Het zag er zaterdag lange tijd naar uit dat er wederom niet gevoetbald zou worden, een ijzige noordoosten wind en lichte sneeuwval  verstoorden het gehele voetbalprogramma in de reserve hoofklas. Maar met de hulp van enkele vrijwilligers werd het kunstgras ontdaan van de sneeuw en kon er om half 3 gewoon afgetrapt worden voor een wedstrijd waar de sportieve belangen groot waren. Hoek 2 ontving Hardinxveld 2 dat op de ranglijst 3 punten meer had dan de thuisploeg dus was het zaak om in elk geval niet te verliezen om de bezoekers niet uit het oog te verliezen.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam na een kleine 4 minuten op voorsprong. Een afgemeten steekbal van Douwe Zeegers op Jens Beresole werd vakkundig afgerond, 1-0. Voor Beresole zijn 2e treffer in Hoek 2 dienst nadat hij ook vorige week eveneens het net wist te vinden.

De bezoekers leken de achterstand een minuut later weer recht te zetten, maar de paal redde Hoek 2. Het was wel de aanzet tot een lastige periode in de wedstrijd voor Hoek 2. Hardinxveld 2 liet lange tijd een prima indruk na en verdiende eigenlijk wel de gelijkmaker. Na een half uur leek die ook te vallen maar waar het Hoek 2 in de 1e helft van de competitie wel eens tegen zat mocht men nu absoluut niet mopperen dat Hardinxeld geen treffer kon of mocht vieren. Een schot op doel van Hardinxveld 2 kon door doelman Ottjes onvoldoende naar buiten worden gewerkt. De bal viel voor een voet van de bezoekers die op onbegrijpeliijke wijze de bal daarna niet voorbij Ottjes kreeg. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en tot tweemaal toe leek een inzet over de doellijn te gaan. Een voet op de lijn, onderkant lat en scheidsrechter die er geen doelpunt in zag, feit was dat Hoek 2 hier zwijnde.

In de slotfase van de 1e helft herpakte Hoek 2 zich weer en kwam het na een uitstekend lopende aanval zelf op 2-0. Het was Wesley Mieras die een afgemeten voorzet afleverde op Kevin Segers die zijn 1e treffer van dit seizoen mocht aantekenen.

Na rust een evenwichtige partij waarin Hoek 2 via Douwe Zeegers in de 65e minuut op 3-0 kwam. Er ging een goede snelle uitbraak aan vooraf al kwam de bal via een voet van een Hardinxveld 2 speler precies in de voeten van Zeegers die maximaal profiteerde en zijn 6e treffer van dit seizoen voor Hoek 2 aantekende.

Een ruime voorsprong voor Hoek 2 maar als Hardinxveld 2 een doelpunt zou maken kon het zomaar nog wel eens raar gaan lopen. Zover ver kwam het niet en kon Hoek 2 dus weer 3 belangrijke punten bijschrijven.

Volgende week gaat Hoek 2 ijs en wederdienende op bezoek bij Oranje Wit 2. De Hoekenezen reizen na 2 overwinningen op rij met vertrouwen af naar Dordrecht, echter kan men ook nog herrinneren dat in de thuiswedstrijd men volledig van de mat werd gevaagd. Al bij al dus een mooie uitdaging voor de formatie van Bart Corstanje om eens verrassend uit de hoek te komen.