Na 2 weken zonder voetbal stond er voor Hoek 2 een zeer belangrijke wedstrijd op het menu in de strijd om lijfsbehoud. Hoek 2 reisde af naar Goes om op bezoek te gaan bij SSV 65 2 met 3 punten de nummer laatst van het klassement. Een overwinning voor Hoek 2 was meer dan noodzakelijk om weg te blijven van de onderste plaatsen. Tot dusver staat Hoek 2 op een veilige plaats al is er geen enkele reden om op de lauweren te rusten. Afscheid nemend trainer Bart Corstanje had de Hoek 2 selectie gewaarschuwd om scherp en geconcentreerd de wedstrijd te beginnen, waar Hoek 2 nog al eens wat slaperig kan beginnen had men nu goed geluisterd naar de woorden van de trainer. Scherp en vol druk zettend starte Hoek 2 aan de wedstrijd en zou dit op een enkele verslapping na de gehele wedstrijd volhouden.

Na een dik kwartier kwam Hoek 2 via een fraaie treffer van Douwe Zeegers door in de korte hoek de doelman te verassen op een dik verdiende 0-1 voorsprong. De score werd een minuut of 5 later verdubbeld door Gert Jan Hamelink die een toegende strafschop verzilverde, 0-2.  Een gevolg van de strafschop was wel dat het de sterk startende Ruben Buseyen na een keiharde charge geblesseerd moest afhaken.

De charge op Buseyen door Hopmans werd door scheidsrechter Duzdusen nog mild gestraft met een gele kaart. Kennelijk had Hopmans hier niet veel van geleerd en torpedeerde ook Wesley Mieras die gelukkig kon opspringen en erger voorkwam. Enkele minuten later kwam de verdediger weer snoeihard in op het been van Peter Doens die flink werd geraakt maar gelukkig wel verder kon. De prima leidende scheidsrechter vond het zo wel mooi geweest en gaf Hopmans zijn 2e geel. Vervolgens trapte de Hopmans nog eens na wat hem ook nog een rode kaart op leverde. Zo mocht de thuisploeg dat zich groen en geel ergerde om niets met een 0-2 achterstand ook nog eens meer dan een uur met 10 man spelen.

Het duurde even voordat Hoek 2 de overtal situatie uit kon buiten maar in de slotfase in de 1e helft waren Tijn Tielemans en Arjen Schieman doeltreffend en ging Hoek 2 met een confortabele 0-4 voorsprong de rust in.

De thuisploeg was nog steeds niet bekoeld van de rode kaart en zelf de doorgaans rustige en symphatiek overkomde trainer Sandee ging bij het verlaten van het veld woedend verhaal halen bij de scheidsrechter. Ook grensrechter Klinken een man van respectabele leeftijd was buiten zinnen en beet de scheidsrechter toe dat hij door zo´n snotneus niet de les gelezen wilde worden! Na een lange rustpauze van bij 25 minuten waar scheidsrechter Duzdusen waarschijnlijk eens goed heeft nagedacht dat zulk gedrag niet hoort op een voetbalveld en grensrechter Klinken niet meer als assistent wilde hebben. Ook dit leverde even het nodige commentaar op maar bleek wel het juiste middel om de rust te doen weerkeren.

Op het scorebord heerste geen rust want Hoek 2 walste in de 2e helft over SSV 65 2 heen. Jens Beresole tekende met zijn 1e treffer in Hoek 2 dienst voor 0-5. Inmiddels was na lang blessureleed Thijs de Blaeij ingevallen en ook hij deelde mee in de feestvreugde. Na een lange peer naar voor roeide de thuisdoelman over de bal en kon een verbouwereerde de Blaeij ongehinderd richting het doel en tekende op hilarische wijze voor de 0-6!

Het hek was nu van de dam en tekend Wesley Mieras voor 0-7, Douwe Zeegers maakte de 0-8. De thuisploeg was een gewillige speelbal voor een ontkentend Hoek 2 dat Tijn Tielemans met zijn 2e van de middag op 0-9 kwam.

Toen kwam de hoogste score ooit in de reserve hoofdklas in zicht, 10 jaar geleden in het seizoen 2007-2008 boekte Hoek 2 een 3-9 overwinning op Groote Lindt 2. De honger was dus niet gestild en werd de 0-10 door Douwe Zeegers met gejuich en jolijt ontvangen. Aangezien 0-10 niet zo lekker ligt in het gehoor schoot Brian van Hoorn maar de 0-11 binnen! SSV 65 2 werd gered door het laatste fluitsignaal want de doelpunten vielen als rijpe appelen en en zou het duel nog iets langer duren zou de score ongetwijfeld nog hoger zijn opgelopen.

Een historische uitslag dus maar veel belangrijker waren de 3 punten, en kijkend naar de andere uitslagen had Hoek 2 een uitstekend weekend. Maar Hoek 2 is er nog lang niet, elke week zal er opperste concentratie en inzet moeten zijn om uiteindelijk in veilge haven te komen.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Hardinxveld 2 op het programma, aanvang van de wedstrijd is 14.30