele Sliedrecht 2 spelers nou niet bepaalt op scherp stonden. Enkele dotten van kansen werden om zeep geholpen, en kwamen er ballen tussen de palen stond doelman Sander Pijpelink paraat om deze onschadelijk te maken. Pijpelink verving met verve doelman Ottjes die zaterdag op de bank bij Hoek 1 diende plaats te nemen. De doelman van de thuisploeg had tot 5 minuten voor rust nog geen bal tussen zijn palen gekregen, maar zo vlak voor rust was Hoek 2 toch even dreigend.  Maar al bij al was het toch een wonder dat de rust met een 0-0 stand kon worden ingegaan.

Na rust het zelfde spelbeeld en reddingen van doelman Pijpelink, en zou je bijna gaan denken aan het wonder van Sliedrecht. Maar die kwam er niet want in de 52e minuut viel dan toch de verdiende 1-0, volgens sommige met een vleugje van buitenspel echter onverdiend kon de voorsprong voor Sliedrecht 2 niet worden genoemd.

Nadat Hoek 2 voor de 2e maal deze middag wegens blessures een noodgedwongen wissel diende te ondergaan was daar plots een dot van een kans. Het was Wesley Mieras die alleen voor doelman Lobbezoo verscheen, echter met een uitstekende ingreep voorkwam de doelman de gelijkmaker.Qua kansen was het dat wel voor Hoek 2 en als in de 66e minuut de 2-0 valt (lichte overtreding op Peter Doens ging hier aan vooraf) kunnen de boeken toe en mag de scheidsrechter vanuit Hoeks oogpunt wel affluiten. Kijkend naar de rangschikking kan evt het doelsaldo ook nog mee gaan spelen en is het zaak de nederlaag binnen de perken te houden. Er valt nog 1 treffer en dat betekent een 3-0 eindstand waar niets op valt af te dingen.

Voor Hoek 2 is het zaak de komende weken nog eens ergens een puntje te schrapen, misschien komend weekend als men bij het verrassend en uitstekend presterend Groote Lindt 2 op bezoek gaat..